1.Lig Denizlispor-Şanlıurfaspor: 2-4

Denizlispor-Şanlıurfaspor: 2-4

19.04.2017 - 16:07 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig'in 28. hafta mücadelesinde Denizlispor sahasında Şanlıurfaspor'a 4-2 mağlup oldu. Şanlıurfaspor sezonun ilk deplasman galibiyetini alarak ligde kalma yolunda önemli bir adım attı.

Denizlispor-Şanlıurfaspor: 2-4

Denizli Atatürk Stadı'nda oynanan maça konuk ekip Şanlıurfaspor hızlı başladı ve henüz 5. dakikada Batuhan Karadeniz'in attığı golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Maçın yıldızı Batuhan Karadeniz 18. dakikada takımının ve kendisinin ikinci golüne imza attı.

Haberin Devamı

Bu gollere Denizlispor'un 22. dakikada Kappel'in golüyle yanıt verse de Şanlıurfaspor fırtınası dinmedi. 31. dakikada bu kez mertcan sahneye çıktı ve takımını deplasmanda 3-1 öne geçirdi. İlk yarının skorunu belirleyen gol ise 45. dakikada Batuhan Karadeniz'in pasında Atiemwen'den geldi.

İkinci yarıda ev sahibi Denizlispor rakip kalede daha fazla görünen takım oldu. Yakaladığı bir çok pozisyonda golu bulamayan yeşil siyahlılar 75. dakikada Moritz'in penaltı golüyle farkı ikiye indirdi.

Kalan dakikalarda Denizlispor'un çabaları başka gol getirmeyince sahadan 3 puanla ayrılan taraf Şanlıurfaspor oldu.

Şanlıurfaspor'da attığ iki gol ve bir asistle Batuhan Karadeniz maçın yıldızı olurken, kaleci Sinan da kurtardığı çok sayıda golle maça damga vuran isimlerden biri oldu.

Haberin Devamı

Bu sonuçla Şanlıurfaspor puanını 29'a yükseltirken, Denizlispor 34 puanda kaldı.

MAÇTAN DAKİKALAR)

5. dakikada iki savunma oyuncusunun arasında ceza sahasında topla buluşan batuhan Karadeniz şık bir hareketle markajdan kurtulduktan sonra güzel bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1

18. dakikada Şanlıurfaspor atağında Atiemwen'in ara pasında ceza sahasında Mertcan topa çıkan kaleci Asil Kaan'dan önce topu kayarak Batuhan Karadeniz'in önüne bıraktı, Batuhan da topu boş kaleye yollayarak takımının ve kendinin ikinci golüne imza attı. 0-2

19. dakikada Moriz'in ceza sahasının sol çarprazından attığı şutunda kaleci Sinan güzel uzanarak topu kornere çeldi.

20. dakikada Kappel'nin uzaktan şutunda kaleci Sinan gole izin vermedi.

22. dakikada Ziya'nın kaleye gönderdiği şutta altı pasta Kappel'e kafayla topu ağlara gönderdi. 1-2

23. dakikada sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Atiemwen'in uygun pozisyondaki kafa vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

31. dakikada Batuhan Karadeniz'in pasında sağ kanattan topla hareketlenen Atiemwen, ceza sahasına girdi ve altı pasta bomboş durumdaki Mertcan'a pasını verdi. Mertcan boş kaleye topu gönderdi. 1-3

36. dakikada Ziya'nın soldan ortasında Yasin kafayla topu önüne aldıktan sonra vuruşunu yaptı. Kaleci Sinan bir kez daha gole izin vermeyerek topu kornere çeldi.

Haberin Devamı

39. dakikada Denizlispor'da Moriz güzel çalımlarla ceza sahasına girdi. Moriz topu gönderecekken son anda savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

45. dakikada Denizlispor savunmasının arkasına atılan uzun topta sağ kanattan ceza sahasına giren Batuhan Karadeniz pasını arka direkte uygun pozisyondaki Atiemwen'e yolladı. Nijeryalı oyuncuda kolay pozisyonda topu ağlara göndermekte zorlanmadı: 1-4

49. dakikada Şanlıurfaspor savunmasının arkasına atılan uzun topta Yasin ceza sahasında topla buluştu ancak uygun durumda istediği gibi vuramayında iyi bir gol fırsattından yararlanamamış oldu.

52. dakikada sağ kanattan Moriz'in kullandığı korner atışında ön direkte Ziya'nın kafa vuruşu üstten auta gitti.

63. dakikada denizlispor atağında soldan topla birlikte ceza sahasına giren Ziya, Yasin'le verkaçında sert bir şutla topu kaleye gönderdi. Kaleci Sinan, Ziya'nın şutunu tokatladı, Sinan'ın tokatladığı top altı pasta Kappel'in önünde kaldı. Kappel uygun pozisyonda topu üstten auta gönderdi.
66. dakikada Şanlıurfaspor'un ceza sahası dışında kullandığı serbet atışta, Artun'un vuruşunda top az farkla yandan auta çıktı.

Haberin Devamı

71. dakikada Moritz'in kullandığı serbest vuruşta kale direği dibinde kendini unutturan Burak'ın vuruşunda kaleci Sinan bir kez daha gole izin vermedi.

74. dakikada Denizlispor atağında Ziya sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girdiğinde Abdulaziz'in müdahelesi ile yerde kaldı. Hakem Suat Arslanboğa tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 75. dakikada penaltı atışını kullanan Moritz topu filelere yolladı: 2-4

Stat: Denizli Atatürk
Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Erkan Akbulut
Denizlispor: Asil Kaan Güler, Burak Altıparmak, Cenk Güvenç, Ömer Alp Kulga (Dk. 46 Taha Can Velioğlu), Kerem Can Akyüz, Sankoh, Moritz, Ziya Alkurt, Kappel (Dk. 69 Şevki Çınar), Barış Örücü (Dk. 46 Cihan Özkaymak), Yasin Ozan
Şanlıurfaspor: Sinan Ören, Fevzi Özkan (Dk. 80 Halil Köçer), Kağan Söylemezgiller, Caner Cavlun, Atiemwen, Marc, Hüseyin Kala (Dk. 57 Abdulaziz Solmaz), Soro, Mertcan Çam, Berkay Can Değirmencioğlu, Batuhan Karadeniz (Dk. 59 Artun Akçakın)
Goller: Dk. 5 ve Dk. 18 Batuhan Karadeniz, Dk. 31 Mertcan Çam, Dk. 45 Atiemwen (Şanlıurfaspor), Dk. 22 Kappel, Dk. 75 Moritz (penaltıdan) (Denizlispor)
Sarı kartlar: Dk. 16 Fevzi Özkan (Şanlıurfaspor), Dk. 47 Kerem Can Akyüz, Dk. 90 Şevki Çınar (Denizlispor)