Galatasaray Derbide Terim'den sürpriz karar! Ahmet Çalık...

Derbide Terim'den sürpriz karar! Ahmet Çalık...

11.04.2019 - 15:40 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Senad Ok ve Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, dev derbi öncesi son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Dindar, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Luyindama-Marcao ikilisinin yokluğunda idmanlarda Ahmet Çalık-Donk ikilisini denediğini açıkladı.

Derbide Terimden sürpriz karar Ahmet Çalık...

Milliyet Gazetesi Fenerbahçe Muhabiri Senad Ok ve Galatasaray Muhabiri Nevzat Dindar, dev derbi öncesi son gelişmeleri Skorer Tv'den Ezgi Toper'e değerlendirdi. Dindar, G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Luyindama-Marcao ikilisinin yokluğunda idmanlarda Ahmet Çalık-Donk ikilisini denediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Senad Ok'un sözleri şöyle:

Ankaragücü maçının kadrosundan farklı olarak sadece Mehmet Ekici olmayacak. İki maçı bir olarak düşünüyordu Ersun Hoca. Üç haftalık ara vardı. Sadece üç oyuncu yoktu. Çok iyi geçti ara. Ankaragücü maçında Fenerbahçe puan kaybetti ama o aradan sonra ciddi bir gelişme var takımda. Bu kadroyu da derbiye sürmeyi planlıyordu hoca. Ekici'nin yerine Zajc'ı denedi idmanlarda. Ekici'nin yokluğu takımı fazla etkiler. Maç sıkıştığı an frikikler belirleyici oluyordu. Rakip savunmayı tedirgin eden biri Mehmet. Penaltı gibi frikik atıyor.

Onun dışında Isla döndü. Mehmet Topal'ın ağrıları vardı. Fenerbahçe sezon boyunca zirveye çıktı fiziksel ve taktiksel anlamda. İlk haftadan itibaren takım en iyi durumunda. Frey ve Ekici dışında eksiği yok takımın.

Haberin Devamı

"Soldado yeter ki topla buluşsun..."

Slimani hayatını yaşıyor. Frey sakat. Soldado kaliteli ve özverili futbolcu. Bu maça da ayrıca motive durumda. Soldado'ya doğru paslar gelirse skor üretiyor. Yeter ki topla buluşsun. Topun Soldado'ya nasıl geleceği önemli.

-Moses'in Ankaragücü maçında yaptıkları ilginçti. Bunun için alındı Moses. İş bitirmesi için ama bu durumu telafi edecektir Moses.

"Derbide Harun oynar"

Kale aksıyor. Harun kaleyi devraldı. Eleştirildi de. Aykut hoca Kameni alındığında, "Getireceğiniz kaleci hiç gol yemeyecek mi sanıyorsunuz" demişti. Kaleciler gol yiyecek bu kesin. Volkan'ı izlerken bir kayıp yaşadığını görebiliyorum. Harun gol yedi ama ekstra görevleri var. Geriden oyun kurmak gibi. Hocanın Harun'la çıkacağını düşünüyorum derbiye.

"Radikal kararlar aldı Ersun Yanal"

Ersun hoca formda değildi. Hocanın hatalarının 10-12 puana mal olduğunu söylemiştim ama son dönemde toparladı. Radikal kararlar aldı. Slimani-Benzia'yı kadro dışı bıraktı, Ayew'i kesti. Bildiğini okuyor olumlu anlamda.

"Derbi berabere biterse..."

Bu maç berabere biterse Galatasaray kaybeder. Baskı daha çok Galatasaray tarafında. Galibiyet ve beraberlik Fenerbahçe'ye yarar.

İşte Nevzat Dindar'ın açıklamaları:

Savunma hattında problemler var. Luyindama ve Marcao gibi iki temel oyuncunun olmayışı belli alışkanlıkların son bulmasına neden olacak. Bu iki oyuncunun olmaması ön tarafı da etkiler. Belhanda'yı çok etkiler mesela. Tahmin yapmakta zor olan konu savunmadaki iki ismin olmaması.

Haberin Devamı

"Derbide Ahmet Çalık-Donk..."

Fatih hoca kararını vermedi henüz. Semih tecrübesiyle ön plana çıkıyor ama Ahmet Çalık-Donk ikilisi idmanlarda deneniyor. Bu maçta Semih'i oynatmak mantıklı ama hoca iki gündür Ahmet Çalık'ı sol stoperde oynatıyor. Fernando'nun bile oynayıp oynamayacağı belli değil. Fatih hoca kafa karıştırıyor da olabilir. Fenerbahçe de her ihtimali değerlendiriyordur. Dışarıya sızmasın diye bilinçli olarak da yapıyor olabilir. Hoca Donk'a güveniyor orada.

"Taraftar Diagne'den memnun"

Diagne taraftarları tatmin ediyor şu anda. Öyle ya da böyle 24 golü var. Orasına burasına çarpıyor sonuçta atıyor. Senad Ok'un "Yönetim Diagne'den pişman mıdır?" sorusuna cevaplayan Nevzat Dindar, "Diagne transfer edildiğinde ligi sallayacak deniliyordu. Bence de yüksek bir rakam 14 milyon euro. Beklentiler çok fazla ama takım farklı bir anlayışta. Biraz daha zamana ihtiyacı var. Teknik heyet sadece gol üzerinden değil takım arkadaşlarına etkisi üzerinden değerlendiriyor. Diagne'nin performansı 10 üzerinden 5 durumdadır bence. Kadıköy'ü seviyor Diagne" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"Diagne ile Belhanda arasında anlaşmazlık..."

Diagne ve Belhanda özelinde takıma birtakım uyarılar yapıldı. Tahriklere gelmemeleri söylendi. Galatasaray'ın şu an takım halinde konsantre şekilde derbiye hazırlandığı ortada. Bu ikili arasında herhangi bir anlaşmazlık yok. Diagne henüz adapte olamadı arkadaşlarına.

-Fatih Terim'i kupa kaldırmışlığı var Kadıköy'de. İki hocayı teraziye koyduğunuzda Fatih hoca ağır basıyor.

-Baskı tamamen Galatasaray'ın üzerinde değil. Kadıköy büyüsü bozulursa düşüncesi Fenerbahçe'yi korkutuyor. Olası bir yenilgi kara sezonu kabusa dönüştürebilir Fenerbahçe'de. Galatasaray için şampiyonluk yolunda önemli bir viraj ama Şampiyonlar Ligi de en az onun kadar önemli.

Haberin Devamı

Kilit oyuncu Serdar Aziz

-Derbinin kilit oyuncusu Serdar Aziz olur. Hem savunmada Diagne ile oynayacak, hem de hücumdaki performansıyla.

Skor tahminleri:

Senad Ok: 2-0 veya 2-1 Fenerbahçe alır

Nevzat Dindar: Berabere biter

Ezgi Toper: Ben de beraberlik diyorum