Galatasaray Dev maçta kazanan Trabzonspor! Galatasaray evinde mağlup

Dev maçta kazanan Trabzonspor! Galatasaray evinde mağlup

23.01.2022 - 17:38 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 23'üncü haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabaka Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynandı. Mücadelede Atilla Karaoğlan görev aldı. Trabzonspor, Galatasaray deplasmanından 2-1 galip ayrıldı.

Dev maçta kazanan Trabzonspor Galatasaray evinde mağlup

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 23'üncü haftasında Trabzonspor'u konuk etti. Kritik karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu'nda oynandı. Müsabakada Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Atilla Karaoğlan'ın yardımcılıklarını Bahattin Durak ile Tarık Ongun üstlendi. Trabzonspor, Galatasaray'ı deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın golünü Alexandru Cicaldau attı. Trabzonspor'da fileleri havalandıran isimler Anastasios Bakasetas ile Edin Visca oldu.

GALATASARAY - TRABZONSPOR: 1-2

GOLLER: 31' Alexandru Cicaldau (P), 84' Anastasios Bakasetas, 90' Edin Visca

İLK 11'LER

Galatasaray: Fatih Öztürk, Sacha Boey, Victor Nelsson, Marcao, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu.

Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Bruno Peres, Denswil, Vitor Hugo, Puchacz, Dorukhan Toköz, Berat Özdemir, Anastasios Bakasetas, Anthony Nwakaeme, Edin Visca, Andreas Cornelius.

MAÇTAN DAKİKALAR / İHA

15. dakikada Boey’in kullandığı taç atışında topu alan Halil 2 rakibinden sıyrılıp sağ çaprazdan ceza sahasına girdi. Bu futbolcunun plase vuruşunda kaleci Uğurcan topa hakim oldu.

29. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Kerem Aktürkoğlu, pasını verdiği sırada Denswil tarafından düşürüldü. VAR uyarısı sonrasında hakem Atilla Karaoğlan pozisyonu tekrar izleyerek penaltı noktasını gösterdi.

31. dakikada Kerem Aktürkoğlu’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında topun başına geçen Cicaldau, meşin yuvarlağı kalecinin ters köşesine göndererek takımını öne geçirdi. 1-0

39. dakikada Trabzonspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top Berkan Kutlu’da kaldı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından sert şutunda Hugo’ya çarpan top direkt kaleye yöneldi. Kontrpiyede kalan Uğurcan buna karşın son anda topu kornere tokatlamayı başardı.

Haberin Devamı

52. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Bakasetas, savunmanın arkasına hareketlenen Cornelius’a uzun bir top gönderdi. Bu futbolcu ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

57. dakikada Visca’nın sağdan kullandığı korner atışında Cornelius kafayla arka direğe doğru aşırttı. Bu noktada topla buluşan Ahmetcan’ın sert şutunda top yandan az farkla dışarı gitti.

66. dakikada Visca ile verkaç yaparak ceza sahasına sağ çaprazdan giren Peres, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

83. dakikada Ömer Bayram’dan seken top Peres’in önünde kaldı. Bu futbolcunun sağdan ortasında Marcao’nun uzaklaştıramadığı topa Bakasetas çok sert vurdu ve maça eşitlik getirdi. 1-1

86. dakikada Emre Kılınç’ın ceza sahasına gönderdiği ortada, sol çaprazda topla buluşan Babel düzeltip vurdu ancak Uğurcan bu pozisyonda gole izin vermedi.

90. dakikada Fatih Öztürk'ün pasında Taylan Antalyalı topu Visca'ya kaptırdı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından direkt kaleye gönderdiği top filelerle buluştu. 1-2

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR / Ata Selçuk, İstanbul (DHA)

Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında Galatasaray, Trabzonspor’u konuk etti. Nef Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayan karşılaşmayı, hakem Atilla Karaoğlan yönetti. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, takımının ligin 22’nci haftasında Kasımpaşa’ya 3-1 mağlup olduğu müsabakanın ilk 11’ine göre, Trabzonspor karşılaşmasının 11’inde 5 değişiklik yaptı. İsmail Çipe, Yedlin, Alpaslan Öztürk, Van Aanholt ve Morutan’ı kesen İspanyol teknik adam, bu oyuncuların yerine Fatih Öztürk, Boey, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu ve Emre Kılınç’a ilk 11’de görev verdi.

Galatasaray sahaya; Fatih Öztürk, Boey, Nelsson, Marcao, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Emre Kılınç, Cicaldau, Kerem Aktürkoğlu ve Halil Dervişoğlu ilk 11’iyle çıktı.

FEGHOULI 3 MAÇ SONRA KADRODA

Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden Cezayir’in kadrosunda olan Sofiane Feghouli takımının turnuvaya veda etmesinin ardından Galatasaray’a döndü. Cezayirli futbolcu son olarak sarı kırmızılı takımın ligin 19’uncu haftasında oynadığı Fraport TAV Antalyaspor maçında süre alırken, takımının turnuvaya veda edip yeniden Galatasaray’a dönmesinin ardından Trabzonspor maçının kadrosunda yer aldı ve maça yedek kulübesinde başladı.

FATİH ÖZTÜRK KALEYİ ALDI

Galatasaray’ın deneyimli kalecilerinden Fatih Öztürk, bu sezon ilk kez Trabzonspor karşısında süre aldı. Muslera’nın sakatlığından sonra kaleyi devralan İsmail Çipe’nin istenilen performansı sergileyememesi sonrasında kaleyi devralan Fatih Öztürk, bu sezon ilk kez Trabzonspor karşısında sahaya çıktı.

Haberin Devamı

Dev maçta kazanan Trabzonspor Galatasaray evinde mağlup


TRABZONSPOR’DA 2 İSİM DEĞİŞTİ

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, takımının ligin 22’nci haftasında GZT Giresunspor ile 1-1 berabere kaldığı maçın ilk 11’ine göre Galatasaray karşısında 2 ismi değiştirdi.

Hüseyin Türkmen ve Abdülkadir Ömür kadroda yer almazken, bu oyuncuların yerine yeni transfer Puchacz ve Nwakaeme karşılaşmaya ilk 11'de başladı.

Trabzonspor, Galatasaray deplasmanında şu ilk 11’le sahaya çıktı: Uğurcan Çakır, Peres, Hugo, Denswil, Puchacz, Berat Özdemir, Dorukhan Toköz, Visca, Bakasetas, Nwakaeme, Cornelius.

MAÇ KAR YAĞIŞI ALTINDA OYNANDI

Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan maç, kar yağışı altında oynandı. İstanbul’u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, kritik maçı da etkilerken, Nef Stadyumu zemininde maçı etkileyecek herhangi bir sorun yaşanmadı.

Öte yandan sarı kırmızılı taraftarlar, yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşullarına rağmen Nef Stadyumu tribünlerinde yerlerini alarak takımlarını yalnız bırakmadı.

Haberin Devamı

Dev maçta kazanan Trabzonspor Galatasaray evinde mağlup


SELAHATTİN BEYAZIT ANILDI

Hayata veda eden Galatasaray’ın efsane başkalarından Selahattin Beyazıt, Trabzonspor maçında unutulmadı. Sarı kırmızılı futbolcular ısınma öncesinde, “Selahattin Beyazıt - Başımız sağ olsun” yazılı pankartla sahaya çıktı.

Ayrıca, Selahattin Beyazıt ve A Milli Takım ile Altay'ın eski futbolcusu Mustafa Turgat'ın vefatı dolayısıyla maç öncesinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

TORRENT’İN GALATASARAY MACERASI 3’TE SIFIR İLE BAŞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı kırmızılı takımın başında olduğu 3 maçı da kaybetti. İspanyol teknik adamın yönetimindeki Galatasaray, Atakaş Hatayspor deplasmanında 4-2, iç sahada Kasımpaşa’ya 3-1 ve yine iç sahada Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından Torrent, Galatasaray kariyerine 3’te sıfır ile başlamış oldu.

SON 12 MAÇTA 1 GALİBİYET

Galatasaray, ligde çıktığı son 12 maçta yalnızca bir galibiyet aldı. Spor Toto Süper Lig’deki son 12 maçlık periyotta, yalnızca 19’uncu haftada oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçında kazanan sarı kırmızılı ekip, diğer 11 maçta galibiyet yüzü göremedi.

TARAFTARDAN YÖNETİME VE OYUNCULARA TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının maçta 2-1 geriye düşmesinin ardından oyunculara ve yönetime yoğun tepki gösterdi. Taraftarlar, “Yönetim istifa”, “Burak Elmas istifa”, “Koskoca kulübü rezil ettiniz” tezahüratlarında bulunurken, oyunculara da ıslıkla tepki verdi.