Beşiktaş Deplasman yasağına son

Deplasman yasağına son

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dört büyükler arasında 5 yıldır devam eden “Deplasmana taraftar götürme” yasağı, dün yapılan İstanbul Spor Güvenlik Kurulu toplantısıyla son buldu. Böylece Galatasaray taraftarı, yarınki Beşiktaş derbisini izleyebilecek.

Deplasman yasağına son

Spor İl Güvenlik Kurulları’nın, güvenlik gerekçesiyle 5 yıldır uyguladığı “Deplasmana taraftar yasağı” artık son buldu.

Haberin Devamı

Emniyet yetkilileri ile kulüp yöneticilerinin katılımıyla dün gerçekleştirilen İstanbul Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, Vodafone Arena’da yarın oynanacak Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sarı-kırmızılı taraftarın gitmesine karar verildi.

Galatasaray adına Alper Narman, Beşiktaş’ı temsilen Hakan Özköse, Fenerbahçe Yedek Üyesi Metin Doğan’ın katıldığı toplantıda “3 büyükler” arasında yaklaşık 5 yıldır süren deplasman yasağının kaldırılması kararı çıktı.

Özköse, “İl Spor Güvenlik Kurulu’nun kulüplerimizle aldığı karar neticesinde bundan sonra İstanbul kulüpleri birbirleriyle yaptığı maçlara taraftar götürecek. Yasak kalkmıştır. Futbolumuz için hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray’ı en iyi şekilde misafir edeceğiz. Bu kararın futbolumuza katkısı olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Özköse, Beşiktaş ve Bursaspor arasındaki deplasmana taraftar götürme yasağının ise daha sonra gözden geçirileceğini belirtti.

Narman ise şöyle konuştu:

“İnşallah bir daha böyle yasak olmaz. Beşiktaş’ın stadında dostça görüntüler olacak. Hiçbir sevimsiz olay olmayacak. Bir daha bu yasağa yol açacak sıkıntılar yaşamayacağız. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde bu adımı attık.”

Fenerbahçe yedek yöneticisi Metin Doğan da yasağın kalkmasını olumlu bularak, “Taraftarlarımızın ortak isteğiydi. 15 Temmuz sürecinden sonra ciddi uzlaşma oluştu. Bu ortama kulüpler olarak katkı sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Doğan, Trabzonspor’la yasağın devam ettiğini anlatarak, “Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı bir karar söz konusu. Orada alınmış karar var. Düzeltip düzeltilmeyeceği onların tasarrufu. Onlar bu kararını gözden geçirdikten sonra değerlendirme yapacağız” dedi.

Bakan Kılıç’tan birlik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, deplasman yasağının kalkmasına destek verdiklerini söyledi.

TRT’ye açıklamada bulunan Kılıç, “Bu konu daha önce kulüplerin Sayın Cumhurbaşkanımızı ve bizleri ziyaretlerinde gündeme gelmişti. 15 Temmuz’da yaşadığımız gelişmelerden sonra özelikle 7 Ağustos’taki birliktelik ve beraberlik ruhuyla devam eden çalışmanın içerisinde bu önemli bir adım” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kılıç, şöyle devam etti:

“Biz bu kararı destekliyoruz. Stadyumlarımızda, sahalarımızda birlik ve beraberliğin olmasını istiyoruz. Lütfen hafta sonu (yarın) oynanacak derbide bu davranış ve düşünce içinde olalım. İnşallah ben de bu maça gideceğim. Buna aslında deplasman yasağı demeyelim. Yasak kelimesini kullanmayalım. Misafir takımın seyircilerinin de stada girebileceği bir maç olacak. Bu anlamda çok önemli.”

Bakan Kılıç, derbiyi her iki kulübün başkanıyla seyrederek “birlik mesajı” vermek istediklerinin altını çizdi.

Yazarlar