Beşiktaş Deniz Çoban: Hakem Kadir Sağlam Beşiktaş maçında çok büyük hata yaptı

Deniz Çoban: Hakem Kadir Sağlam Beşiktaş maçında çok büyük hata yaptı

25.10.2022 - 10:43 | Son Güncellenme:

Eski hakem ve Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban, Hatayspor-Beşiktaş karşılaşmasının hakemi Kadir Sağlam'ın maçın sonucuna etki edecek çok ciddi hata yaptığını savundu.

Deniz Çoban: Hakem Kadir Sağlam Beşiktaş maçında çok büyük hata yaptı

Spor Toto Süper Lig 'in 11'inci haftasında Hatayspor, Beşiktaş 'la karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Yeni Hatay Stadyumu'nda oynandı. Beşiktaş'ın forveti Weghorst, henüz 31. saniyedeki golüyle Süper Lig'in bu sezon en erken golünü kaydetti.

Haberin Devamı

İlk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona ererken, yeni transfer Ze Luis 50. dakikada skora denge getirdi: 1-1. Siyah-beyazlı takım gol için rakip kaleye yüklenirken, oyuna sonradan dahil olan Kaan Kanak, 90'da attığı golle bordo-beyazlı ekibe 3 puanı getirdi: 2-1.

Siyah-beyazlıların beklenmedik bir yenilgi aldığı 90 dakika sonrası eski hakem ve Fanatik Gazetesi yazarı Deniz Çoban müsabakanın hakem Kadir Sağlam ile ilgili çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu. İşte Deniz Çoban'ın o yazısı:

Deniz Çoban: Hakem Kadir Sağlam Beşiktaş maçında çok büyük hata yaptı

PENALTI KARARI DOĞRUYDU ANCAK POZİSYON OFSAYT

11. dakikada Weghorst, Salih’in pasını ceza sahasında kontrol etmeye çalışırken yerde kalınca Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Penaltı düdüğü doğruydu ancak öncesinde VAR’ın tespit ettiği gibi ofsayt vardı.

Haberin Devamı

ÇOK BÜYÜK HATA

Maçın 29. dakikasında Beşiktaş hücumunda hakem, Josef’in Adekugbe’ye faul yaptığı gerekçesiyle düdüğünü çaldı. Düdüğün hemen sonrasında Weghorst’un vuruşu ise gol oldu. Hakemin burada pozisyonun tamamlanmasını beklemeden düdük çalması çok büyük hataydı.

Belki de Beşiktaş’ın bir golü sebepsiz yere iptal edilmiş oldu. Pozisyonda Josef’in rakibine asla faulü gerektirecek bir teması yoktu. Hakem bir nefes beklese belki de Beşiktaş’ın golü verilebilecekti. Josef’in bu pozisyonda ofsayt olma ihtimali var ancak hakem düdüğü erken çaldığı için o ofsayt çizgisi çizilemedi.

MONTERO'YA SARI KART VERİLMELİYDİ

Maçın uzatma dakikalarında Montero’nun, Bertuğ’a topsuz alanda yaptığı hareket sarı kartı gerektirirdi, kırmızıya gerek yoktu. Ancak hakem faul bile vermedi.

 

Yazarlar