Skorer Devler duble peşinde

Devler duble peşinde

06.09.2008 - 01:53 | Son Güncellenme:

İlk maçında Ukrayna’yı deviren 12 Dev Adam, 2009 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri'nde, C Grubu'ndaki ikinci sınavında bu akşam TSİ 21.00'de Belçika ile Charleroi'da karşı karşıya gelecek

Devler duble peşinde

A Milli Basketbol Takımımız, 2009 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde C Grubu'ndaki ikinci maçını bu akşam Belçika ile Charleroi'da oynayacak.
Gruptaki ilk sınavında geçtiğimiz çarşamba günü Ukrayna'yı İstanbul'da 89 - 73 mağlup eden ay - yıldızlılar, Charleroi'deki Spiroudome Salonu'nda TSİ 21.00'de başlayacak olan maçta ikinci galibiyetini almaya çalışacak. Müsabaka NTV Spor'dan naklen yayınlanacak.
Bu arada, dün THY'nin tarifeli uçağıyla Brüksel'e giden ve oradan da otobüsle Charleroi'ye ulaşan 12 Dev Adam, dün akşam maçın oynanacağı Spiroudome Salonu'nda 1,5 saat süren bir çalışma yaptılar.
Bu akşam millilerimizin de yer aldığı C Grubu'nun diğer maçında Ukrayna, Fransa ile Kiev'de TSİ 16.30'da mücadele verecek.

Haberin Devamı

Tanjeviç inançlı
Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Belçika ile grupta oldukça zorlu bir maç oynayacaklarını belirterek, "Zafere ihtiyacımız var. Takımımız iyi durumda. Ukrayna maçından daha iyisini yapacağımıza inanıyorum. Bu basketbol, her şey olabilir, ama takımımız formda" dedi.
Milli oyunculardan Hidayet Türkoğlu da Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarına galibiyetle başladıklarını, bunun kendileri için önemli olduğunu belirterek, Belçika ile önemli bir maça çıkacaklarını kaydetti.

Başkent’te şölen
Basketbol'un devleri Ankara'da buluşacak. Türk Telekom, her yıl basketbolun en güçlü takımlarını Ankaralılara izlettirmek için kolları sıvadı. Bu yıl ilk kez 27 - 28 Eylül'de gerçekleştirilecek olan Ankara Cup Basketbol Turnuvası'na İtalyan Benetton Treviso, Rus Unics Kazan, Efes Pilsen ve Türk Telekom takımları katılacak. Bu turnuvayı uluslararası bazda geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden basketbol şube yöneticisi Ersin Eroğlu, "Federasyonun da desteği ile birçok dünya yıldızını bünyesinde barındıran takımları biraraya getireceğiz. İnternational Türk Telekom Ankara Cup organizasyonu basketbolseverler için sezon öncesi bir şölen olacak. Uluslararası alanda da saygın bir turnuva niteliğini taşıyacak" dedi.