Galatasaray Eboue'den yürek burkan itiraf!

Eboue'den yürek burkan itiraf!

26.12.2017 - 12:07 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski futbolcusu Emmanuel Eboue, itiraflarına yenilerini ekledi. Eski takımı Arsenal'in maçını izlemek için bara gittiği bir anısını paylaşan Eboue, bir kez daha yürek burktu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Eboue'yle ilgili haberleri soyunma odasında söylediler, orada haberim oldu. Arkadaşlarımız inceliyor, elimizden geleni yaparız" diyerek Fildişi Sahilli yıldıza yardım eli uzatmıştı.

Eboueden yürek burkan itiraf

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarla olay yaratan eski Galatasaraylı futbolcu Eboue, tüm mal varlığını kaybettiğini söylemiş, ekonomik olarak çok zor günler geçirdiğini belirtmişti.

Eski takımı Arsenal'in maçını izlemek için bara gittiği bir anısını paylaşan Eboue, bir kez daha yürek burktu. İngiltere'de yayın haklarını elinde bulunduran yayıncı kuruluşun dekoderini, parası yetmediği için alamadığını söyleyen futbolcu, Arsenal-Everton maçı sırasında başından geçenleri şöyle anlattı:

'Barda gizlice maçı izledim'

"Enfield'da bir bara gittim. Bara giderken tanınmamak için yüzümü kapattım. Etrafımda hep Arsenal taraftarları vardı. Ancak orda oturanın ben olduğumu anlayamadılar. Oturdum, alkol aldım ve maçı izledim. Kapşonu kafamdan hiç çıkarmadım, eğer bunu yapsam Arsenalliler beni hemen tanırdı".

Haberin Devamı

'Beni gördüklerinde şok olabilirler'

Emmanuel Eboue aktif futbolculuk hayatını henüz sonlandırmadığını da belirtti: "Biraz sıkılgandım, o güne kadar hiç barda maç izlememiştim. Maçları ya evimde ya da bir arkadaşın evinde izlerdim. Eğer futbolu bıraktığımı açıklamış olsam o zaman tamam, taraftarların beni barda görmesi sorun olmazdı. Ancak bazı taraftarlar Eboue'nin hala futbol oynadığını bilirken olmazdı. Beni gördüklerinde şok olabilirlerdi".

'Sen Eboue'sin dediklerinde, yalan söylüyorum'

Londra Enfield'daki evinin yakınlarında bir parkta çalışmalarını bireysel sürdürdüğünü aktaran Eboue, "İnsanlar toplu taşıma araçlarında beni tanıyabiliyor. Böyle olduğu zaman onlara yalan söylemek zorunda kalıyorum. sen Ebouesin dediklerinde 'hayır ben o değilim, karıştırıyorsunuz' diyorum. Biraz utanıyorum, yalan söylemek zorunda kalıyorum" dedi.

Arkadaşının intiharından etkilendi

Emmanuel Eboue eski arkadaşı Steve Gohouri'nin iki yıl önce intihar etmesi olayından da etkilendiğini itiraf etti. 34 yaşında hayatına son veren arkadaşı ile ilgili konuşan Eboue "Yıllar önce Fildişi Sahili Milli Takımı'nda beraber oynadık.Depresyondaydı, hayatına son verdi. Onun hikayesini hatırladıkça, aynısını yapmamam gerektiğine karar verdim. İntihar düşüncesini aklımdan çıkarması için tanrıya dua ediyorum. Eğer kafaca güçlü değilseniz, para hiçbir şey değildir" dedi.

Haberin Devamı

Yazarlar