Galatasaray Drogba Hagi'yi tahtından etti!

Drogba Hagi'yi tahtından etti!

16.08.2013 - 09:29 | Son Güncellenme:

Hagi'nin Galatasaray'daki veliahtının sonunda bulunduğunu yazan Rumen basını, Drogba'yı "Yeni efsane" olarak takdim etti.

Drogba Hagiyi tahtından etti

Onur Dinçer / Skorer

Çin'in Shanghai Shenhua takımından Galatasaray'a geldiğinde kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Kimisi yıldız golcünün deneyimi ile sarı kırmızılılara katkı sağlayacağını söylerken, kimisi ise 35 yaşındaki oyuncunun bu yaşta artık verimli olmasının zor olduğunu öne sürüyordu. Ne var ki kendisi hakkındaki şüpheleri ortadan kaldırmak için Didier Drogba'ya sadece bir kaç ay yetti. Performansını her geçen gün artıran Fildişi Sahilli oyuncu, yeni sezona da oldukça hızlı girdi. Londra'daki Emirates Cup ve Kayseri'deki Süper Kupa mücadelesinde başrolü oynayarak takımının kupalara uzanmasına vesile oldu.

Futbolda adeta ikinci baharını yaşayan Drogba'nın formu Türkiye kadar, uluslararası alanda da dikkatleri çekti. Bir ülke ise oyuncunun bu yükselişine çok farklı bir açıdan yaklaştı. Fildişi Sahilli forvetin futbolseverleri büyüleyen futboluna getirilen övgüler Romanya'yı, Hagi kıyaslaması yapmaya itti.

Sarı kırmızılı ekibin tarihinin en başarılı döneminde başı çeken isim olan ve taraftarın idol olarak gördüğü Gheorghe Hagi'nin tahtının Drogba tarafından sallanmaya başlandığı yorumları yapıldı. Drogba'yı "Yeni efsane" olarak lanse eden Rumen medyası, Galatasaray'da 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası ve 1 UEFA Kupası kaldıran Hagi'nin taraftarın gözündeki "efsane" kimliğine artık Drogba'nın da sahip olduğunu yazdı.

Drogba, geçtiğimiz nisan ayında kendisine ait sosyal medya hesabından Hagi'nin 10 numaralı Galatasaray formasının resmini paylaşmış, altına da "Karpatlar'ın Maradonası... Sen bir efsanesin" diye yazmıştı.

Yazarlar