Diğer Dünyada bir ilk: 101 yaşında maraton koşacak

Dünyada bir ilk: 101 yaşında maraton koşacak

25.01.2013 - 10:09 | Son Güncellenme:

101 yaşındaki Hint asıllı maratoncu Fauja Singh gelecek ay koşulacak 10 kilometrelik Hong Kong maratonuna katılarak tarihe geçecek

Dünyada bir ilk: 101 yaşında maraton koşacak

Onur Dinçer / Skorer Özel

Haberin Devamı

Dünyanın en yaşlı maraton koşucusu olarak bilinen Fauja Singh emekliye ayrılmaya hazırlanıyor. Hint asıllı olan ve Britanya adına yarışan 101 yaşındaki atlet, gelecek ay Hong Kong’da koşulacak Maraton’da piste çıkacağını ve ardından emekliye ayrılacağını açıkladı. 102. doğum gününden yaklaşık 1 ay önce koşulacak olan yarışta hazır bulunacak olan çılgın maratoncunun geçmişte önemli dereceleri bulunuyor.
2003 yılında Londra Maratonu’nda 6.02’lik derecesi bulunan Singh yine aynı yıl Toronto’da 5.40’lık zamana imza atmıştı. Pistlere veda etse de koşmayı bırakmayacağını söyleyen Singh, “Günde en azından 4 saat koşmaya devam edeceğim. Koşu benim hayatım. Kitlelere ilham kaynağı olmak için koşmaya devam edeceğim” dedi. Singh, sağlığını ise düzenli antrenman ve diyet programına borçlu olduğunu sözlerine ekledi.
Son olarak geçen sene Londra maratonuna katılan ‘deneyimli alet’ 7 saat 49 dakika ile tamamladığı koşunun ardından olimpiyat meşalesini taşımakla onurlandırılmıştı.