Galatasaray Dünyayı gezdi Aslan oldu

Dünyayı gezdi Aslan oldu

06.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cim-Bom’un, Tokatspor’la oynadığı kupa maçında herkesin beğenisini kazanan Arjantinli futbolcu; San Lorenzo, Real Madrid, Merida, Tottenham, Milan, Genoa ve Centro’da forma giydi. Mancini’nin özel isteğiyle Florya’ya getirilen Ontivero 4,5 yıllık imza atarak hayallerini gerçekleştirdi

Dünyayı gezdi Aslan oldu

NEVZAT DİNDAR - Galatasaray’ın devre arasında kadrosuna kattığı Lucas Ontivero, Tokatspor maçındaki performansıyla dikkatleri üzerine çekerken, 19 yaşındaki Arjantinli futbolcunun Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kaldığı ve adeta futbolla yatıp futbolla kalktığı ortaya çıktı.

Daha ilk antrenmanda kalitesini gösteren Ontivero 2 milyon euroya Uruguay’ın Centro Atletico Fenix takımından transfer edildi. Ancak genç futbolcu henüz 19’unda olmasına rağmen birçok deneyim yaşadı.
Ülkesinde San Lorenzo’da başlayan futbol serüveni 2006’da dünya devi Real Madrid’in altyapısına transfer olarak yeni bir boyut kazandı. Hatta burada kaptanlığa kadar yükseldi. 3 yıl sonra Meksika’nın Merida takımına giden Ontivero, sırasıyla Tottenham, Milan ve Genoa takımlarının altyapısında kendini gösterebilmek için çabaladı. Altyapıdaki son durak ülkesinin Independiente kulübü oldu. Ontivero, 2012’de ise Uruguay’ın Centro Atletico Fenix takımında profesyonelliğe geçiş yaptı.

Lucas Ontivero’nun transferini isteyen ve onu Galatasaray’a kazandıran kişi ise Teknik Direktör Mancini. İtalyan teknik adamın, kısa süre Milan ve Genoa kulüplerinin altyapısında oynayan Ontivero’yla ilgili çok olumlu raporlar aldığı ve Başkan Ünal Aysal ile yaptığı toplantıda “İzin verirseniz Ontivero’yu denenmek üzere getirelim. Beğenirsek alırız. Kulübüne ileride çok para kazandırabilecek bir yetenek” diyerek onay aldığı belirlendi.

A2’ye gitmesi gündemdeydi
Kulübü Centro Atletico Fenix, Ontivero’nun Galatasaray’da denenmesine izin verdi. Yabancı kontenjanında sorun yaşanması durumunda kiralanması veya A2’ye gönderilmesi planlanan Ontivero kısa sürede kalitesini gösterince 2 milyon euroya transfer edildi ve 4,5 yıllık sözleşme imzaladı. Genç yetenek senelik 350 bin euro alacak. Ontivero’yla ilgilenen Roma’nın ise bu transferi yaz dönemine ertelediği ve böylece Galatasaray’ın transferde işinin kolaylaştığı belirtildi.

Haberin Devamı

‘Messi mi geldi!’
Ontivero, Tokatspor maçındaki performansıyla herkesi kendisine hayran bıraktı. Sarı-kırmızılı yöneticiler, Arjantinli oyuncu için, “Bir an Messi’yi mi aldık dedik! Bu kadarını beklemiyorduk” yorumunu yaptı.

FIFA’ya takıldı

Real Madrid, Tottenham, Milan ve Genoa’nın geçtiğimiz yıllarda transfer etmek istediği Lucas Ontivero yaşından dolayı FIFA kurallarına takıldı. 12 yaşındayken Real Madrid’de forma giydiği için İspanyol kulübünün profesyonel sözleşme imzalatamadığı Ontivero daha sonra gittiği bütün takımlarda teknik ekip ve takım arkadaşlarının övgüsünü topladı. Kalitesinden dolayı vatandaşları Messi ve Aguero’ya benzetildi. Meksika’da oynarken ise kendisine Manchester United’lı Javier Hernandez gibi ‘Chicharito’ lakabı takıldı.

Haberin Devamı

İŞTE ONTİVERO'NUN İDOLÜ

Yazarlar