Fenerbahçe Derbide Alex'e sevgi seli

Derbide Alex'e sevgi seli

17.03.2018 - 18:50 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin efsane kaptanı Alex de Souza, Galatasaray derbisini eski F.Bahçe yöneticisi Sadettin Saran'ın locasında izledi. Sarı-lacivertli taraftarlar eski Brezilyalı futbolcu sevgi gösterisinde bulundu.

Derbide Alexe sevgi seli

Sarı-lacivertli takımın unutulmaz kaptanı Alex de Souza derbiyi locadan takip etti. Önceki akşam Fenerbahçe Doğuş'un CSKA Moskova ile yaptığı maçı da tribünden izleyen Alex, derbide de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Maçın başlamasına yarım saat kala tribüne giren Brezilyalı efsaneye büyük ilgi gösterildi. Taraftarların büyük ilgi gösterdiği Alex, maç başlayana kadar herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.

Alex de Souza'nın eski Fenerbahçe yöneticisi Sadettin Saran ile maçı izlediği ve Saran'ın locasında oturması gözlerden kaçmadı.

Başrol hocaların

Aykut Kocaman ile Fatih Terim, maçın en heyecanlı iki ismi oldu. İki başarılı teknik adam maç boyunca yerlerinde duramadı, birçok pozisyonda ilk onlar öne çıktı

Dev derbiye teknik adamların heyecanı damgasını vurdu. 90 dakika boyunca teknik adamlar Aykut Kocaman ile Fatih Terim büyük heyecan yaşadı. Ancak bir pozisyon daha çok dikkat çekti. Fenerbahçe'de Aykut Kocaman ve Galatasaray'da Fatih Terim 13. dakikada gerildi. Arka arkaya iki takım arasında yapılan faullerde iki teknik adam yerinden fırladı.

Haberin Devamı

4. Hakem Ümit Öztürk'e giden hocaların itirazlarının çok sert olması dikkat çekti. Hem Aykut Kocaman hem Fatih Terim oldukça gergin bir görüntü çizdi.

32. dakikada iki teknik adam yine itirazlarda başroldeydi. Linnes'in yerde kaldığı pozisyona kızan Aykut Kocaman'a karşılık Fatih Terim saha kenarına kadar gelip, takımını sakinleştirdi. Öte yandan maç boyunca Aykut Kocaman ve Fatih Terim'in heyecanlı ve hareketli görüntüsü de göze çarptı. Tecrübeli çalıştırıcılar bir an olsun yerlerinde duramadılar. Sık sık futbolcularına talimatlar veren antrenörler, her pozisyonda en çok öne çıkan isimler oldu.

Hep hareketli

Aykut Kocaman'ın maç içerisindeki görüntüsü dikkat çekti. İlk düdükten itibaren oldukça heyecanlı ve gergin gözüken Aykut Kocaman, sürekli futbolcularıyla diyalog halinde durdu.

Tecrübeli çalıştırıcı sık sık direktifler verdi. Hakem kararlarında da yardımcılarıyla beraber sürekli maçın içerisinde olan Kocaman, hep hareketliydi.

Kırmızı isyanı

İkinci yarının başında Fernando ile Giuliano arasındaki pozisyon tartışma yarattı. İki Brezilyalı'nın mücadelesinde kırmızı sesleri yükseldi.

Fernando'nun Giuliano'nun bileğine basmasıyla herkes hakem Bülent Yıldırım'a döndü. Aykut Kocaman da kenarda isyan etti.

Haberin Devamı

Kocaman itiraz!

Fenerbahçe'de 9. dakikada penaltı sesleri yükseldi. Mehmet Ekici'nin sağdan kullandığı kornerde topa yükselmeye çalışan Roman Neustadter engellendiği için itiraz etti. Gomis'le mücadeleye giren Neustadter topa çıkmak istedi ancak başarısız oldu. Bu pozisyon sonra Aykut Kocaman da kenarda sinirlendi.

Hakemlere durumu anlatmaya çalışan Kocaman uzun süre itirazlarda bulundu.

Bülent Yıldırım'a tepkiler

Kadıköy'deki karşılaşmada hakem Bülent Yıldırım da en fazla tepki alan isim oldu. Hakem Yıldırım'ın maç içerisinde verdiği ve vermediği kararlar tepki aldı.

Hem teknik adamlar hem futbolcular hem de tribünler sık sık itirazda bulundu. Özellikle ilk yarıda Fenerbahçe cephesi iki net penaltı pozisyonu olduğu gerekçesiyle sıkıntı yaşandı. Fatih Terim ve teknik heyeti ise takımına karşı yapılan sertliğe kart çıkmamasına isyan etti.

Fernando-Souza buluşması

Derbide ilginç bir ayrıntı da iki takım oyuncuları arasında oldu. Porto'dan iki eski takım arkadaşı Fernando ile Souza karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Maç öncesi birbirleriyle hasret gideren Brezilyalı oyuncular, maç içerisinde de rakip oldu. Ayrıca iki takımdaki diğer Brezilyalı isimlerde de bir süre sohbet etti.

Gomis ile Kameni yan yana

Fenerbahçe'de kaleci Carlos Kameni ile Galatasaray'ın golcüsü Bafetimbi Gomis maç öncesi bir araya geldi. Birbirlerini Fransa'dan tanıyan ikili hasret giderdi. Kameni ve Gomis, birbirlerine sarılıp, başarılar diledi.

Yazarlar