Dünya Kupası Dünya Kupası'nda grup aşamasının kralı Brezilya

Dünya Kupası'nda grup aşamasının kralı Brezilya

30.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası tarihinde 5 şampiyonlukla zirvede olan Brezilya, grup aşamalarında da başarısıyla öne çıkıyor.

Dünya Kupasında grup aşamasının kralı Brezilya

Sambacılar, 2022 Dünya Kupası’nda da gruplardan çıkmasını bildi. Güney Amerika ülkesi 1966 yılından beri kesintisiz olarak bir üst tura çıkmayı başarıyor. En son 1966 yılında İngiltere’de düzenlenen Dünya Kupası’nda grup aşamasında elenen Brezilya, inanılmaz bir seri yakaladı.

Haberin Devamı

Sambacılar, kupa tarihinde grup aşamalarında son 17 maçını kaybetmedi. Gruplarda en uzun süre yenilmezlik rekorunu elinde tutan Brezilya, en son 1998’de Fransa’da yapılan organizasyonda grup aşamasında yenilgi görmüştü. Brezilya, 1966 yılından beri bir Dünya Kupası’nın ilk iki maçında rakiplerine isabetli şut izni vermeyen ikinci ülke oldu. Bu başarıyı en son 1998’de Fransa göstermişti.

Neymar yine yok

Brezilya’da gruptan çıkmanın mutluluğu yaşansa da gözler bir yandan Neymar’ın üzerinde olacak. Sırbistan maçında sağ ayak bileğinden sakatlanan ve İsviçre maçını kaçıran 30 yaşındaki futbolcu, gruptaki son maçta Kamerun’a karşıda oynamayacak. Brezilya’nın halihazırda tur atlamayı garantilemesi de teknik direktör Tite’nin Neymar konusunda elini güçlendirdi. Neymar’ın son 16 turuna yetişmesi için çaba harcanıyor.

Haberin Devamı

Efsaneler tribünde

İsviçre’yi 1-0 yenen Brezilya’yı tribünde efsane futbolcuları da destekledi. 90’lı ve 2000’li yıllara damgasını vuran eski yıldızlar büyük ilgi topladı. Kaka Leite, Cafu, Ronalo Nazario ve Roberto Carlos karşılaşmayı stattan takip etti.

Yazarlar