Galatasaray DENİZLİ'YE GÜVENOYU

DENİZLİ'YE GÜVENOYU

07.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski başkanlarından Faruk Süren, "Mustafa Denizli değerli bir hoca. Futbol bilgisi de karizması da var. Başarılı olabilir" dedi. Mehmet Cansun ise "Mancini'nin gitmesi doğru değil, ancak ayrılmak isterse Mustafa Denizli'ye sempatiyle bakarım. Son derece düzgün bir kişilik. Pozitif bir değişim olacağına inanıyorum" yorumunu yaptı

DENİZLİYE GÜVENOYU

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray'ın, 15 Haziran'a kadar sözleşmesindeki tek taraflı fesih maddesini kullanma hakkı bulunan Roberto Mancini'nin ayrılması halinde efsane teknik direktör Mustafa Denizli'yi göreve getirmeyi planlaması dün sarı-kırmızılı camiada günün konusu oldu.

Milliyet'te yer alan "Mustafa Denizli şampiyon yap bizi" haberi Galatasaray'ın ileri gelenlerinin de gündemindeydi. Eski başkanlar Faruk Süren ve Mehmet Cansun, tecrübeli hocanın karizması ve bilgisi ile sarı-kırmızılı takımı hedeflerine ulaştıracağını söyledi. Camianın aykırı ismi Hayrettin Kozak ise Denizli ismine karşı çıktı.

FARUK SÜREN : Bu, yönetimin kararı. Mancini gidiyor mu, gitmiyor mu? Bunu bilmiyoruz. Neticede yönetimin tercihi olacak. Bunu tartışmak şu aşamada doğru mu onu da bilmiyorum. Ancak Mustafa Denizli önemli bir isim. Alternatifler arasında dikkate alınması gereken biri. Bunlar benim görüşlerim elbette, yönetimi bağlamaz. Muhakkak Mustafa Denizli değerli bir hoca. Hem futbolculuğunda hem de teknik adamlığı sırasında yöneticiliğini yaptım. Futbol bilgisi de karizması da var. İlişkileri de iyi. Futbol dünyasında başarılı olabilir. Ancak teknik direktör konusunda mesele şudur: Hocayı seçtikten sonra bütün sorumluluğunu ona atıp kaybolmamak lazım. Bizdeki mesele bu. Teknik direktör seçimindeki doğru veya yanlış değil mesele. Mancini de, Lucescu da iyi hocalar. Ancak yapayalnız bırakırsak istediğimiz olmaz.

Haberin Devamı

MEHMET CANSUN : Mustafa Denizli üç büyük kulübü şampiyon yaptı. Burada esas karar verici başkan ve yönetim kuruludur. İşlerine karışmak istemem. Kaldı ki Mancini'nin gitmesi doğru mu? Bana göre hayır. Türkiye'yi tanımaya başladı. Ancak Mancini gitmek isterse Mustafa Denizli ismine sempati ile bakarım. Son derece düzgün bir kişilik. Bilgisi ve görgüsü var. Pozitif bir değişim olacağını tahmin ediyorum.

HAYRETTİN KOZAK : Galatasaray'ın Fatih Terim'in işine son verilmesiyle başlayan teknik direktör politikasını asla tasvip etmiyorum. Fatih Terim'in fevkalade çirkin ve zamansız bir şekilde işine son verilerek gönderilmesinden sonra göreve büyük iddialarla getirilen Mancini sadece 6 ay görev yapmıştır. Yönetim de kendisinden memnuniyetini her vesile ile ifade etmektedir. Bu kadar kısa sürede gönderilmesini ve yerine çok uzun zamandır Türkiye'de aktif görev yapmamış ve son olarak da Azerbaycan'da göreve geldiği takımda başarılı olduğunu söyleyemeyeceğimiz bir süreç geçiren Mustafa Denizli'ye gelince; geriye dönük yıllarda ciddi başarıları olmasına rağmen, yaşının ve dinamizminin de Galatasaray gibi bir takımın sorumluluğunu taşıyayacak seviyede olmadığını düşünüyorum.