Fenerbahçe Deniz bitti kurtar bizi taraftar!

Deniz bitti kurtar bizi taraftar!

31.03.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin koltuğunu büyük umutlarla devralan Ali Koç, şimdi kulübün devamlılığı için yükü sarı-lacivertlilerin omuzlarına bıraktı.

Deniz bitti kurtar bizi taraftar

10 aylık başkanlığı süresince sportif anlamda büyük bir başarısızlığa imza atan Koç, şimdi de “Fener ol” sloganıyla bağış kampanyası başlatırken, “Deniz bitti” yorumunu yaptı. Sarı-lacivertlilerin patronu, hatalarını kabul ederken Avrupa’ya gitmenin tek koşulu olarak taraftarı görüyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 10 aylık icraatları sırasında birçok vaadini yerine getiremezken, şimdi de Avrupa’ya gidebilmenin tek şartı olarak “Fener ol” kampanyasını gösterdi ve yükü taraftarın sırtına bindirdi.

Seçim gününde eski başkan Aziz Yıldırım ile girdiği söz düellosunda, “Mali konularda değerler ve ilkeler o kadar düştü ki... 1 fazlasını vereceğiz ne demek? Lütfen verin. Siz ne vereceğinizi söyleyin, ben 1 fazlasını vereceğim” demişti.

Hataları kabul etti

Aradan geçen süre içerisinde Ali Koç olarak parasal anlamda omuz veren ve sponsorluklar konusunda kendi şirketlerinin imkanlarını esirgemeyen Ali Koç, buna rağmen UEFA Finansal Fair Play konusunda, “60-65 milyon euro bulamazsak yapacağımız bir şey yok” diyerek 31 Mayıs öncesinde yönetim olarak teslim bayrağını çekti, misyonu taraftara yükledi.

Haberin Devamı

10 aylık icraatlarına bakıldığında, sadece bu yönetimin yanlışlarının faturası bile Fenerbahçe’ye büyük yük getirdi. Önce Philip Cocu ile anlaşan, onu gönderip, Erwin Koeman ile şansını deneyen, “Bu da olmadı” diyerek Ersun Yanal’a bel bağlayan Ali Koç, yapılan birçok eleştiri sonunda da, “Evet yanlış yaptık” diyerek hatalarını kabul etti.

Eskiden şikayet yoktu
Sportif olarak yaşanan hayal kırıklığına, idari yanlışlar da eklendiğinde Fenerbahçe taraftarının kolları sıvaması kaçınılmaz oldu. Görevi bıraktığı güne kadar Aziz Yıldırım’dan duyulmayan sıkıntılar, Ali Koç ile tavan yaptı.

‘Ben vereceğimi verdim’
‘Fener ol’ kampanyası için spor müdürleriyle bir toplantı yapan Fenerbahçe Başkanı, “Diyorlar ki Ali Koç parayı verip, kampanyadan para geldi diyecek. Yok öyle bir şey... Ben verebileceğimi verdim, bitti. Yönetimdeki arkadaşlarla katkımız 140 milyon doları buldu” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Fener ol” kampanyasının tanıtımı için spor müdürleriyle bir toplantı yaptı. Kampanyanın 4 Nisan 19:07’de başlayacağını dile getiren Koç, “Katkıda bulunanların ismi stadın arkasındaki Fener’in yanına yapılacak duvara yazılacak. Ayrıca formalarda da yer alacak. Kitap da hazırlayacağız” dedi.
Koç’un dünkü konuşmasından satır başları şöyle:
-Diyorlar ki Ali Koç parayı verip, kampanyadan para geldi diyecek. Yok öyle bir şey ben verebileceğimi verdim, bitti. Yönetimdeki arkadaşlarla katkımız 140 milyon doları buldu.
- 31 Mayıs 2019 itibarıyla Fenerbahçe’ye müsaade edilen eksi tutar 30 milyon euro. Şu an 95 milyon euro eksideyiz. 65 milyon euro ilave gelir yaratamadığımız takdirde, Avrupa’ya gidememe sıkıntısı ile karşı karşıyayız
- İlk hedef, UEFA’nın Finansal Fair Play kriterleri konusunda kulübe nefes aldırmak. Bu arada yasalar gereği en fazla 1 milyar TL bağış toplayabiliyorsunuz.
-Kampanyanın amacı Fenerbahçe’nin geleceğini yeniden inşa etmek. Bu proje mali açıdan bağımsız bir Fenerbahçe yaratmanın ötesinde sürdürülebilir ekonomi yaratmak. Dileyen sms bedeli olan 20 lira da destek olabilir, 1 lira, 5 lira da verebilir, 1 milyon lira bağışlayan da olabilir”
-Kulübün finansal durumu sürdürülebilir değil, mali bağımsızlığımızı kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız dedim. Fenerbahçe’nin finansal anlamda bir kurtuluş savaşı vereceğini anlattım.
Zorunluluk yok
-Yardımlar site üzerinden olacak. Asla başka yollardan arayanlara para verilmesin. Daha kampanya başlamadan O.C. adında bir şahıs bir üyemizi 20 bin TL dolandırmış. Yakalandı ve parası geri alındı.
-Önce yönetim, sonra çalışanlar ve futbolcular da bu kampanyaya destek verecek. Zorunluluk yok. Sonra da taraftarlar...
- Biz başkanlar olarak konuşuyoruz, konuşmalıyız. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’i aradım, Araplardan parayı alamamış. Bizim de benzer sorunumuz var, ne yaptınız diye fikir aldım.
- Devlet kulüplere el koyacak demek haksızlık. Devlet bir yarayı iyileştirmeye çalışıyor. Spor yasasında yöneticilerin dönemlerinden sorumlu olmasını destekliyoruz.
-Gelecek sezonun planlarını Ersun Yanal ve Comolli ile birlikte yapıyoruz. 4 senede en az 2-3 kez Şampiyonlar Ligi’nde olmalıyız. Oraya gidip yarım puan bile alsan 40 milyon euro gelir demek.

Yazarlar