Şampiyonlar Ligi Devler Ligi'nin en golcü takımı Real Madrid

Devler Ligi'nin en golcü takımı Real Madrid

12.12.2013 - 12:54 | Son Güncellenme:

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının en fazla gol atan takımı, 20 golle İspanyol temsilcisi Real Madrid oldu .

Devler Liginin en golcü takımı Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasının en fazla gol atan takımı, 20 golle İspanyol temsilcisi Real Madrid oldu.

Haberin Devamı

AA muhabirinin, UEFA'nın resmi internet sitesinden derlediği verilere göre, Şampiyonlar Ligi 2013-2014 sezonunda, 8 grupta oynanan 96 maç sonunda en fazla gol atan ve en az gol yiyen takımlar sıralamasının ilk basamağında İspanya'nın başkenti Madrid'in temsilcileri yer aldı. Türkiye'den Galatasaray'ın da bulunduğu B Grubu'nu, 5 galibiyet ve bir beraberlikle zirvede tamamlayan Real Madridli futbolcular, rakip fileleri 20 kez sarstı. Real Madrid, toplam 277, ortalama olarak ise 2,89 golün kaydedildiği Şampiyonlar Ligi gruplarında, maç başına 3,33 gole ulaştı. 9 gol kaydeden Portekizli forvet Cristiano Ronaldo ve 5 asist yapan Arjantinli orta saha Angel Di Maria, bu başarıda büyük rol oynadı. "Beyaz Şimşekler"i, 18 golle İngiltere'den Manchester City ve 17 golle son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Alman takımı Bayern Münih izledi. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının "en fazla gol atan" takımları şöyle:

Haberin Devamı

Takım Attığı gol sayısı

1. Real Madrid (İspanya) 20
2. Manchester City (İngiltere) 18
3. Bayern Münih (Almanya) 17
4. Barcelona (İspanya) 16
PSG (Fransa) 16

En az gol yiyen ekipler sıralamasının zirvesinde, kalesinde 3'er gole izin veren İngiliz takımları Manchester United ile Chelsea ve Türk Milli Takımı'nda da oynayan Arda Turan'ın formasını giydiği İspanya'nın Atlerico Madrid takımı yer aldı. Zenit, Porto ve Avusturya Wien'in bulunduğu G Grubu'nu 5 galibiyet ve bir beraberlikle namağlup lider bitiren Atlerico Madrid'in bu başarısında en büyük pay, Belçikalı file bekçsi Thibaut Courtois'nın yanı sıra Filipe Luis, Juanfran, Miranda, Emiliano Insua, Diego Godin ve Toby Alderweireld'in görev aldığı defans hattının oldu. 4 galibiyet ve 2 beraberlikle A Grubu lideri olan Manchester United ve 4 galibiyet ve 2 yenilgi alan E Grubu birincisi Chelsea, kalesinde gördüğü 3'er golle zirveyi Atletico ile paylaştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının "en az gol yiyen" takımları şöyle:

Takım Yediği gol sayısı
1. Atletico Madrid (İspanya) 3 Manchester United (İngiltere) Chelsea (İngiltere)
2. Real Madrid (İspanya) 5 PSG (Fransa) Bayern Münih (Almanya) Arsenal (İngiltere) Barcelona (İspanya) Milan (İtalya)

Haberin Devamı

6-1 biten Galatasaray-Real Madrid maçı zirvede Galatasaray'ın, 17 Eylül tarihinde oynanan B Grubu'nun ilk maçında konuk ettiği Real Madrid'e karşı aldığı 6-1'lik yenilgi, grup aşamasının hem "en farklı biten" hem de "en çok gol atılan" maçı unvanını aldı. 5 farkla tamamlanan ve toplam 7 gol kaydedilen başka maçlar da olmasına rağmen deplasman takımının galip gelmesi nedeniyle Galatasaray-Real Madrid maçı, bu kategoride ilk sıraya yerleşti. UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarının gruplarının "en farklı biten" ve "en çok gol atılan" maçları şöyle:

Karşılaşma Fark

1. Galatasaray: 1 - Real Madrid: 6 5 Barcelona: 6 - Celtic: 1 Bayer Leverkusen: 0 - Manchester United: 5 Anderlecht: 0 - PSG: 5 Bayern Münih: 5 - Victoria Plzen: 0