Dünyadan Futbol Dev maçta Orkun Kökçü'den Dusan Tadic'e şok tavır! Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

Dev maçta Orkun Kökçü'den Dusan Tadic'e şok tavır! Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

20.03.2023 - 13:10 | Son Güncellenme:

Hollanda Ligi Eredivisie'nin 26. haftasında zirvenin iki adayı Ajax ile Feyenoord kozlarını paylaştı. Heyecanlı ve tempolu geçen, konuk takımın geri dönüşe imza attığı karşılaşmada milli yıldızımızın, Ajaxlı oyuncuya tavrı haftanın en çok konuşulan olaylarından biri oldu.

Dev maçta Orkun Kökçüden Dusan Tadice şok tavır Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

Hollanda Eredivisie'nin 26. haftasında Orkun Kökçü'nün formasını giydiği Feyenoord, Johan Cruyff Arena'da Ajax'a konuk oldu. Zorlu mücadele öncesi milli oyuncumuzun takımı, üç puan farkla Ajax'ın önünde liderlik koltuğunda oturuyordu.

Haberin Devamı

GOL PERDESİNİ GIMENEZ AÇTI, ALVAREZ YANIT VERDİ

Konuk ekip 5. dakikada Gimenez'in attığı golle 1-0 öne geçti. Ajax bu gole 17. dakikada Alvarez'le yanıt verdi: 1-1. 37'de ev sahibi takım, kaptan Dusan Tadic'in sayısıyla skor üstünlüğünü eline geçirdi: 2-1. 

Dev maçta Orkun Kökçüden Dusan Tadice şok tavır Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

FEYENOORD GERİ DÖNDÜ

Konuk ekip ikinci yarıya atak başladı. 52'da Szymanski'nin golü skorda yeniden eşitlik getirdi: 2-2. 86'da sahne alan Geertuida takımına zaferi getiren golü kaydetti: 2-3. Bitime 8 hafta kala puanını 61'e yükselten Feyenoord, takipçisi Ajax'la farkı 6'ya yükseltti. Rotterdam temsilcisi şampiyon olması halinde 5 yıl sonra yeniden ipi göğüsleyecek ve 16. kez mutlu sona ulaşacak.

ORKUN VE TADIC ARASINDA GERGİNLİK

Mücadele öncesi Ajax kaptanı Dusan Tadic ile Feyenoord kaptanı Orkun Kökçü, hakemin gerçekleştirdiği hava atışında bir araya geldi. Hava atışının ardından hakemlerle tokalaşan Orkun, Tadic'i görmezden geldi ve onunla tokalaşmadı. Canlı yayınlanan bu anlar, Hollanda basınının da dikkatinden kaçmadı.

Haberin Devamı

Dev maçta Orkun Kökçüden Dusan Tadice şok tavır Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

DEPREMZEDELER İÇİN HAZIRLANAN PAZUBANDI TAKMAMIŞTI

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli olan ve yanında 10 ili daha etkileyen depremlerde binlerce insan yaşamını yitirirken, birçok insan da evsiz kalmıştı. Türkiye tüm imkanlarını depremzedeler için seferber ederken, tüm kesimlerden destek gelmişti. Spor camiası da bu depremi görmezden gelmedi. Galatasaray'ın ve Hollanda futbolunun efsane ismi Wesley Sneijder ve Türk arkadaşı Tarık Divarcı, Hollanda Futbol Federasyonu ile görüşerek, Türkiye'deki depremzedelere yardım konusunda farkındalık yaratmak için özel tasarlanmış bir pazubend fikrini paylaşmıştı.

SADECE TADIC TAKMADI

Hollanda Futbol Federasyonu'nun onay vermesinin ardından, başta Türk yıldızlar Orkun Kökçü ve Burak Yılmaz olmak üzere Eredivisie'deki tüm takım kaptanları bu pazubendi takarak maçlara çıkarken sadece Ajax'ın kaptanı Dusan Tadic bunu yapmamıştı.

Dev maçta Orkun Kökçüden Dusan Tadice şok tavır Depremzedeler için hazırlanan pazubendi takmamıştı

SNEIJDER'DEN AÇIKLAMA

O dönem konuyla ilgili açıklama yapan, Sneijder canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı: "İzleyicilerimizin görmesi buraya geçen hafta sonu Eredivisie'deki tüm kaptanların giydiği pazubandını getirdim. Bir kulübün kaptanı (Ajax kaptanı Dusan Tadic) dışında herkes Suriye ve Türkiye'deki depremzedelere destek için o bandı taktı. DHSC'de kulüpten arkadaşım Tarık Divarcı'nın başlattığı çok güzel bir girişim. Benden onu desteklememi istedi ve ben de yaptım."

Haberin Devamı

ORKUN GÖNDERME YAPTI

Deplasmanda Ajax'ı 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalayan Feyenoord'da kaptan Orkun Kökçü rakiplerine gönderme yaptı. 22 yaşındaki oyuncu, "Sürekli en iyi olduklarını söylemelerinden bıktım. Laf değil, icraat... İşte Feyenoord bu!" ifadelerini kullandı.