Doğan Hakyemez

Doğan Hakyemez

doganhakmeyez7@hotmail.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Öncelikle iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğimizi söyleyebilirim. NBA oyuncularımızın Milli Takım’da oynayabilmeleri için NBA tarafından konulan sigorta bedeli ve 6 haftalık çalışma ve maç süresi kuralı çalışmalarımızı olumsuz etkiledi. Hidayet dışındaki Ersan İlyasova ve Ömer Aşık çalışmalara geç katıldılar. Şu anda Ömer Aşık hazır değil. Sert ve stresli geçecek uzun Avrupa maratonunda sakatlanma riski de var çünkü adaleleri gerekli antramanları görmedi. Ersan ve Hido ise zorlu maçlar için daha hazır bir görüntü verdiler.
Oyun kurucu bölgesinde de sıkıntı var. Ender’in ayağındaki sakatlık, set organizasyonu ve ön bölgedeki baskılı savunma organizasyonunda eksiklik yaratıyor. Pota altında kağıt üzerinde rakiplerimize karşın üstünlüğümüz var. Ömer Aşık, Oğuz, Semih ve Kerem Gönlüm’den oluşan bu pota altı oluşumunda Semih ve Ömer’in göstereceği performans bizi galibiyete götürecek faktörlerin en başında geliyor. Skor gücümüzü Hidayet ve Emir çekecek.
Bu şampiyonada Dünya Şampiyonası ve madalya alma konusunda her zamankinden daha iyi durumda olduğumuzu öğrendim. İlk önce gruptan ilk üçe kalmayı, daha sonra çaprazdan gelen rakiplerini geçerek Dünya Şampiyonası hakkını ve ardından madalya hedefliyorlar.