NBA Duncan: "LeBron daha çocuktu"

Duncan: "LeBron daha çocuktu"

08.06.2014 - 12:35 | Son Güncellenme:

1997 yılında San Antonio Spurs'ün 1. sıradan seçtiği Tim Duncan, kariyerinin 5. şampiyonluğu için savaşıyor.

Duncan: LeBron daha çocuktu

Miami Heat'e karşı oynadıkları final serisinde 1-0 öne geçen San Antonio Spurs'te all-star uzun Tim Duncan, kariyerinin 5. şampiyonluğunu istiyor.

Haberin Devamı

Duncan, Miami'nin yıldızı LeBron James hakkında; "Bu oyununun gördüğü gelmiş geçmiş en iyi oyunculardan biri. Bu noktada geleceğe bırakacağı mirası için kendisini adıyor. Herhangi birinin şu an oynayabileceği seviyenin çok ötesinde oynuyor" dedi.

Tim Duncan, 17 senedir oynadığı takımı Spurs hakkında; "15 seneden fazla bir organizasyonda kalmak harika" dedi. Bu takımda 4 şampiyonluk, sayısız başarı ve MVP ödülü alan Duncan; "Yıllar geçtikten snra, her gece sizi izleyen insanlar tanıdık hale geliyor. Taraftarlarınızı tamamen anlıyor, nelerden hoşlanır, nelere tepki verir, neleri sevmezler biliyorsunuz" dedi.

NBA'de ilk şampiyonluğunu aldığında LeBron James'in lisedeki ilk senesinde olduğu hatırlatılınca Duncan; "Onun için harika bir durum. Çocukken, televizyonda şampiyonluğumuzu kutlamamızı izlemiştir. Tabii, hedefleri olan biri olarak bize rakip olmak istemiştir. NBA finallerinde şimdi onu görmeyi seviyorum. Bu benim ona karşı üçüncü serim ve bence bu durum çok güzel" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Basketboldan emekli olacağına dair dedikodulara değinen Duncan; "Emekli olduğumda ne yapacağımı bilmiyorum. Hayat beni nereye götürecek bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir şey bilmiyorum ve şu an finaller dışında hiçbir şeyi umursamıyorum. Olduğu zaman bakarız. Şu an bunu düşünecek zaman değil" diyerek sözlerini noktaladı.

(Sporx)

Yazarlar