1.Lig Derbide kazanan çıkmadı

Derbide kazanan çıkmadı

24.02.2013 - 22:24 | Son Güncellenme:

PTT 1'inci Lig'de haftanın maçında Adanaspor ile Adana Demirspor, 5 Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi.

Derbide kazanan çıkmadı

PTT 1'inci Lig'de yer alan iki Adana takımının derbi maçı 5 Ocak Stadı'nda oynandı. Adanalıların büyük ilgi gösterdiği maçta ev sahibi takım Adanaspor'un taraftarları tribünleri doldurdu. Adana Demirspor için ayrılan 2 bin kişilik tribünün ise erken saatlerde dolduğu görüldü. İlk yarısı Adana Demirspor'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısında Adanaspor 55'inci dakikada Ümit'le beraberlik golünü buldu. Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Haberin Devamı

MAÇTAN DAKİKALAR

3'üncü dakikada Ufukhan'ın pasında topla buluşan Erçağ'ın ceza sahasına ortasında Nurullah'ın sert şutunda top ağlara gitti: 0-1.

14'üncü dakikada Roger'in ara pasında topla buluşan Sinan, rakiplerini çalımlayarak ceza alanına girdi. Sinan'ın vuruşunda top kaleci Tolgahan'da kaldı.

18'inci dakikada Rahman'ın ara pasında topla buluşan Fevzi'nin şutu yandan auta çıktı.

23'üncü dakikada topla buluşan Kibong, pasını Fevzi'ye aktardı. Fevzi vuruşunu yaptı. Kaleci Şener güçlükle çıkardı.

34'üncü dakikada sağ kanatta topla buluşan Erçağ'ın ara pasında topu alan Luiz'in sert şutu yan filelerde kaldı.

50'nci dakikada kazanılan serbest atışı kullanan Erman'ın ceza sahasına ortasına iyi yükselen Luiz'in kafa şutu üstten auta çıktı.

Haberin Devamı

55'inci dakikada Erman'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahası içerisinde Ümit'in önünde kaldı. Ümit'in sert ve düzgün vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1

66'ncı dakikada topla buluşan Luiz'in pasında topu alan Sinan'ın sert şutu üstten auta çıktı. 89'uncu dakikada sağ kanatta topla buluşan Roger, ceza sahasına girdiği anda Rahman tarafından düşürülünce penaltı bekledi. Maçın hakemi Mete Kalkavan oyunu devam ettirdi.

Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sonuçlandı.


STAT: 5 OCAK
HAKEMLER: Mete Kalkavan (6), Ceyhun Sesigüzel (6), İlyas Emektar (6)
ADANASPOR: Tolgahan (5)- İzzet (5), Tuna (6), Merthan (6), İlkem (6)(Dk.54 Ümit 7), Sedat (6), Barış (6)(Dk.77 Bülent 6), Kibong (6), Rahman (6), Fevzi (5)(Dk.54 Burak 6), Mbilla (7)
ADANA DEMİRSPOR: Şener (6)- Özgür (6), Ufukhan (6), Burak (6), Keremcan (6), Roger (6), Nurullah (7)(Dk.69 Samet 5), Erçağ (5), Erman (5)(Dk.80 Berkay 6), Luiz (6), Sinan (6)(Dk.87 Rıdvan)
GOL: Dk.3 Nurullah Ufukhan (Adana Demirspor), Dk.55 Ümit (Adanaspor)
SARI KARTLAR: Burak (Adana Demirspor), İlkem, Sedat, Mbilla, Kibong (Adanaspor)

MAÇIN ARDINDAN...

Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Her şeyin önüne geçen bu Adanaspor taraftarına galibiyet armağan etmek isterdik. Muhteşem bir görüntü vardı. Hayranlığımı dile getirmeden geçemeyeceğim. Müthiş bir ambiyans yaratmışlar. Gönül isterdi ki bu maçı kazanarak onların güzel ambiyansını taçlandıralım. 1461 maçındaki gibi 2'nci dakikada gol yedik. Bu golden sonra baskısı ve gerilimi yüksek, oyun içerisinde kazanmayı isteyen bir grubun erken gol yemesi demoralize olmamıza neden oldu. Ama çabuk toparlandığımızı düşünüyorum. Bunun yanı sıra birkaç pozisyon ürettik. İkinci yarı topa daha fazla sahip olduk. Pas tercihlerini doğru yapabilseydik, belki de çok daha gol üretkenliğini yakalayabilirdik. Kazanamadığımız bir müsabakadan beraberlikle ayrılmamızdan dolayı çok mutlu olduğumu söyleyemem. Ama ligdeki puan her zaman çok önemli diye düşündüğümüz zaman aldığımız puanın önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Kazanmayı arzu eden taraftarımıza galibiyet armağan etmek isterdik. Olmadı. İlk devredeki kaybettiğimiz müsabakanın ardından Adana Demirspor ile olan rekabeti kazanarak noktalamak istedik. Ama ligde 11 müsabaka var. Adanaspor olarak bu maçlarda hedefimizden en ufak bir sapma görmeden yolumuza devam edeceğiz. Oyun olarak da her geçen gün daha farklı bir Adanaspor ortaya çıktığını düşünüyorum. İlerleyen haftalarda bizim için çok daha doğru olacağını ve puanları kazanacak bir takım olacağımızı düşünüyorum."
Adana Demirspor Teknik Direktörü Mustafa Uğur ise, "Müsabakanın keyifli olduğunu düşünüyorum. Maçın başından sonuna kadar oyuncularımız üstün mücadele etti. Özellikle maçın ilk 25-30 dakikada belki de bu zamana kadar bu zaman oynadığımız maçların en iyisini ortaya koyduk. O arada da zaten gol bulduk. Gol pozisyonları da bulduk, bir tanesini değerlendiremedik. Ama genel olarak baktığımızda her hatlarıyla kazanmaya daha yakın bir takım olarak göründük. Tabii ki bu bizim için önemli. Ama Adana derbisinin böyle sıkıntısız bitmesi bizim için her şeyden daha önemli bana göre. İki takım oyuncularını canı gönülden kutluyorum. Güzel bir müsabaka oldu. Hem burada, hem de televizyonda izleyenler, izledikleri müsabakadan keyif almışlardır. O yüzden iki takımı da kutluyorum" diye konuştu.