Motor Sporları Dünya Ralli Şampiyonası'nın dördüncü yarışında kazanan Elfyn Evans

Dünya Ralli Şampiyonası'nın dördüncü yarışında kazanan Elfyn Evans

23.05.2021 - 19:36 | Son Güncellenme:

Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonasında 2021 sezonunun dördüncü yarışını Red Bull sporcusu Elfyn Evans kazandı. Portekiz'de gerçekleştirilen yarışta rakiplerine şans tanınmayan başarılı pilot genel klasmanda da ikinci sıraya yükseldi.

Dünya Ralli Şampiyonasının dördüncü yarışında kazanan Elfyn Evans

Motor sporları dünyasının en önemli organizasyonlarından biri olan Dünya Ralli Şampiyonasında 2021 sezonunun dördüncü yarışının heyecanı Portekiz'de yaşandı. 20 etap üzerinden koşulan ralliye Red Bull sporcuları imzalarını attı. Son olarak 2020 sezonundaki Türkiye Rallisinde zafere ulaşan Elfyn Evans, kariyerinin dördüncü yarış birinciliğine Portekiz'de uzandı. Portekiz Rallisini toplamda 3 saat 38 dakika 26.2 saniyede tamamlayan Evans'ı diğer Red Bull sporcuları Dani Sordo ve Sebastien Ogier takip etti.

Haberin Devamı

Portekiz Rallisinde podyumun en üst basamağına çıkan Evans, bu sezonki ilk zaferiyle pilotlar sıralamasında da Ogier ile puan farkını 2ye indirerek ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Dünya Ralli Şampiyonası (WRC) takviminin beşinci yarışı 3-6 Haziran tarihleri arasında İtalya'da gerçekleştirilecek.