Diğer Dünyalar bizim oldu

Dünyalar bizim oldu

11.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eczacıbaşı VitrA, CEV Şampiyonlar Ligi'nden sonra Dünya Kulüpler Şampiyonluğu'nu da kazandı.

Dünyalar bizim oldu

RAGIP TEKİN

Haberin Devamı

Turuncu-beyazlılar finalde Dinamo Krasnodar önünde ilk iki seti kolay aldı. Üçüncü setin son sayılarında hata yapan ve maçın 2-1’e gelmesine engel olamayan temsilcimiz ardından rakibine göz açtırmadı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrılmayı başardı.

2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nda Rus Dinamo Krasnodar’ı 3-1 mağlup eden Eczacıbaşı VitrA, şampiyon oldu.

Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde de mutlu sona ulaşan turuncu-beyazlılar finalde Dinamo Krasnodar takımıyla karşılaştı. Eczacıbaşı VitrA, karşılaşmaya hızlı başladı. Turuncu-beyazlılar, Neslihan’ın 7 sayıyla en skorer olduğu ilk seti 25-16 kazandı.

İkinci sette Gözde ve Neslihan’ın sayılarıyla teknik molalara 8-4 ve 16-14 önde giren Eczacıbaşı’nı Rus takımı 18-18’de yakaladı. Ancak temsilcimiz seti 25-21 aldı.

Haberin Devamı

Üçüncü set karşılıklı sayılarla geçti. Krasnador takımı sonlara doğru hatalarımızı affetmedi ve seti de 26-24 önde tamamladı. Dördüncü sete bir önceki seti kaybetmenin hırsıyla başlayan Eczacı, Neslihan’ın sayıları ve Fürst’ün blokları ile teknik molaları 8-6 ve 16-13 ile geçti. Oyuna ağırlığını koyan turuncu-beyazlılar Larson’un köşelerden, Neslihan’ın ikiden bloklarıyla seti 25-19, maçı da 3-1 kazandı.

‘Bu zaferi hak ettik’

Kupa sevincini oyuncularla birlikte yaşayan Eczacıbaşı Kulübü Başkanı Faruk Eczacıbaşı, “Çok büyük bir çalışmanın sonunda hakkıyla kazandığımız bir zafer oldu. Bu zaferi hak ettik” dedi. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil de Türk voleybolu adına çok mutlu bir gün daha yaşadıklarını belirterek, “Şampiyonlar Ligi’nden sonra Dünya Kulüpler Kupası’nı da ülkemize getirdik. Eczacıbaşı Türk voleybolunun geldiği noktada önemli bir başarı gösterdi” şeklinde konuştu.

Jordan Larson MVP

Eczacıbaşı’ndan Jordan Larson en değerli oyuncu seçildi. Turuncu-beyazlıların Hırvat sporcusu Maja Poljak ise en iyi orta oyuncu olarak belirlendi. Öte yandan Volero Zürih, Brezilya’nın Rio De Janeiro ekibini 3-0 mağlup ederek Dünya üçüncüsü oldu.

Üçüncü Türk

Eczacıbaşı VitrA, dünya şampiyonluğu yaşıyan 3. Türk ekibi oldu. Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 2010’da Fenerbahçe, 2013’te de VakıfBank şampiyonluğa ulaşmıştı. Şampiyonluk primi olarak 210 bin dolar kazanan Eczacıbaşı’na kupasını FIVB Başkanı Ary Graça verdi.

Haberin Devamı

Dünyalar bizim oldu

Yazarlar