Fenerbahçe Dominik Livakovic'e büyük onur! Ballon d’Or yılın kalecisi ödülüne aday gösterildi

Dominik Livakovic'e büyük onur! Ballon d’Or yılın kalecisi ödülüne aday gösterildi

06.09.2023 - 20:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin uzun uğraşlar sonunda renklerine bağladığı Dominik Livakovic, Ballon d’Or’da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü'ne aday gösterildi.

Dominik Livakovice büyük onur Ballon d’Or yılın kalecisi ödülüne aday gösterildi

Sarı-Lacivertliler, bu yaz döneminde transferde hızlı hareket etti. Bombaları peş peşe patlatıp takviyeyi çoğunu bitirdi. Ancak Dominik Livakovic için yapılan girişimlerde süreç fazlasıyla uzadı.

Haberin Devamı

Aylar süren görüşmelerin ardından Hırvat file bekçisi nihayet sarı-lacivertli ekibe transfer oldu.

İMZAYI ATTI

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'a gelen Livakovic, Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşmeye imza attı. Hırvat eldiven imza töreninde, “Harika hissediyorum. Haydi Fenerbahçe” dedi.

Dominik Livakovice büyük onur Ballon d’Or yılın kalecisi ödülüne aday gösterildi

YETİŞTİRME BEDELİ HARİÇ 7 MİLYON 600 BİN EURO ÖDENECEK

Sarı-lacivertli kulüpten sözleşme detayı ile ilgili olarak şu açıklama yapıldı: "Fenerbahçe, Dominik Livakovic’in transferi için kulübü Dinamo Zagreb ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır. Anlaşma gereği kulübümüz yetiştirme bedeli hariç 6.650.000 Euro + 950.000 Euro bonus olacak şekilde bonservis bedeli ödeyecektir."

DÜNYA KUPASINI SALLADI

Özellikle Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda kalesinde devleşen ve Hırvatistan'ın yarı final oynamasında başrolü alan tecrübeli file bekçisi, bu turnuva sonrasında Avrupa ekiplerini peşine takmıştı. Dominik Livakovic, yarı finale yükselen Hırvatistan'ın 5 maçına da ilk 11'de başlayarak forma giydi. Grup etabında takımının oynadığı 3 maçta sadece 1 gol yiyen Livakovic, eleme etabına ise damga vurmuştu.

Haberin Devamı

Dominik Livakovice büyük onur Ballon d’Or yılın kalecisi ödülüne aday gösterildi

YILIN KALECİSİNE ADAY GÖSTERİLDİ

Dünya Kupası'nda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe'nin yeni file bekçisi, Ballon d’Or’da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü'ne aday gösterildi.

Hırvat kalecinin yanı sıra aday gösterilen diğer isimle şu şekilde: Ederson, Emiliano Martinez, Courtois, Mike Maignan, Andre Onana, Ramsdale, Brice Samba, Ter Stegen, Yassine Bounou.

Ballon d’Or ödül töreni, 30 Ekim’de Paris’te gerçekleştirilecek.

FENERBAHÇE'DEN PAYLAŞIM 

Fenerbahçe'den Livakovic için paylaşım geldi. Sarı-lacivertliler paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Tebrikler Livakovic! Kalecimiz Livakovic, Ballon d’Or’da yılın en iyi kalecisine verilen Yashin Ödülü’ne aday gösterildi."