Galatasaray Dindar: Banega'yla 3+1 yıllığına anlaşıldı

Dindar: Banega'yla 3+1 yıllığına anlaşıldı

25.06.2019 - 13:57 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılı camiadaki son gelişmeleri Skorer TV'de Ezgi Toper ile değerlendirdi.

Dindar: Banegayla 3+1 yıllığına anlaşıldı

Sarı-kırmızılı camiadaki son gelişmeleri, transfer haberleri ve takımın son durumuyla ilgili Milliyet Gazetesi Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

İşte Dindar'ın açıklamaları;

'Haftasonuna kadar 5-6 transfer açıklanır'

Galatasaray açısından transferde henüz gecildi diye bir endişeye gerek yok. Geçen sene bütün yaz golcü transferi beklenmişti. Bu sene çok ciddi çalışılıyor. Yarından itibaren transfer konusunda çok ciddi bir hareketlilik olacağını, açıklamalar olacağını biliyorum. Babel, Şener, Jimmy Durmaz, Ozarnwafor en geç haftasonuna kadar açıklanacak. Hiçbir futbolcuyla ilgili problem yok. Hatta Yusuf Erdoğan'ı da sayabiliriz. Adem Büyük de öyle. Haftasonuna kadar 5-6 transfer açıklanır. Golcü transferi Diagne'yle alakalı bir şey. Yusuf, Galatasaray'la anlaştı. Herhangi bir pürüz yok. Oyuncu geçen hafta cuma günü Bursaspor'dan alacaklarını tahsil edemedi. Şuan serbesttir bundan dolayı. Şimdi askerde. Menajeri, Abdürrahim Albayrak'la görüşecek. Artık bitti diyebiliriz.

Haberin Devamı

'Fatih hoca geç de olsa Yusuf'una kavuşacak'

Babel'in çok önemli bir kariyeri var. Bonservisi de elinde. Şener çok önemli bir alternatif. Linnes, Moskova'ya satılmak zorunda kalırsa güzel bir yedek Şener. Ozarnwafor, 100 bin dolara alındı. 2 ay önce parası ödendi. Bu bir yatırım. Gelecekte takımda yer alır. Jimmy Durmaz, en son Toulouse'da oynadı. PSG, Lyon maçlarındaki performanslarına bakın. Her iki kanatta da oynayabilir. Hatta 10 numara da oynayabilir. Önemli bir oyuncu. Yusuf Erdoğan deyince 30-31 yaşında düşünebilirsiz ama 26 yaşında henüz. 1461 Trabzon'da oynarken dahi Fatih Terim tarafından istenen ama o zaman transferi gerçekleşmeyen bir oyuncudur. Yerli, Türkiye'de yetişmiş bir oyuncu. Çok değerli bir hamle. Fatih hoca geç de olsa Yusuf'una kavuşmuş olacak. Duyanlar nereden çıktı Adem diyebilir. Bence bu profil gayet yeterli. Burak Yılmaz, Cenk Tosun gibi oyuncularda yerli anlamında eş değer bir oyuncu. Umut var 36 yaşında. Mevlüt'ü de takımı bırakmaz. Bu durumda Adem'in transferini anlarım. Muğdat gidiyor, Adem geliyor diye düşünülebilir.

'Galatasaray Diagne'yi satacak'

Diagne'ye teklifler olduğunu biliyoruz. Al Shabab, El Nasr'dan teklif olduğu yazıldı. Albayrak'a sorduk, yalan dedi ama teklif mi söylenen rakamlar mı yalan dedi emin değilim. 'Vallahi billahi yalan' dedi bu konuda. Diagne, Galatasaray defterini kapattı. Diagne'nin derdi kariyer değil, para. Bakmakla yükümlü olduğu geniş ailesi var. Nasıl bir aileyse 2.3 milyon euro yetmiyor. Kutlamalara katılmayarak büyük bir cahillik gösterdi. Sosyal medya bağımlılığı bilinen bir şey. Arap camiasında istediği rakamları verebilecek bir takım olacağına inanıyor. Belhanda, Feghouli gibi 4 milyon euro civarı para alsaydı gidişi zor olurdu. Fakat 2.3 milyon euronun iki katını verebilirler bu da Diagne'nin başını döndürür. Galatasaray oyuncuyu satacak. Bugün yarın değil ama başlarda bahsettiğin transfer paketi dışında bir golcü transferi olacak. Gol hattına 2 tane yabancı oyuncu transferi yapılacak. Diagne'nin satışı Afrika Kupası'ndan sonra olur. Bu zaman alacak bir süreç. Diagne transferi bir çok durumu etkileyecek.
'Aboubakar konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor'
Yıldız bir forvet alırsa Galatasaray alır. Satılabilecek oyuncusu var. Şampiyonlar Ligi geliri var. Maaş konusunda sıkıntı yaşayacak bir kulüp değil. O bahsedilen oyuncuların Galatasaray'ı duyduğunda daha ılımlı olduğunu biliyoruz. Chicarito ismi geçti. Ama teknik ekip tarafından sıcak bakılan bir oyuncu değil. Maliyeti çok fazla. Düşünmüyor kulüp onu. Aboubakar konusunda sıcak bir gelişme yaşandı. Gerçekten Fati Hoca'nın takıma Şmapiyonlar Ligi'nde seviye atlatacak, göstereceği performansla yeniden piyasa yapacak, tam olgunluk dönemi gelen bir oyuncudan bahsediyoruz. Fatih Hoca çok istiyor. Müfit Hoca açıkladı; Fatih hocanın listesinde olduğunu öğrendik. 2. sırada Vedat Muriç yer alır. Falcao olma ihtimali çok görmüyorum. Fransa'da kazandığı para ortada. Performansı da yükseldi. Taraftar ister ama yönetimden böyle bir mesaj almadım ben. 1 numara Aboubakar'dır. 2 numara Vedat Muriç'tir. Fakat başka sürpriz bir transfer de olabilir.
'Muriç için 4 milyon euroda anlaşılır'

Haberin Devamı

Kulübünün istediği rakamlara bakarsak Vedat Muriç şuan 25-30 milyon euroluk bir transfer. Çok iyi bir oyuncu ama 1 sene sözleşmesi kalmış bir oyuncu için 10 milyon euro rakamları gerçekçi değil. Uzlaşma olabileceğini düşünüyorum. Bu transfer 24 saatte önemli bir gelişme olur demiştim ama beklediğim görüşme olmadı. Muriç konusunda taraflar masaya oturacaklar. Ben Mustafa Cengiz'in topa gireceğini düşünüyordum ama kendisi en son bana gelir dedi. Albayrak, Rize Başkanı Kartal'la bir görüşme yapacak. En son teklif 3 milyon euroydu. Sonraki satıştan %15 pay verme durumu vardı. Son olarak 3.5 milyon euro çıkma niyetinde kulüp. Bence 4 milyon euroya uzlaşılır. İki kulüp de mutlu olmalı. Oyuncu G.Saray'ı, Terim de Muriç'i çok istiyor. Net bir şekilde ifade ediyorum; ya Galatasaray'da kalır ya da Rize'de kalır. Gelmezse seneye bonservissiz gelir. Muriç kalırsa bence mental olarak bir sıkıntısı olabilir.
'Deniz, G.Saray kararını İzlanda'da verdi'
Deniz Türüç transferinde, Kayserispor'dan anlayış bekliyor. İzin istiyor kulübünden. Kötü ayrılmak istiyor. 1.1 milyon euro gibi Anadolu standartlarında yüksek para alan bir oyuncu. Deniz, İzlanda'daki milli maçta kararını verdi. Oyuna giremediği için çok üzüldü. Yakın çevresine anlattığı şu; 'Ben şuan büyük bir takımdan gelseydim oynatılırdım.' düşüncesinde. Yıllardır belli bir seviyede oynuyor. Kayserispor'da kriz durumunda şuan. Serbest kalacak bir oyuncuyu 3-5 bakmadan satacağı görüşündeyim. Galatasaray artık bir cazibe merkezi oldu. Bu dönem için böyle. Galatasaray'a herkes gelmek istiyor. İsmi geçen oyuncuların hepsi gerek kulübün vizyonu, gerek Fatih Terim faktörü, gerek Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle istiyorlar. Oyuncular kaosun yerine kurulu düzeni tercih ediyorlar.
'Müjdeyi verelim; Banega'yla anlaşıldı! 3+1 yıllık imza, 3.2 milyon euro...'
Banega bir süreç ve beni son yıllarda en çok heyecanlandıran transfer hamlesi. Arjantinliler'e karşı bir sempati var. Bu ligde pek tutmuyorlar ama Banega başka bir ligde. Yönetimden ilk defa bu kadar önemli bir transfer konusunda ilk defa çok net ifadeler kullandıklarını gördüm. Net olarak 'İstiyoruz' deniyor. Hiçbir pürüz yok. 3+1 senelik bir anlaşma. Rakamlar hiç yazıldığı gibi abartılı değil. Yıllık 3.2 milyon euro civarında verilecek. Bu transfer konusunda anlaşıldı artık. Geriye kalan Sevilla'yı en az bonservisle ikna etmek. Bence ikna edilecek. 7 milyon euro konuşulan rakam. Ben Galatasaray'ın bu transfere maksimum 5 milyon euro vereceğini düşünüyorum. Daha azına da anlaşılabilir. Bu transferle ilgili Galatasaray taraftarına müjdeyi vermiş olalım artık.

Yazarlar