İngiltere Premier Lig Değişmez klasik

Değişmez klasik

11.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Barcelona-Real Madrid rekabetinin efsane ikilisi, kozlarını bu kez Manchester derbisinde paylaştı. Pep Guardiola, İspanya’da olduğu gibi Jose Mourinho’ya yine üstünlük kurarak, Old Trafford’dan zaferle ayrıldı: 1-2

Değişmez klasik

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Premier Lig’de 4. haftada Pep Guardiola’nın takımı City, Old Trafford’da Mourinho’nun United’ını 2-1 yenmeyi başardı.

Barcelona-Real Madrid rekabetinin fenomen ikilisi Guardiola-Mourinho, bu kez Manchester’da kozlarını paylaştı. Ibrahimovic-Pogba-Mkhitaryan gibi flaş transferleriyle Manchester United, Agüero’nun yokluğunda Nolito-Iheanacho-Sterling hücum üçlüsüyle deplasmana gelen Manchester City’yi konuk etti.

Mücadelenin ilk yarısı tıpkı İspanya’daki El Clasico günlerine benzedi. Topa daha çok hakim olan City, orta alanda Pogba ve defansta da Ibrahimovic’i kilitledi.

Bunun üzerine hem oyun döndü hem de rakibin dengesi bozuldu. 15’te Kolarov’un uzun topuyla çıkan konuk ekip, Iheanacho’nun kafayla indirdiği topta rakibini marke edemeyen Bailly ile fırsatı buldu, De Bruyne ustalığını konuşturdu: 1-0.

Haberin Devamı

Savunmada şaşkına uğrayan United, 36’da Iheanacho’yu tutamadı. Tam 5 United’lı arasında önce De Bruyne rahatça vurdu, direkten dönen topta da Iheanacho boş kaleye tamamladı: 2-0.

Joe Hart’ın ‘pas yapabilen’ versiyonu kaleci Bravo, rakibin serbest vuruşunda topu elinden kaçırınca Ibrahimovic, 41’de pergel vuruşla golü kaçırmadı: 2-1.

İkinci yarıda oyunu tutan City, kaleci Bravo’nun tam 3 net hatasına rağmen ayakta kaldı, ligde 4’te 4 yaptı.

Guardiola yine galip

İspanya’da birbirlerine ezeli rakip olan Pep Guardiola-Jose Mourinho ikilisi, İngiltere’de de büyük ilgi topladı. Barcelona’daki görevi boyunca Mourinho’ya üstünlük kuran Guardiola, farkını hissettirdi. İspanyol hoca, rekabetteki üstünlüğünü 8-3’e çıkardı.