Beşiktaş Dele Alli, Beşiktaş'ta! Transferin maliyeti belli oldu

Dele Alli, Beşiktaş'ta! Transferin maliyeti belli oldu

25.08.2022 - 19:16 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü, Everton'dan Dele Alli'yi sezon sonuna kadar kiraladı. Tecrübeli futbolcunun sözleşmesinde satın alma maddesinin de bulunduğu belirtildi. Beşiktaş, Dele Alli'nin maliyetini KAP'a bildirdi.

Dele Alli, Beşiktaşta Transferin maliyeti belli oldu

Beşiktaş'ta transfer çalışmalarında bomba patladı. Siyah-beyazlılar, Everton'dan Dele Alli'yi transfer etmek için anlaşma sağlandığını KAP'a bildirdi. Siyah-beyazlılardan yapılan açıklamaya göre, oyuncunun kulübü Everton'a kiralama bedeli ödenmeyecek. Beşiktaş, İngiliz futbolcuya bu sezon için 2 milyon 200 bin Euro garanti ücret ve ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10 bin Euro maç başı ücreti ödeyecek. Siyah-beyazlılar ayrıca oyuncunun satın alma opsiyonunun da sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile Beşiktaş'ta olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Bamidele Jermaine Alli'nin geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 25.08.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2022-2023 sezonunun sonuna kadar anlaşmaya varılmıştır. Everton FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir. Sezon sonuna kadar kullanılmak koşulu ile oyuncunun satınalma opsiyonu Şirketimizde bulunmaktadır. Oyuncuya 2022-2023 sezonu için net 2.200.000 Avro garanti ücrete ek olarak aldığı süre ve müsabaka türüne göre maç başına azami net 10.000 Avro maç başı ücreti ödenecektir" denildi.

DIŞ BASININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Dele Alli'nin Beşiktaş'la anlaşması, dış basında geniş yer buldu. Brezilya basınından Somosfanaticos'ta yer alan haberde, "İngiliz futbolunun en seçkin oyuncularından biri olan orta saha oyuncusu Dele Alli, Premier Lig'den ayrılıyor. Dele Alli, dünya futboluna Tottenham formasıyla çıktı. Mauricio Pochettino'nun takımında parladı" ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

"BAŞKA BİR TAKIM ARAMAK İÇİN SERBEST BIRAKILDI"

İspanyol basınının önde gelen kuruluşlarından ESPN'in Brezilya temsilciliğinde, Dele Alli'nin Beşiktaş'a transfer olmasıyla ilgili, "Dele Alli, Everton'da çok az öne çıktı. Beklentilerin altında bir performansla, başka bir takım aramak için serbest bırakıldı" ifadeleri kullanıldı.

"KARİYERİNDE GERİYE DOĞRU BİR ADIM DAHA ATIYOR"

Dele Alli'nin Beşiktaş'a imza atması sonrası Litvanya basınında şoke eden bir başlık atıldı. Eurofootball'da yer alan haberde, "Dele Alli kariyerinde geriye doğru bir adım daha atıyor" denildi.

"GARANTİ ALDI"

26 yaşındaki orta sahanın Everton'dan Beşiktaş'a transfer olması Afrika basınında da geniş yer buldu. Actucameroon'da yer alan haberde, 26 yaşındaki oyuncunun Beşiktaş'a transfer olması halinde forma şansı bulmakta zorlanmayacağı kaydedildi.

"YENİ BİR MEYDAN OKUMA ARIYOR"

Dele Alli'nin Beşiktaş için İstanbul'a gelmesini Goal de manşete taşıdı. Almanya hesabında yer alan haberde, "Dele Alli, Premier Lig'in en büyük yeteneklerinden biri olarak kabul ediliyordu, ancak eski milli oyuncunun performansı son sezonlarda düştü. Orta saha oyuncusu Türkiye'de yeni bir meydan okuma arıyor" denildi.

Haberin Devamı

"İLK YURT DIŞI TRANSFERİ OLACAK"

Dele Alli'nin Beşiktaş'a transferi Transferyinfo tarafından da gündeme alındı. İngiliz orta sahanın yeni imzasıyla ilgili yurt dışına ilk kez transfer olacağı bilgisinin altı çizildi.

"BAŞKA TEKLİF GELMEDİ"

Sırp basını, Dele Alli'nin İngiliz futbolcunun Tottenham'daki etkileyici performansı döneminde Real Madrid tarafından da istendiğini ve performansındaki düşüşün etkilerini belirttiği haberde çarpıcı ifadelere yer verdi. Sportske'de yer alan haberde, Dele Alli'nin Beşiktaş'a imza atmadan önce Everton'dan izin aldığı ancak herhangi bir teklif gelmediği kaydedildi. "Başka teklif gelmedi, bu yüzden Dele Alli artık Süper Lig'de" denildi.

Yazarlar