Beşiktaş "Dışarıda sorarım ona"

"Dışarıda sorarım ona"

08.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Anderson Talisca'nın ilk yarıdaki orta parmak hareketi kaptan Volkan Demirel'i adeta çılgına çevirdi.

Dışarıda sorarım ona

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçeli kaleci, Beşiktaşlı oyuncunun kırmızı kart görmesi gerektiğini savundu, “Ben özür dilerken, orta parmağını gösterdi. Hakeme olayı anlatmaya çalıştım, sarı kart gördüm. Ben, Emre veya Arda yapsak farklı olur. Dışarıda bir yerde karşılaşırız, niye yaptın diye sorarım ben ona” diye konuştu.

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel derbinin ilk yarısında adeta çileden çıktı. Tecrübeli eldiven 27. dakikada bir faul itirazı sonrası çıldırdı.

Bu esnada orta parmak hareketi yapan Beşiktaşlı Anderson Talisca, Volkan’ı daha da kızdırdı. Quaresma ve Talisca’ya sinirlenen Fenerbahçe kaptanı ilk olarak Fırat Aydınus’un yanına gitti.

İtirazlarını yoğunlaştıran sarı-lacivertli kaleci el hareketini anlattı. Tecrübeli oyuncu daha sonra olayı gördüğünü belirtip, yardımcı hakem Serkan Ok’a koştu. Bu esnada tribünden yabancı cisimler yağmaya başladı. Sakinleşmeyen Volkan Demirel, Talisca’yı da sert bir şekilde uyardı.

Haberin Devamı

Gönül araya girdi

Oğuzhan Özyakup’un yanına da giden Volkan, Talisca’yı ikaz etmesini istedi. Bu sırada siyah-beyazlıların yedek kulübesi itirazlara başladı. Gökhan Gönül, eski takım arkadaşının yanına giderek sakinleştirmek isterken, itirazlarını sürdüren Volkan sarı kart gördü. Sarı-lacivertli kaleci maç sonrası Talisca’ya sert tepki gösterdi.

Brezilyalı futbolcunun kırmızı kart görmesi gerektiğini dile getiren Volkan, “Talisca orta parmağını gösterdi bana. Ben kendisinden özür dilerken bunu yaptı. Hakeme anlatmaya çalışıyordum ama sarı kart gördüm. Hakem onu görse, rakip on kişi kalsa biz kazansak belki de şampiyonluk yarışına gireceğiz. Bunu ne yapacağız? Emre, Arda ya da ben bunu yapsak tepki farklı olur. Türküz biz çünkü. Ama yabancı olunca başka oluyor. Nasıl bir tepki olacak göreceğiz” dedi.

Maçtan sonra Talisca’nın yanına gitmesini de yorumlayan Volkan, “Benimle ne alıp veremediğin var diyecektim. Beşiktaş oyuncusuna ya da camiasına yakışmayan şeyler. Dışarıda bir yerde karşılaşırız sorarım ben ona niye diye. Yanlış işler bunlar” ifadelerini kullandı.

‘Niye yaptın’

Volkan Demirel, Talisca’ya olan kızgınlığını soyunma odası koridorlarında da devam ettirdi. İkinci yarıya çıkılırken Talisca’nın yanına giden tecrübeli kaleci, “Niye böyle yaptın? Amacın neydi” diye sordu. Talisca hiçbir cevap vermeden Volkan’ın yanından ayrıldı. Başarılı kaleci maçtan sonra da Brezilyalı oyuncunun yanına gitti ama Talisca yine karşılık vermedi.

Haberin Devamı

‘Aynısı benim başıma geldi’

Talisca’ya tepki gösteren Volkan Demirel, son dakikada büyük bir hata yapan Fabri’ye ise destek verdi. Tecrübeli kaleci, “Aynısı benim başıma da gelmişti. Fabri sezon boyunca çok iyi oynadı. Kalecilerin kaderi bu. Bizim maçta kaybedecek fazla bir şeyimiz yoktu. Devre biterken yediğimiz gol bizi biraz düşürdü. Son dakikada berabere kaldık. Biz beraberliği kutlayan bir takım değiliz ama Beşiktaş’a bir çelme takmış olduk” dedi.

‘Ayı’ya alkış!

Karşılaşma öncesinde ısınmaya çıkan Volkan Demirel, Beşiktaş taraftarlarından tepki aldı. Tecrübeli file bekçisi kendi taraftarlarının yanına gittiği esnada siyah-beyazlı tribünlerden ‘Ayı’ tezahüratları geldi. Volkan da hiç durumunu bozmadan rakip takım taraftarlarına dönerek alkışlarla cevap verdi ve yerine geçti.

Haberin Devamı

‘Söyledikleri suç unsuru’

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Talisca’yı topa tutan Volkan Demirel’i eleştirdi. Volkan’ın maçtan sonra yanına gelip, tehditvari konuştuğunu aktaran Güneş, “Volkan kötü kelimeler kullandı. Tehditvari geldi, bunlar yakışmıyor. Yanıma geldi, maç bitti niye geliyorsun. Duyulsa zaten suç unsuru. Talisca’nın hareketini gösteriyor televizyon. Volkan’ın tehditlerini görüyor musunuz diyorum, görmüyorlar” dedi.

Kupadaki maçta da benzer olayların yaşandığını hatırlatan Güneş, “Orada da Kjaer üzerime geldi, ceza aldım. Saldıranlar, vuranlar ceza almıyor. Burada da şimdi bir şey çıkarmak istiyorlar. Talisca’nın da hareketi doğru değil ama Volkan’ın sezonu kapatması lazım. Sen nereye geliyorsun, maç bitmiş. Güçlü demek gündem yapıyor. Medya da bunu körüklüyorsa, bu iş oraya kaçacak. Bu algı devam eder. Yanlışlar varsa cezalar vardır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dışarıda sorarım ona

Yazarlar