Diğer Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usyk savaşa katıldı!

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usyk savaşa katıldı!

28.02.2022 - 14:17 | Son Güncellenme:

Ukraynalı ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usyk, Rus işgaline tepki gösterdi. Usyk, Milli Bölgesel Savunma güçlerine katıldı

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usyk savaşa katıldı

Kendi sosyal medya hesabında paylaşımlar yapan Usyk, Milli Bölgesel Savunma güçlerine katıldı

Haberin Devamı

OLEKSANDR USYK: BURASI BİZİM TOPRAĞIMIZ
Ağır sıklet şampiyonu Oleksandr Usyk, “Sevgili Ukrayna halkı, şimdi size hitap etmek istiyorum. Sizler dünyanın en güçlü insanlarısınız. Ukraynalı olduğum için çok gurur duyuyorum. Hepinize şunu söylemek istiyorum: “Teşekkür ederim. Siz (Ukrayna) güçsünüz!” Şimdi ise diğer insanların (Rusların) beni anlaması için şunu dile getireceğim. Siz, hükumetimizle, ordumuzla değil, halkımızla savaştasınız. Burası bizim toprağımız. Biz burada evdeyiz ve biz size gelmedik” dedi.

4 ÜNVANI AYNI ANDA ELİNDE TUTAN TARİHTE 5. İSİM OLDU
Oleksandr Usyk, 2017’de Terence Crawford’dan bu yana WBA, WBC, IBF ve WBO unvanlarını aynı anda elinde tutan en yeni erkek boksör ve Crawford, Jermain Taylor, Bernard Hopkins ve Cecilia Brækhus’tan sonra tarihte bunu yapan yalnızca beşinci boksör.

Haberin Devamı

Oleksandr Usyk amatörde, her ikisi de ağır sıklet bölümünde olmak üzere 2011 Dünya Şampiyonası ve 2012 Olimpiyatları’nda altın madalya kazandı. Usyk profesyonel olarak boksa geçmeden önce, Ukrayna Otamans takımının bir parçası olarak 2012–13 Dünya Boks Serisinin (WSB) ağır sıklet bölümünde (91+ kg) yarıştı ve altı maçın hepsini stopajla kazandı. Usyk, ağır sıkletlere geçmek için 2019’da kruvazör sıklet (ağır sıkletten bir önceki sıkleti) unvanlarını terk etti.
Usyk’in profesyonel kariyerindeki kayıt özetinde 18 maç, 18 galibiyet, 0 yenilgi, 13 nakavt ve karara göre 5 maç galibiyeti bulunuyor.

Dünya ağır sıklet boks şampiyonu Oleksandr Usyk savaşa katıldı