Skorer Demirören, adaylığını resmen açıkladı

Demirören, adaylığını resmen açıkladı

16.02.2012 - 12:22 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 27 Şubat’ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkan adayı olduğunu resmen duyurdu. Demirören, başkan adaylığı dilekçesini TFF’nin İstinye’deki merkezinde yetkililere verdi. Beşiktaş, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Orduspor, Antalyaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yıldırım Demirören'in başkanlığını desteklediğini açıklarken, Galatasaray ve Bursaspor destek vermeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Manisaspor ve ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Demirören, adaylığını resmen açıkladı

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yönetim kurulu üyelerine TFF Başkanlığına aday olduğunu söyledi. Yıldırım Demirören TFF Başkan adaylığı başvurusu için İstinye'ye gelerek dilekçesini verdi ve adaylığını resmileştirdi.

Haberin Devamı

13 KULÜPTEN DESTEK

Beşiktaş, Gaziantepspor, Mersin İdman Yurdu, Eskişehirspor, Ankaragücü, Gençlerbirliği, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Samsunspor, Orduspor, Antalyaspor, Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Yıldırım Demirören'in başkanlığını desteklediğini açıklarken, Galatasaray ve Bursaspor destek vermeyeceklerini açıkladı. Fenerbahçe, Trabzonspor, Manisaspor ve ise henüz konuyla ilgili açıklamada bulunmadı.

Galatasaray desteklemiyor

Galatasaray Kulübü ikinci başkanı Adnan Öztürk, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olağanüstü genel kurulunda, futbolda şike soruşturması kapsamında ismi geçen kulüplerden birinin yöneticisinin başkanlığa aday olmasını, Türk futbolunun geleceği için sıhhatli görmediklerini söyledi.
Adnan Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, "Türk futbol tarihinin en riskli ve problemli doneminde devam eden adli süreçte isimi geçen kulüplerden herhangi birisinin, herhangi bir yöneticisinin, TFF başkanlığına aday olmasının Türk futbolunun geleceği için sıhhatli olmadığına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kulüpler Birliği Vakfı’ndan açıklama:

Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı Hasan Akıncıoğlu, Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Yıldırım Demirören’in, 27 Şubat’ta yapılacak Türkiye Futbol Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olmasından, vakıf yönetiminin büyük çoğunluğu olarak memnuniyet duyduklarını bildirdi.
Akıncıoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı sıfatıyla yaptığı yazılı açıklamada, Yıldırım Demirören’in aday olacağını memnuniyetle öğrendiklerini belirterek, "Vakfımız yönetimi, büyük çoğunlukla Sayın Demirören’in başkan adaylığını destekleme kararı almıştır. Sayın Demirören’e seçim sürecinde başarılar dileriz" ifadesini kullandı.

Demirören'den önemli açıklamalar

TFF Başkan adayı Yıldırım Demirören, adaylığını resmen açıklamadan önce açıklamalarda bulundu.

TRTSpor'un haberine göre; herkesin merak ettiği soruları yanıtlayan Demirören, TFF kurullarını değiştirmeyeceğini, UEFA ve FIFA ile de tekrar masaya oturacağını söyledi. Demirören, adaylığı gündemde olan Haluk Ulusoy için de, "Kendisiyle görüşmedim ama seçime girmeyeceğini biliyorum" dedi.

- PFDK, Tahkim ve Etik Kurullarında değişiklik yapacak mısınız?

Haberin Devamı

- Kurallarla ilgili hiçbir değişikliğe gitmeyi düşünmüyorum. Bu dava sürecini kötü etkileyeceği için kurullarda görev yapan isimleri değiştirmek gibi bir tasarrufum olmayacak. Ancak sadece yönetim kurulumu ince eleyip sık dokuyarak belirleyeceğim.

- 58. Madde konusunda nasıl bir tavır takınacaksınız? TFF Genel Kurulu'nda ve Kulüpler Birliği toplantısında "UEFA VE FIFA'ya karşı savaş açalım" sözlerini sarfetmiştiniz...

- Benim topla tüfekle 'UEFA ve FIFA'ya savaş açalım' gibi bir söylemim asla olmadı. UEFA VE FIFA'nın şike davasını yakından takip ettiğini biliyor ve görüyoruz. Sayın Mehmet Ali Aydınlar konuyu bir yere kadar getirdi. Ancak biz, eğer Genel Kurul bizi seçerse UEFA ve FIFA ile yeniden masaya oturacağız. Türk futbolunu içinde bulunduğu durumdan kurtarmak için çalışacağız. Kaosu bilinmezliğe doğru itmek değil bizim düşüncemiz. Yeni yönetim olarak UEFA'nın karşısına çıkacağız ve yeni çözüm önerilerini masaya yatıracağız. UEFA ile uzlaşma yoluna gideceğiz.

Haberin Devamı

Mete Düren'den açıklama

Yıldırım Demirören, bugün Beşiktaş Kulübü yönetim kurulu üyeleriyle BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bir araya gelerek, TFF’de yapılacak olağanüstü genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, aile içinde bir toplantı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
"Resmi bir yönetim toplantısı değildi. Önemli bir dönemden geçiyoruz. Başkanımız önemli bir karar aşamasında. Çok duygusal bir toplantı oldu. Sadece
Beşiktaş’ın değil, Türk futbol tarihinin önemli bir dönemine şahit oluyoruz. İyi günde, kötü günde beraber olduk. Anıların paylaşıldığı, duygu yüklü bir toplantı oldu. Bu akşamüstü başkanımız TFF başkanlığına adaylığını açıklayacak."

Haberin Devamı

Olağanüstü genel kurul kararı alınacak

Mete Düren, Beşiktaş’ın yürüyen bir sistemi olduğunu kaydederek, "Başkanımız, yapacağı açıklamanın ardından, seçildiği takdirde, Beşiktaş Kulübü
başkanlığından da istifa edeceğinin taahhüt de vermiş olacaktır. Bu hafta içinde yönetim kurulu olarak bir toplantı yaparak, ilerideki günlerde tarihini yeniden paylaşacağımız olağanüstü seçimli bir genel kurul için karar alacağız" ifadelerini kullandı.
Beşiktaş olarak Demirören’in adaylığını sonuna kadar desteklediklerini kaydeden Düren, "Türk futbolu için hayırlı olsun. Başkanımızın adaylığını sonuna kadar destekliyoruz. Sonuna kadar destek vermeye hazırız. Zor bir süreç olacağından, kendisinin uzlaştırıcı tavrına, tüm kulüplerin destek vereceğine ve Türk futbolunun düzlüğe çıkmasına vesile olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"Demirören, başından beri tavrını değiştirmedi"

Düren, Yıldırım Demirören’in adaylığıyla ilgili bir soruya, "Demirören bu konuda başından beri tavrını değiştirmedi. Başkan adayı olması kaçınılmaz bir hal aldı. Türk futbolunun şu anda içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tüm kulüplere eşit mesafede durarak, sorunları algılamış ve kafasında çözüm üretmiş adaya ihtiyaç var. Tüm kulüpler de aynı görüşte olacaklar ve başkanın bu yaklaşımını takdir ederek onu seçecekler" şeklinde konuştu.
Demirören’in TFF başkanı olmasıyla birlikte Beşiktaşlılıktan kopmasının söz konusu olmayacağını dile getiren Düren, "Onun Beşiktaşlılığını ölçmeyiz.
Federasyon başkanlığının tüm kulüplere eşit mesafede olması gerektiği de hepimizin kabul ettiği vasıf. Bunu başarıyla gerçekleştireceğini düşünüyorum" dedi.
Demirören’in seçilememesi durumunda olağanüstü genel kurulda yeniden başkan adayı olup olmayacağı sorusuna Düren, "Bu hafta içinde toplanarak,
olağanüstü seçimli genel kurul toplantı kararını alacağız. O konu o zaman tartışılır" yorumunu yaptı.
Düren, Beşiktaş tüzüğünde adaylık için bazı kriterlerin bulunduğunu anlatarak, bu kriterlere uyan bütün kongre üyelerine başkanlık yolunun açık olduğunu kaydetti.

"Camiamıza büyük görev düşüyor"

Beşiktaş’ın bu hafta Braga ile önemli UEFA AVrupa Ligi maçının bulunduğu, ardından da Galatasaray ile derbi maça çıkacağının hatırlatılıp, bu sürecin takımı nasıl etkileyeceğinin sorulması üzerine Düren, "Camiamıza, Beşiktaş ailesine ve taraftara önemli bir görev düşüyor. Herkesin takımın arkasında
durması ve desteğini esirgememesi lazım. Aile bir arada durursa başarı olur. Basketbol takımımız da önemli başarılara imza attı. Takımlarımızın etkilenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İbra etmemek tehlikeli bir oyuncak haline geldi"

Beşiktaş Kulübü’nde hafta sonunda Mali Genel Kurul toplantısının olduğunun belirtilmesi üzerine Düren, şunları söyledi:
"Mali kongrede yönetimin görevleri var. Raporlarımızı sunacağız, raporlar tartışılacak. Bundan birkaç yıl evvel moda olurcasına ortaya atılan ve
örneğine rastlanmamış ibra etmeme tehdidi, bir oyuncak haline getirilmiş durumda. Bu son derece yanlış ve yanlıştan öte kibarlık sınırlarının da dışında bir
hadise. İbra etmemeyi mevcut yönetimi onaylamama ile eş değerde tutuyorlar. İbra etmemek, yönetimin gayri kanuni olduğunu ima etmeye gelebilir. Kongre üyeleri bu meseleyi mahkemeye taşırsa, mahkemeler de yönetimi haklı bulurlarsa, ibra edilemeyen yöneticilerin de dava açma hakları doğar. Bu çok önemli bir problem, kaotik duruma yönelmemesi için herkesin ciddi davranması gerekir. Bu çok tehlikeli bir oyuncak haline geldi. Bazı kongre üyeleri bunu şov malzemesi haline getiriyorlar. Yanlış, tehlikeli ve ahlaki değil."

Başkana olan borç

Yıldırım Demirören’in kulübe borç vermesi ve ayrılmasının ardından durumun ne olacağıyla ilgili bir soruya Düren, "Tüm kulüpler önemli ekonomik sorunlar yaşıyor. Ben kulüp başkanları içinde kendiliğinden borç veren başka bir başkan tanımıyorum. Herkesin teşekkür etmesi gerekirken, neden eleştiri sebebi olduğunu da anlayamıyorum. Bu, daha sonra gelecek yönetimle başkanımız arasında bir meseledir. Benim yorum getirmem doğru olmaz" cevabını verdi.
Mete Düren, olağanüstü kongreye kadar yönetim kurulunun görevine devam edeceğini kaydederken, kendisinin başkan adayı olup olmayacağı sorusuna "Hayır" yanıtını verdi.

Yazarlar