Voleybol Ebrar Karakurt: Nereden başlasam bilmiyorum

Ebrar Karakurt: Nereden başlasam bilmiyorum

24.09.2023 - 15:55 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerinde Belçika'yı 3-0 mağlup ederek sezonu 22'de 22 ile kapadı. Maçın ardından başantrenör Santarelli, Ebrar Karakurt ve Eda Erden açıklamalarda bulundu.

Ebrar Karakurt: Nereden başlasam bilmiyorum

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Filenin Sultanları, Belçika'yı 3-0 mağlup ederek sezonu tamamladı. Müsabaka sonrasında Santarelli, Ebrar Karakurt ve Eda Erden açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

SANTARELLI: 'TAKIMIMLA GURUR DUYUYORUM'
Başantrenör Daniele Santarelli sezon değerlendirmesi olarak şu sözleri kullandı: “Bizim için harika bir yaz oldu. Takımımla gurur duyuyorum. Üç kupa kazandık. Daha bile iyi olabileceğimizi umuyorum.”

'VARGAS VE EBRAR'A AYNI ANDA SAHİP OLMAK HARİKA'
Ebrar ve Vargas ile ilgili soru için, "Ebrar ve Vargas'a aynı anda sahip olmak kesinlikle harika. Bence tamamen birbirinden farklı 2 oyuncu ama genel olarak 2 güçlü oyuncu. Sistemimizi değiştirdik ve Ebrar pozisyonuna iyi adapte oldu. Bu şekilde iyi bir takım olabileceğimiz anladı, onunla bu yaz yaptıkları için gurur duyuyorum. Bunu dışında bence takım çok gelişti herkes ona yardım etti herkes sistemin çalışmasına yardım etti. Tabii ki ikisi güçlü oyuncular ama bugün de gösterdiğimiz gibi takımca çok iyiyiz. Oyuncuları yaz boyunca çokça rotasyona soktum ve yaptıkları şeyden çok mutluyum. Örneğin Japonya'ya karşı Ebrar yerine İlkin oyuna girdi bugün Ebrar'sız kazandık. Yani takımla ve kızlarla gurur duyuyorum." cevabını verdi.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurt: Nereden başlasam bilmiyorum

EDA ERDEM: RAHATLAMIŞ DURUMDAYIZ
Kaptan Eda Erdem basın toplantısında, "Kupayı kazandığımız ve Olimpiyat elemelerini yedide yediyle bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Ana hedefimiz bu turnuvayı birinci bitirmekti. Tüm yaz bunun için çalıştık. Şu an çok gururluyuz ve rahatlamış durumdayız.”

'2 TANE GÜÇLÜ KÖŞEMİZ VAR'
"Tabii ki Vargas'ın takıma katılmasıyla takımın enerjisi ve gücü de çok arttı. Bunun yanında Ebrar gibi güçlü bir silahı da köşeden kullanabilmek bizim için çok büyük bir artı oldu çünkü özellikle highballarda yani defanstan çıkan yüksek toplarda ya da kötü manşeti öldürebilecek 2 tane güçlü köşemiz var. Takım olarak çok şanslı olduğumuzu hissediyoruz. "

EBRAR KARAKURT: NEREDEN NASIL BAŞLASAM BİLMİYORUM
Ebrar Karakurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duygularını anlattı:
Nereden nasıl başlasam bilemiyorum… Yıllardır hayalini kurduğumuz anların gerçek oluşuna şahit olduk. Mükemmel bir milli takım sezonu geçirdik. Oynadığımız 31 maçın 28'ini kazanarak tarihi bir başarıya imza attık. VNL Şampiyonu olduk, Avrupa Şampiyonu olduk. Bunlarla yetinmeyip 2024 Paris Olimpiyat Oyunlarına katılım hakkı kazandık. Tüm yaz boyu tek amacımız ay yıldızlı bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı başımız yukarıda gururla okumaktı. Tüm yaz omuz omuza savaştığım takım arkadaşlarıma ve teknik ekibimize teşekkürü borç bilirim. Bizleri destekleyen herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerle çok daha kolaydı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları olarak Türk kadınını gururla ve onurla temsil edeceğimiz nice yazlarımız olsun. Voleybol iyi kalın.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRALMASINDA İNANILMAZ FARK
Filenin Sultanları, Dünya sıralamasında 299 puanla 7. sırada başladığı milli takım sezonunu 397.5 puanla açık ara 1. sırada tamamladı. Elemelerde fırtına gibi esen ve üst üste galibiyetler alan Filenin Sultanları, Japonya galibiyetiyle dünya sıralamasında 2024 Mayıs ayına kadar zirvede yer almayı garantiledi.

1)Türkiye 398
2)Sırbistan 359
3)Amerika 358
4)Brezilya 350
5)İtalya 347
6)Çin 321
7)Polonya 319
8)Japonya 307

Haberin Devamı

Yazarlar