Şampiyonlar Ligi Dünyanın en büyüğü Real Madrid! Kupa canavarı

Dünyanın en büyüğü Real Madrid! Kupa canavarı

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tarihinde 14. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Real Madrid, manşetlere çıktı. İspanyol gazeteleri, ‘Dünyanın en büyüğü’ başlığını attı, kaleci Courtois ise ayakta alkışlandı.

Dünyanın en büyüğü Real Madrid Kupa canavarı

Şampiyonlar Ligi’nde 2021-22 sezonunun şampiyonu olan Real Madrid, tüm dünyada ayakta alkışlandı. Finalde Liverpool’u 1-0 yenerek tarihindeki 14. Şampiyonlar Ligi zaferine imza atan eflatun-beyazlılar, unutulmaz bir başarı yakaladı.

Haberin Devamı

Bu sezon La Liga’yı da zirvede tamamlayan Real Madrid, Şampiyonlar Ligi’nde de şampiyon olarak tarihi bir sezonu geride bıraktı. İspanya medyası Carlo Ancelotti ve takımının bu başarısını manşetlere taşıdı. 

Marca kapaktan tam sayfa verdiği şampiyonluk gecesi için, “14. şampiyonluk” başlığını attı ve Real Madrid’in bir klasiğini gerçekleştirip, Avrupa şampiyonu olduğu vurgulandı. Gazete ayrıca kaleci Courtois’nın finaldeki kurtarışlarına da vurgu yaparak, “14. zaferi getiren isim oldu” ifadelerini kullandı. 

AS gazetesi de Real Madrid’i kapakta tam sayfa vererek, “Sonsuz Şampiyon” başlığını kullandı, eflatun-beyazlı kulübü Şampiyonlar Ligi’nin gelmiş geçmiş en iyi takımı olduğunu yazdı.

Mundo Deportivo ise kaleci Courtois’yı öne çıkarıp, “Courtois’nın şampiyonluğu” başlığını uygun buldu. Benzer şekilde Katalan Sport gazetesi de Courtois’nın şampiyonluğu aldığını belirtti. 

Haberin Devamı

Fransız L’Equipe de, “Avrupa’nın şampiyonu” başlığıyla tam sayfa Real Madrid yayınladı.

COŞKULU TÖREN

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, İspanya’da Madrid’de taraftarları tarafından coşkuyla karşılandı. 14. kez Devler Ligi kupasını kaldıran eflatun- beyazlılar, şehirde tur attı. Hem La Liga kupası hem de Şampiyonlar Ligi kupası Madrid’deki katedrale de götürüldü. Günün sonunda ise takım kaptanları Benzema ve Marcelo, her iki kupayı da bir tören eşliğinde kulüp müzesine koydu.

COURTOİS SAYESİNDE

Dev finalde tam 9 kurtarış yapan Thibaut Courtois, tarihe geçti. Bir Şampiyonlar Ligi finalinde en fazla kurtarış yapan kaleci olan Belçikalı, 2021-22 sezonu genelinde ise toplamda 59 kurtarışla rekor kırdı.

SERVET KAZANDILAR

Real Madrid kazandığı Şampiyonlar Ligi ile adeta bir servetin de sahibi oldu. Finale kadar 13 maça çıkan İspanyol ekibi, kasasına tam 141.54 milyon euro koydu. 

KUPA CANAVARI

Carlo Ancelotti, teknik direktörlük kariyerinde 26. sezonunda 22. kupasını kazandı. Bu sezon Real Madrid’le La Liga ve Şampiyonlar Ligi’ni kaldıran Ancelotti, tarihe geçti.

Avrupa’nın 5 büyük liginde 5 şampiyonluk yaşayan tek isim olan tecrübeli isim, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi’nde de en fazla şampiyonluk yaşayan hoca oldu. Milan ve Real Madrid’le 2’şer kez bu kupayı kaldıran Ancelotti, toplamda 4 kez Devler Ligi kazandı.

Haberin Devamı

'İSTANBUL REZERVASYONU HAZIR'

Finalde Real Madrid’e boyun eğen ve 3. finalini kaybeden Jurgen Klopp umutlu konuşup gelecek sezonu işaret etti, “2023 finali İstanbul’da olacak, hemen İstanbul rezervasyonumuzu yaptıralım” yorumunu yaptı.

Paris’teki Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e 1-0 kaybeden Liverpool’da teknik direktör Jurgen Klopp, maç sonunda umutlu konuştu.

‘YİNE KAZANACAĞIZ'

Alman çalıştırıcı, karamsar bir tablo olmadığını ve başarılı bir sezonu geride bıraktıklarını belirtti. Futbolcularına teşekkür eden Klopp, “Müthiş bir kadroya ve takıma sahibim. Müthiş bir çalışma grubumuz var. Hepsini tebrik ediyorum. Hepsi çok iyi futbolcu, çok karakterli insanlar. Biz yine finallerde olacağız, biz bu kupayı tıpkı 2019’daki gibi yine kazanacağız, bundan şüphem yok” dedi.

Gelecek sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak Şampiyonlar Ligi finalini işaret eden Liverpool menajeri, “Gelecek yıl final nerede? İstanbul’da! Liverpool taraftarlarına sesleniyorum. Otel rezervasyonlarınızı şimdiden yaptırın. Orada olacağız!” ifadelerini kullandı. 
Real Madrid’i de kutlayan 54 yaşındaki çalıştırıcı, “Real Madrid yenilmez değil, elbette bir finalde kaybedecekler, belki bir kez daha finalde karşılaşır ve onları yeneriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

SALAH'IN KABUSU

Liverpool’un Mısırlı yıldızı Mohamed Salah, kariyerinde çok üzücü bir dönem geçirdi. Salah sadece 4 ay içerisinde, Afrika Uluslar Kupası finalini kaybetti, Premier Lig’de son anda ikinci oldu, 2022 Dünya Kupası biletini kaçırdı ve son olarak Şampiyonlar Ligi finalinde yenildi.

ŞEHİRDE MÜTHİŞ GEÇİT

Liverpool’da şehirde müthiş bir geçit yapıldı. Bu sezon Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde finalde kaybeden ancak FA Kupası ile Lig Kupası’nda şampiyonluklar kazanan Liverpool, taraftarlarıyla bir araya geldi.

Kazanılan 2 kupa üstü açık otobüsle taraftarlara sunuldu. Kutlamalar sırasında en fazla ilgi gören isim menajer Jurgen Klopp oldu. Şampiyonlar Ligi finali kaybedilmesine rağmen yaşanan coşku dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Kevin De Bruyne: 2021-22 sezonu en iyi anlar