Trabzonspor Derbi uzmanı Trabzonspor

Derbi uzmanı Trabzonspor

21.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bordo-mavili takım bu sezon Galatasaray’ı iki maçta da mağlup ederken, Fenerbahçe’ye kaybetmedi. Tek yenilgisini Beşiktaş’tan alan Karadeniz ekibi 5 maçtan 8 puan çıkardı.

Derbi uzmanı Trabzonspor

Trabzonspor bu sezon şampiyonluk hedefinden uzak kalsa da ezeli rakipleriyle oynadığı maçlarda elde ettiği sonuçlarla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Avni Aker’de Galatasaray’ı yenerek, UEFA Avrupa Ligi’ne katılma iddiasını güçlendiren bordo-mavili takım bu sezon şimdiye kadar İstanbul’un üç büyükleriyle oynadığı 5 maçta 2 galibiyet ve 2 beraberlik alırken sadece 1 kez yenildi.

Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk maçta Galatasaray’ı İstanbul’da 3-0 mağlup eden Karadeniz ekibi, sarı-kırmızılı rakibini rövanşta da 2-1’le geçti. Fenerbahçe ile her iki maçta da golsüz berabere kalan Trabzonspor tek yenilgisini 3-0’lık skorla Beşiktaş’tan aldı. 5 maçtan 8 puan çıkaran bordo-mavili takım rakip fileleri 5 kez havalandırırken, kalesinde 4 gol gördü. Trabzonspor 5 golünü de Galatasaray filelerine gönderdi.

‘İyi kadro kurulmalı’

Teknik Direktör Ersun Yanal, Trabzonspor’un gelecek sezon şampiyonluğa oynaması gerektiğini dile getirdi. Deneyimli çalıştırıcı, “Trabzonspor’un bu hedefi adım adım ve basamak basamak gerçekleşmeli. Geldiğim beri aynı şeyi söylüyorum. İyi bir kadro kurulmalı ve bu takım şampiyonluğa oynamalı. Bunun için de herkesin güç birliği yaptığı bir ortam yaratılmalı” dedi.

Haberin Devamı

Bu arada Yanal’ın bir gün izin verdiği bordo-mavili takım, Gençlerbirliği maçının hazırlıklarına bugün başlayacak.

Yazarlar