Galatasaray Dursun Özbek: Dillerinde Galatasaray'dan başka bir şey yok

Dursun Özbek: Dillerinde Galatasaray'dan başka bir şey yok

17.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, karşılarında bir koalisyon bulunduğunu ifade etti, “Birisi bir yerden saldırıyor, ötekisi ona yol gösteriyor. Dillerinde Galatasaray’dan başka bir şey yok. Biz bu kesimle, mücadele ederiz, vız gelir, tırıs giderler” dedi.

Dursun Özbek: Dillerinde Galatasaraydan başka bir şey yok

Kemerburgaz’daki toplantıya yönetim kuruluyla birlikte katılan Başkan Dursun Özbek; Riva, Mecidiyeköy, Kemerburgaz, Florya ve Büyükçekmece’deki arazilerin son durumu hakkında bilgi verdi.

Riva projesinde bugüne kadar Galatasaray’a yaklaşık 170 milyon dolar fayda sağlandığına dikkat çeken Özbek, “Önümüzde yaklaşık 130 tane villa, yaklaşık 30 bin metrekarelik imar açısından stoğu var. Bu stoğun değeri yaklaşık 2.5 milyar lira” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Mecidiyeköy’deki rezidansın büyük bölümünü sattıklarını da anlatan Başkan Dursun Özbek, “İçinde bulunduğumuz hafta itibarıyla hesapta 848 milyon lira nakit, yaklaşık 260 milyon lira da uzun vadeli olmayan senetler vardı. Derhal Ziraat Bankası ile konuştum. 1 milyar 85 milyon TL borcumuzun 848 milyon TL’sini alın dedim. Çünkü faizler de artık rahatsız edici boyutlara geldi. Şu anda kendileriyle pazarlık halindeyim. Tamamını kapatmak üzere kendilerine teklif sundum. Dün itibarıyla toplantı yaptık. Büyük ihtimalle kabul ediyorlar. Önümüzdeki hafta Florya arsasının satın alınan 1 milyar 85 milyon TL bedelinin tamamı ödenmiş olacak” dedi.

Daha sonra kapanış konuşmasını yapan Özbek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Güncel olayları takip ediyorsanız, bir koalisyon var karşımızda. Birisi bir yerden saldırıyor, ötekisi ona yol gösteriyor, ötekisi öteki taraftan saldırıyor. Dillerinde Galatasaray’dan başka bir şey yok. Biz bu kesimle, bu koalisyonla mücadele ederiz, vız gelir, tırıs giderler. Sizden ricam, bu yapılan kavganın içinde ne olur bizim arkamızda durun. Biz hepimizin kavgasını veriyoruz. Yönetimime, şahsıma gösterdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum.”

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya’daki proje konusunda artık rakam telaffuz etmek istemediğini anlattı.

Özbek, “Çünkü konuştukça sataşmalar artıyor. Konuştukça etraftan bizim paçamızdan aşağı çekmeye çalışıyorlar. Onlara da sesleniyorum. Biz yukarıya doğru gitmeye çalışıyoruz. Siz de bizim gibi projeler yapıp yukarıyla gidin. Onun için korkuyorum bazı şeyleri telaffuz etmekten... Ama değerli Galatasaraylılar şu kadarını bilin, Florya projesi Galatasaray’ın geleceği demektir” yorumunda bulundu.

Cumhuriyetimizin 100. yılını Galatasaray’a yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerini anlatan Başkan Dursun Özbek, “Geçen sezon başlayıp bugüne kadar devam eden kutlamaları, ekim ayının son haftasında yapacağımız bir konser ile taçlandırmak istiyoruz. Yapmayı planladığımız bu konsere tüm Galatasarayların katılmasını özellikle rica ediyorum” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

"GALATASARAY'IN TEK MÜLKÜNÜ SATMADIM"

Fatih Terim’i gönderen başkan olarak Galatasaray tarihine geçen Ünal Aysal, hem bu konuyu anlattı hem de mevcut yönetim ile olan farklılıklarını dile getirdi.

Futbol Arena youtube kanalına konuşan Aysal, Terim’in milli takım ile sözleşme imzaladıktan sonra 4 maçtan 3’ünde berabere kaldıklarını anlattı ve şöyle devam etti: “Hocayı görüşmeye çağırdım ancak nedense gelmedi. En sonunda Yönetim Kurulu’na davet ettim. Lütfü Arıboğan, Fatih Terim’e, ‘Bu yönetim kuruluna gelirsen bir çözüm bulunacak ama gitmezsen yönetim kurulu senin işine son verecek’ dedi. Hoca, bunu biliyordu.”

Ünal Aysal, “Galatasaray’ın şu anki yönetiminde Ünal Aysal zihniyeti var mı?” sorusuna ise, “Bence yok, tarzlarımız çok farklı. 3,5-4 sene yönetimde kaldım, 4 defa ibra oldum. Ama Galatasaray’ın bir tek mülkünü satmadım. Galatasaray’ın hisse senetlerini sattım, onların da hepsini ayrıldığımda geri aldım. Galatasaray’ın mülklerinin satımı yoktur” yorumu yaptı.

Yazarlar