Galatasaray Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak?

Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak?

12.01.2024 - 15:02 | Son Güncellenme:

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sivasspor ile oynanan karşılaşmadaki hakem kararları hakkında sert açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un açıklamalarına da cevap verdi. Basın toplantısında Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ve Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk de sorulara yanıt verdi.

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gündeme dair açıklamalarda bulundu. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ve Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk de basın toplantısında yer aldı ve soruları cevapladı.

Haberin Devamı

Dursun Özbek'in açıklamaları

"TFF VE MHK GEREĞİNİ YAPSIN"

"Dünkü maçta yaşananlar ve son dönemdeki gelişmeler üzerine bu toplantıyı yapmak zorunda kaldık. Göreve geldiğimizden beri sürekli tekrar ediyoruz. Biz sahada kalıp orada kazanmak istiyoruz. Türkiye'deki futbolu geliştirmek ve ülkemizi Avrupa'da en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz ama planlı bir şekilde sahanın dışına çekmeye çalışıyorlar. Dün Sivas'ta bir maç oynandı. Bu maçın hakemi Zorbay Küçük... Sivas'ta oynanan karşı Süper Lig için çok önemli bir maç. Nasıl oluyor da Süper Lig'de devam eden rekabet çerçevesinde Zorbay Küçük buraya atanıyor. Zorbay Küçük'ün yönettiği maçlarda değerli rakibimiz Fenerbahçe'nin puan ortalaması 2.36. Bizim puan ortalamamız 1.75. Daha önce maçlarımızı da yönettiği için daha önceki şikayetlerimiz de de yer aldı. Antalyaspor maçında Muslera'nın ayağına basıldı ve görmedi. Kırmızı kart olması gerekirken pas geçti. Zorbay Küçük'ün sicilindeki Galatasaray sorunları bununla da bitmiyor. Özellikle geçen sene kaptanımız Kerem'e kullandığı ifadeler de nezaket dışıydı. VAR hakemine geliyoruz. VAR hakemi sayın Alper Ulusoy. Türkiye'deki futbol tarihinde belki ilk ve tek 6 saniye kuralını Galatasaray'a uygulayan hakem. Sayın Zorbay Küçük'e ve sayın Alper Ulusoy'a soruyorum siz Galatasaray'dan ne istiyorsunuz? Bu standartsızlığın peşinden neden gidiyorsunuz? Bu standartsızlıklar bizim lehimize ve aleyhimizde çalınan veya çalınmayan pozisyonlarda rakiplerimiz için tam tersi uygulamaya geçiliyor. Kimse bize bu standartsızlığı hakem hatası diye anlatmasın. Bunları hep anlattık. Hakem hatasıdır diyip geçiştirmeyi bize kimse dayatamaz. Bu standartsızlığı düzeltecek olan MHK ve TFF. Herkes şunu iyi bilmeli ki yetki sahibi kişiler layıkıyla yönetmek zorundalar. Eğer bunu beceremiyorlarsa gereğini ypamak zorundalar. Gereğinin ne olduğunu sizin yorumlarınıza bırakıyorum."

Haberin Devamı

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

"ALİ KOÇ KİM SENİ ŞAMPİYON YAPMAYACAK?"

"Geçen senelerde MHK'yi ve hakemleri yönetmeye çalışıyorlardı şimdi sosyal medyayı ve algıyı yönetmeye çalışıyorlar. En kötü açıları bulup kendilerini mağdur etmeye çalışmak. Holigan yorumcularla insanların kafasını karıştırmak. Her şey planlı. Ama düşünmedikleri şeyler de oluyor. Göreve geldiğimiz ilk sene bizim şampiyon olacağımız beklemiyorlardı. Bir önceki sene 13. olan takımın böyle bir başarıyı yakalamasını hesaba katmadılar. Bu sene işi şansa bırakmamak için daha sıkı çalışıyorlar. Dünya tarihinde ilk kez bir başkan 'Ben olduğum sürece bizi şampiyon yapmayacaklar' dedi. Kimi kastediyorsun? Kim seninle uğraşıyor? Böyle açıklama olmaz. Galatasaray'da böyle bir açıklamayı yapan başkan o görevde bir saniye kalamaz. Kendine mağduriyet çıkarmaya çalışan başkan Galatasaray'ın başkanlık koltuğunda oturamaz. Biz Galatasaray'ız! Biz başkaları gibi hakemleri tokatlamayı, fotoğraflarının çekilmesini mi konuşalım? Bu camia tarihi boyunca hep kendine yakışanı yaptı. Biz o seviyeye düşmeyiz. Galatasaray demek adalet ve doğru için sonuna kadar mücadele etmektir. Biz bundan vazgeçmeyiz. Hasnun Galip için Tevfik Fikret için vazgeçmeyiz. Tüm Türkiye'ye Galatasaray'ı sevdiren efsane kaptanımız Metin Oktay için vazgeçmeyiz. 14 sene şampiyon olamadığımız yıllarda yağmurda çamurda takımın yalnız bırakmayan taraftarımız için vazgeçmeyiz."

Haberin Devamı

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMAMIZ LAZIM"

Haberin Devamı

"Bu çerçevede camiama ve taraftarlarıma seslenmek istiyorum. Hepimizin gördüğü gibi sporun bütün değerleri ayaklar altına alınarak Galatasaray'a karşı müthiş bir mücadele var. Galatasaray'ı girdiği mücadelelerde zor duruma düşürmek için muazzam bir çalışma var. Bunların hiçbirisi biz etkilemez. Biz tarihte ve geçtiğimiz yüz yıl içinde Galatasaray olarak hep şunu gösterdik. Biz bir araya geldiğimiz zaman kimsenin bizimle mücadele etme imkanı yok. Hem taraftarlarımıza, genel kurul üyelerimize ve bizi sevenlere sesleniyorum. Şu anda çok ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimizin korunması. Bu o kadar önemli ki olaylar gözünüzün önünde cereyan ediyor. Her seviye bir taarruzla, bir hücumla ve yakıştırmalarla karşı karşıyayız. Sizlerden bir şey istiyorum. Bu birlik ve beraberliğimizin algılardan etkilenmemesi lazım çünkü bizim hedeflerimiz var. Seçildiğimiz birinci günden beri size anlattığımız hedefler var. Bunlar Galatasaray'ı sevmeyenleri rahatsız ediyor. Bizim birlik ve beraberliğimizn koyduğumuz hedeflere ulaşmakta en birinci faktör. Hep birlikte olmamız lazım tek yumruk olmamız lazım. Bizi zafere götürecek yol buradan geçiyor. Çok iyi bir yoldayız. Galatasaray'ın hiçbir sporcusuna borcu yoktur. Yakında sizlere müjdeli haberler vereceğiz. Bizim bulunduğumuz yerde kimse Galatasaray'a bunları yakıştıramaz."

Haberin Devamı

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

"HEDEFİMİZ SEÇİM DEĞİL ŞAMPİYONLUK"

"Algı yaratmanın peşinde koşanlar, Mayıs 2024'te yapacağımız seçimler üzerinden de algılar yapıyor. Seçim 2024 Mayıs ayında. Bizim bugün itibariyle gündemimizde seçim yok Mayıs 2024'te şampiyon olmak var. Bizim gündemimizde Bankalar Birliği'ne olan borcu ödemek var. Bizim gündemimizde düşünülen projeleri tamamlamak var. Gündemimizde şu an seçim yok. Genel kurul en iyi adayı seçecektir. Geçen sene daha zor kouşllarda şampiyon olduk. Taraftarıyla, yöneticiyle, oyuncularıyla, taraftarımızla şampiyon olduk. Şimdi yine kenetlenerek şampiyon olacağız. Kenetlenmemiz şampiyonluğa giden yoldaki en büyük gücümüz olacak. Her gün bizden bir parça koparmaya çalışıyorlar. Finansal kriz ve seçim üzerinden algı yapıyorlar. Bizi içerden vurmanın gayretinden başka bir şey değil bu çünkü başka çareleri kalmadı. Er meydanında Galatasaray her zaman başarılı. Bizim fıtratımızda olmayan bu çalışmalarda biz yokuz. Bu algı çalışmalarına karşı her zaman dimdik hep beraber karşı duracağız ve bu sene yine biz şampiyon olacağız."

"YAKINDA MÜJDELERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

"Buradan Galatasaray'ın en büyük hedeflerinden birisi bu projelerin hayata geçmesiydi. Genel kurulda verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasındayız. Mecidiyeköy projemizde Mayıs ayında teslimatları yapacağız. Kemerburgaz'da ince işler başladı. En kısa sürede Florya projesinin hayata geçmesini sağlayacağız. Kısa sürede futbolcularımızla bu tesisleri buluşturmanın gayretindeyiz. Kimse başka bir şey düşünmesin. Bu projeler bitecek. Florya ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. Kısa sürede müjdeleri açıklayacağız. Galatasaray bu hedefleri koymuşken Galatasaray'ı yıpratmaya çalışanlar bu yarışta yara almasına hizmet etmeye çalışanlar inanın bana Mayıs'a doğru hüsrana uğrayacak. İhtiyacımız olan tek şey Galatasaray içindeki birlik ve beraberliği korumaktan geçiyor. Bu konuda çok yol aldık. Camiamız kendisine yakışan bir şekilde bir araya geldi. Birlikteliğimizi herkese gösterdik. Galatasaray'a yapılan saldırılar artmıştır. Bu beraberliğe dünden daha çok ihtiyacımız olduğuna Galatasaray'a sevenlerine iletmek istiyorum. Onların bize destek vereceğinden eminim."

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

SORU-CEVAP

Soru: Yaklaşık 10 maçtır hakem hataları, atamalar ve hakem kararlarıyla ilgili organize bir iş odluğunu söylediniz. Bu tepki için geç kaldığınız düşündünüz mü?

Dursun Özbek: Geç kalmadık. Neticede bir yarış içindeyiz. Sabrımız var. Kimse sabrımızı sınmaya kalkmasın! O zaman da yapılan hatalarla ilgili yorumlar yaptık ama derdimiz futbolu kavga ortamına, karşılıklı söz düellosuna taşımak değil. Bunun için sabrettik. Sabrımızı denemek isteyenler var. Galatasaray'ın büyüklüğüne yakışan konulara bakıyoruz. Kimse bizim sabrımızı sınamasın.

Soru: Son dönemlerde artan bazı olaylar var. Arabistan'da yaşananlar ve dünkü durum. Mevcut federasyona destek devam ediyor mu?

Dursun Özbek: Federasyon seçileli yaklaşık 6 ay oldu. Biz mevcut federasyona yapılan uygulamalarla ilgili eleştirilerimiz yapıyoruz. Kulüpler Birliği toplantısında gündem maddelerinden birisi bu olabilir. Sayın federasyon sadece Galatasaray'ın federasyonu değil. Süper Lig var alt ligler ve milli takım var. Bu toplantıda oluşan ortam sonrasında Galatasaray duruşunu sergileyecektir.

Soru: Okan Buruk'un basın toplantısındaki sözlerine dikkat çekmek istiyorum Sivas'ta geçen seneGalatasaray'ın lehine şimdi ise aleyhine hatalar olduğunu söyledi. Yabancı hakeme karşı duruşunuz nedir?

Dursun Özbek: Okan hocanın değerlendirmesi onun fikri. Onun hakkında herhangi bir yorum yapmak istemiyorum. Yabancı hakem konusu. Biz Suudi Arabistan'da oynanması planlanan maçta yerli hakem olmasını istedik çünkü eğer yabancı hakemle oynanacaksa bu bir maç için olmaz. Radikal bir karardır ve tüm maçlar için olması lazım. Formatımızda yerli hakem vardı. Bu anlamda bir değişiklik istemedik. Tepkimizin doğru olduğunu düşünüyorum.

Soru: Ali Koç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada görevde olduğu müddetçe Fenerbahçe'nin şampiyon olamayacağını söyledi

Dursun Özbek: Buradan sayın Ali Koç bir mağduriyet yaratmaya çalıştı. Bunu ifade etti. Bu ifadelerini bir kulüp başkanına yakıştırmıyorum. 6 senedir sayın Mehmet Büyükekşi başkan değildi. Ali Koç'un ifadesindeki eksiklik şu bir şey ifade etmeye çalışıyor neyi ifade etmek istediği belli değil. Kim seni şampiyon yapmayacak. TFF mi MHK mi? Kim? Siz başkanken 4-5 federasyon değişmiş. Hepsi mi böyle istiyor? Ali Koç'un biraz daha net olması lazım. Bu ifadeyle bir mağduriyet yaratma dışında bir amacı olduğunu düşünmüyorum. Bir avantaj yakalamak için yapılan bir açıklama olduğunu düşünüyorum.

Soru: Erden bey yalnız kaldığınızı hissediyor musunuz?

Erden Timur: Konuşsan suç konuşmasan suç oluyor. Geçen sene hakemlerle ilgili üç kez konuştum. Algı manipülasyonu yapılıyor. 2 ay önce bir televziyon kanalında hep birlikte neler yapmamız gerektiğini söyledik. Sonrasında kulübümüz de yazılı olarak müracaat etti. Bundan sonra 'nerede?' diye algılar yapıldı. Kırgınlığım yok. Bizim tek gayemiz kenetlenmek. Kenetlenme dediğimiz şeyler hep zor anlarda olur. Şampiyon olmamızın ve Galatasaraylı olmamızın sebebi kenetlenmek. Galatasaray büyük zorlukları hep böyle aştı. Başkanımızın önderliğinde elimizden gelenleri yapmaya çalışacağız. Daha çok iletişime geçmek için daha çok çalışacağız. Başkanım tüm kelimelerini seçerek anlatıyor. Kendimizi taraftarımıza sevdirme konusu gayet iyi yapabiliriz. Herkes mutlu olur. Şu an zaten ortam gergin. Bizim iki görevimiz var Galatasaray'ın hakkını savunmak. Başkanım açıkladı 'Ya düzgün yönetin ya da gereğini yapın' dedi. Bu işlerde 15-16 yaşlarındaki gençler bizim sözlerimizden sonra birebirlerine bir şeyler yapabilir. Bu sorumluluğu düşünerek belli şeyler yapıyoruz. Her seferinde konuşsak gerginlik artacak. Buradaki tek gaye biz kenetlendikçe bu işi birlikte çözeceğiz. Geçen sene kenetlenerek şampiyon olacağız. Amacımız Mayıs'ta şampiyon olmak. Başka amacımız yok.

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

Soru: Sacha Boey'in son durumu nedir?

Erden Timur: Dizinde bir ağrı var. Önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Oynayacağını umuyoruz. Ufak konular bambaşka yerlere yoruluyor.

Soru: Konuşmanızda Zorbay Küçük'ten bahsederken 'Bunun bir hata olmadığını düşünüyorum' dediniz. Zorbay Küçük belki yeniden maçınıza verilecek. Hakemlerin art niyetli olmadan maç yönetebileceğine inanıyor musunuz? Daha dürüst hakemler çıkacak mı? Eğer böyle giderse sizin kararınız yabancı hakemi düşünüyor musunuz?

Dursun Özbek: Dünkü Sivas maçını izlediyseniz verilen ve verilmeyen kararlar sonrası şöyle bir duygu oluşuyor. Standart dışına çıkan her şey dikkatinizi çekiyor. Galatasaray'la ilgili VAR'a gidildiği zaman 7-8 saniyede maç başlıyor. Nereden izledin de bu kadar çabuk karar verebildin. VAR'daki oturan hakemin VAR odasındaki 8-10 kamerayı incelemesi sonrasında kanaatini orta hakeme bildirmesi gerekiyor. Bunu 7-8 saniyede yapabilir misiniz? Bunu gördüğünüz zaman bu hakem neden böyle yapıyor diye düşünüyorsunuz. Bizim yorumlarımız ve aktardığımız görüşler camiamızı temsil eden görüşler. Benimle birlikte yaklaşık 25 milyon taraftarım bu maçı izliyor. Diğer maçta penaltı veriliyor bu maçta neden verilmiyor? VAR'daki hakem neden yeteri kadar incelemeden maçın başlatılmasını istiyor. Nasıl bir reaksiyon gösterebilirsiniz? Şunu mu demeliydik 'Çok güzel maç yönettiler!' Kendimizi kandırırız. Türk sporuna adaleti ve hakkaniyeti getirmek istiyoruz. Muhattabımız kim? Sayın Zorbay Küçük sayın Alper Ulusoy sayın Mehmet Büyükekşi ve MHK'daki arkadaşlar. Bu uygulamalara artık son verin! VAR'a bir pozisyon düşüyorsa bunu dikkatlice izlemeleri gerekir. Sabrediyoruz. Günü geldiği zaman da konuşmaları yapıyoruz. Biz hiçbir zaman sadece Galatasaray için bu konuşmaların içinde olmadık. Bizim için diğer takımlara yapılan hatalar da aynı seviyede önemli. Biz tüm karşılaşmalardaki pozisyonları da içine alarak konuşuyoruz. Konunun sadece bir hakem hatası olmadığı duygusuna kapılıyorsunuz. Bu kadar olasılık mümkün değil. Buradan TFF ve MHK'ye seslenmek istiyorum. Onlar da incelesinler. Bu konunun üzerine gitsinler. Bu konuların gündeme gelmemesi için çalışmalarını yapsınlar. Öyle susarak basit bir hakem hatası yönündeki ifadelerle bu konunun çözüleceğine inanmıyorum. Galatasaray'ın haklarını aramak konusunda zerre kadar tereddüt etmeyiz.

Soru: Bir buçuk sene önce yönetime kuruluna dahil olacaktınız fakat sonra sportif A.Ş.'ye dahil oldunuz. Bazı söylentiler var. Yaz transferiyle ilgili yorumlar var. Hata yaptığınız düşünüyor musunuz?

Erden Timur: Transferle ilgili yorum yapmayacağım. İlk konu ile ilgili hiçbir zaman böyle bir şey gündeme gelmedi. Dışarıdan bu tarz şeyler gündeme getiriliyor.

Soru: TFF'nin son kararları hakkında görüşünüz nedir? Dubois'in geri dönüşü mümkün mü?

Dursun Özbek: TFF hem Türkiye Kupası hem yabancı sınırlaması yönünde kulüpler için önemli kararlar aldı. Yabancı sınırlaması yönünde aldığı kararı destekliyorum. Türkiye Kupası formatı da bence uygun oldu. Daha fazla heyecanı Türkiye Kupası'na getirecektir diye düşünüyorum. Dubois, Başakşehir'in oyuncusu. Şu anda kendi içimizde ve Başakşehirli arkadaşlarla görüşüp ortak bir noktaya varır mıyız diye düşünüyoruz. Ama alınan net bir karar yok.

Soru: Icardi'nin tedavisi devam ediyor olsa da takımın yanında olmasını ister miydiniz? Takımdaki kenetlenme ne durumda?

Erden Timur: Icardi'nin önceden dinlendirilmesi gündemdeydi. Bu belli bir süre dinlendirilmediği müddetçe hep böyle devam edecek. Oyununa da yansıdı. İdmanlara bile iğneyle çıktı. Yüzündeki kırık da buna eklendi. Süper Kupa'da da oynayacaktı. İkisi bir araya geldi. Dinlenme sonrası ağrıları devam edecek. Gitmeden hocamızla da görüştü. Bize de haber verdi. Eşinin kontrolleri için yanında olmak istedi. Antrenman yapacak olsaydı burada kalacaktı ama o iğneden sonra belli bir süre idman yapmaması lazım. Bunlar da zaman zaman belli özverileri gösteren oyuncular da hassa durumlar olduğunda hocalarının onların yanında olması yanlış olan bir tavır değil. Farklı bir şekilde gündeme getirildi. Takım içinde doğru karakterler var. Öz eleştiri de yapmalıyız daha iyi olmalıyız. Camia kenetlenince buna yansıyor. Bu yaşanılan hataların organize olduğu çok net. Bunların yaşanmaması için net tavır koyacağımızdan herkesin emin olması gerekiyor. Yapılan manipülasyonları durdurmak için farklı şeyler yapacağız. Yapmamız gerekenden 10 katını yapmalıyız. Önce kenetlenmemiz lazım. Geçen sene de geriden geliyorduk. Şu an bunun tam zamanı. Herkesin bir araya gelmesi lazım. 

Dursun Özbek: Beşiktaş maçında ayağını kırmaya çalıştılar hakemler görmedi. Fenerbahçe maçında da hakemler görmedi. Fenerbahçe maçında sağ kroşe attılar demiştim ama uymadı o. El ense çektiler Icardi'ye. Ne VAR bunu tespit ediyor ne hakemler. Hakemleri konuştuğumuzda bunlar sırayla geliyor.

Dursun Özbekten Ali Koça sert cevap: Kim seni şampiyon yapmayacak

Soru: Fenerbahçe için 'Ezeli rakibimiz ebedi dostumuz' dediniz ama karşı taraftarın buna benzer açıklamalr yapılmıyor.

Metin Öztürk: Biz 500 senelik bir kültürden geliyoruz. O gün 12 şehidimizin olduğu gün ortamı germemek adına Fenerbahçe maçından önce böyle bir açıklamam olmuştu. Bizim hedefimiz şampiyon olmak ve gerçek 5 yıldızı takmak.

Erden Timur: Başkanımızın bu konuşmaları son uyarı niteliğindeydi.

Dursun Özbek: Kimse Galatasaray'ın hakkını yiyemez. Herkes haddini bilsin. Zerresine dokunamaz kimse.

Soru: Galatasaray'ın şampiyonluk yarışında en büyük rakibi Fenerbahçe... Hocaları, yöneticileri ve başkanları yaptıkları yorumlarda Galatasaray'a atıfta bulunuyorlar. Fenerbahçe'de küfür yüzünden Fred en alt sınır 3 maç olan bir olaydan dolayı PFDK'ya sevk edildi. Tahkim Kurulu 2 maça indirdi. Bu konuda Galatasaray'ın tepkisini görmedim. Bunun art niyet olduğuna inanıyor musunuz?

Dursun Özbek: Galatasaray'la ilgili rakip takımın yaptığı yorumlar şunun göstergesi biz hiçbir zaman maçlarımızdan sonra bizim maçla ilgili konuşup işi orada kesiyoruz. Bir rakibiniz var rakibiniz her seferinde sizi yıpratmak için size sataşmak için kendi maçları gündemdeyken bizimle ilgili konuşuyorlar. Bu Galatasaray'dan korktuklarının göstergesi. Ligde 20 tane takım var. Karagümrük'le oynadıkları maçla ilgili yorumları yapmaları lazım. Trabznspor veya Kayserispor maçlarından sonra konuşsunlar. Galatasaray'dan korkmak ve çekinmek olayı her seferinde konuşmalarını gerektiriyor. Biz taraftarımızdan, camiamızdan ve takımımızdan son derece eminiz. Bizim en büyük gücümüz birlik ve beraberliğimiz. Yönetime geldiğimizden itibaren gösterdiğimiz birlik ve beraberlik onların gündemine gelmişti. Divan kurulu toplantılarında bile bizim birlik ve beraberliğimizi gündeme getiriyorlar. Galatasaray'ı sevenlere bunu hatırlatmak istiyorum. Bugün en çok ihtiyacımız olan şey mevcut olan birlik ve beraberliğin korunması. Rakiplerimiz ürküten en büyük olay bu. 

Erden Timur: Fred'le ilgili konuyla benzer başka konular da var. Bir gözlemcinin Galatasaray'a küfür etmesi de kabul edilebilir bir şey değil. TFF'nin yapılan bu baskıya ve stratejilere karşı diz çökmesidir bu uygulamalar. Önce sosyal medyada Fred'in İngilizce bilmiyor diye inandırıldı. Kurşunlanma olayından sonra ligin tatil edilmediği de inandırıldı. Tamamen planlı ve örgütlü bir sistem var. Biz bu yüzden bu çağrıyı yapıyoruz. Buna son verilmesi lazım. Yönetim kurulu olarak yazılı müracaat ettik. Kimin neyi varsa çıksın ortaya. Tüm hesaplarımız incelensin. Kanun değişikliği gerekiyorsa gidelim Meclis'e anlatalım dedik. Yumruklanma olayından sonra kanun değişikliği istendi. Biz bunları söyledik zaten. Bu yolun geldiği son nokta. Bizim kararlılığımızın ne olduğunu sınamamalı. Bu sene de gerçekten kenetlenmeliyiz. O zaman kararlılığımızı herkes görecek. Gereken her şey yapılacak. Bu tip şeylere izin verilmemesi gerekiyor. TFF baskıya karşı eyyamcı bir tavırla her şeyi yönetmeye çalışıyor. Aylardır söylüyoruz bu işlerin önlemini almaları gerekiyor diye.

Dursun Özbek: Adalete inananlar bu şekilde konuşmaz. Bu şekilde mağuduriyet yaparak hakemleri baskı altına alsan yüz sene şampiyon olsan ne olur. Türk futbolu kamuoyunun olayın farkında olduğunu düşünüyorum. Bu insanı tedirgin ediyor. Biz de benzer bir seviyeye inmemenin gayreti içindeyiz. Bu ifadeler inandırılcığını da yitirmiş durumda. Kamuoyunun bu söylemlere inancı kalmamıştır.

Soru: Fenerbahçe Divan Kurulu'nda Fenerbahçe'den daha çok Galatasaray'la ilgili konuşuluyor. Ali Koç, 'Florya'da neler dönüyor anlatacağım' demişti. Ne düşünüyorsunuz? 25. şampiyonluk ve mali bağımsızlık sizi yeniden başkan olma motivasyonuna itiyor mu?

Dursun Özbek: Ali Koç'un dedikleri tam anlaşılamadı. Ali bey 2033 seçimlerini kastetti. Seçimden sonra açıklayacağım dedi. Önümüzde 2028'de bir seçim var. Ondan sonraki seçim 2033'te. Ali bey 2033 seçimlerini kastetti. Galatasaray Spor Kulübü'nde başkan olmak, başkanlığı yürütebilmek çok önemli. Kişilerin üzerindeki çok önemli mesuliyettir. Ben dahil kimse Galatasaray'a başkan olacağım diye ortaya çıkmaz. Galatasaray camiası kendi içinden bu kişileri seçer ve göreve getirir.

"SÜPER KUPA'NIN TÜRKİYE'DE OYNANMASINI İSTEMİŞTİK!"

Dursun Özbek: Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'dan ziyade Türkiye'de oynanmasını ve kupayı da sayın Cumhurbaşkanımızın vermesini istedik. Neticede karar TFF'nin ve Suudi Arabistan'da yaşanan bazı gelişmeler ne bizim ne de sayın Ali Koç'un kabul etmeyeceği şeylerdi. Galatasaray olarak bizim büyük üzüntümüz konunun bir futbol karşılaşmasından çıkıp siyasi bir boyuta gelmesiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda sarfettiği emeklerinin örselenmesi yönünde değerlendirilmesi bizi çok üzmüştür. Bunun siyasete alet olması da Galatasaray olarak bizi çok üzmüştür. Suudi Arabistan'dan dönüşte bu minvalde bazı yorumlar yapıldı. Konunun ülke ilişkilerine zarar vermemesini istiyoruz. Nerede oynanacağı konusu yine TFF'nin konusu."

Yazarlar