Trabzonspor Dev adam zinciri kırdı

Dev adam zinciri kırdı

20.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Trabzonspor’un Southampton’dan kiralık olarak kadrosuna kattığı 2,01’lik forvet Paul Onuachu, Beşiktaş’a attığı golle galibiyette büyük pay sahibi olurken 230 günlük suskunluğunu da noktaladı.

Dev adam zinciri kırdı

Paul Onuachu, Trabzonspor formasıyla ilk maçını Beşiktaş’a karşı oynarken attığı şık gol ve performansıyla tam not aldı. İngiliz ekibi Southampton’dan kiralık olarak transfer edilen 2,01 boyundaki dev forvet, Beşiktaş önünde 230 günlük gol özlemini de noktaladı.

Haberin Devamı

Son gollerini 29 Ocak 2023’te Belçika’nın Genk takımında forma giyerken kaydeden Paul Onuachu, RFC Seraing ağlarını 2 kez havalandırmıştı. Danimarka ekibi Midtjylland’da çıktığı 179 maçta 74 gol, 23 asistle oynayan başarılı futbolcu, Genk kariyerinde 134 müsabakada 85 gol, 10 asistlik performans ortaya koymuştu.

Danimarka ve Belçika kariyerlerinin ardından Southampton’a 18 milyon Euro karşılığında transfer olan Onuachu burada forma giydiği 12 mücadelede golle tanışamadı. İngiltere macerasının ardından Trabzonspor’a gelen 29 yaşındaki futbolcu, Beşiktaş önünde gol özlemine son verirken, yaklaşık 8 ay sonra skor üretti.

Bu arada Beşiktaş maçında 47. dakikada yerini Enis Destan’a bırakan Onuachu’nun ayak bileğinde ciddi bir problemin bulunmadığı bildirildi. Nijeryalı forvetin 25 Eylül Pazartesi günü Atakaş Hatayspor’la oynanacak maçta takımdaki yerini alması bekleniyor.

Haberin Devamı