Voleybol Ebrar Karakurt'tan Türkiye'ye geri dönüş açıklaması! 'Kurşun döktürmeyi gel de İtalyanlara anlat'

Ebrar Karakurt'tan Türkiye'ye geri dönüş açıklaması! 'Kurşun döktürmeyi gel de İtalyanlara anlat'

16.12.2022 - 19:41 | Son Güncellenme:

Bir önceki sezon İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara'ya transfer olan Ebrar Karakurt, Türkiye'ye geri dönüşüyle ilgili soruya cevap verdi.

Ebrar Karakurttan Türkiyeye geri dönüş açıklaması Kurşun döktürmeyi gel de İtalyanlara anlat

İtalyan Ligi'nde bu sezonun sayı kralı Ebrar Karakurt yine konuşulmaya devam ediyor. Bir önceki sezon İtalyan ekibi Igor Gorgonzola Novara'ya transfer olan Ebrar hem İtalya'daki hayatı hem de Türkiye'ye geri dönüşüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

LİGİ ALTÜST EDEN 'EBRAR'KADABRA!
Ligin favori takımlarından Imoco'da gösterdiği performans ile dikkat çeken Isabelle Haak'ın Ebrar Karakurt ile olan çekişmesi sürüyor. Egonu'nun yerine gelen Haak kısa sürede takıma adapte oldu. İsveçli pasör toplamda bulduğu 192 sayı ile en skorer listesinde üçüncü sırada yer aldı. Filenin Sultanları'nın yıldızı Ebrar ise toplamda 220 sayıya ulaşarak sayı krallığında zirvede yer aldı.

EN ÇOK ACE YAPAN İSİM
Ebrar sayı krallığındaki liderliğini ace krallığında da sürdürdü. Şu ana kadar 22 ace bulan Ebrar Karakurt en yakın rakibi Ekaterina Antropova'ya 3 sayı fark attı.

ERKEKLERDE DE ZİRVE TÜRK YILDIZDA
Öte yandan İtalya Voleybol Erkekler Ligi'nde ise sayı krallığını yine bir Türk üstlendi. Adis Lagumdzija 222 sayı ile erkeklerin en skorer ismi oldu. Adis aynı zamanda en iyi hücumcu olarak zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

'SULTANLAR LİGİ'Nİ 4 TAKIM DOMİNE EDİYOR'
Filenin Sultanları'nın pasör çaprazı sosyal medya üzerinden takipçilerinin sorularını yanıtladı. “İtalya ligi ile Türkiye liginin arasındaki farklılık ve benzerlikler neler” sorusuna şöyle yanıt verdi: Dünyada voleybolun en üst düzeyde oynandığı iki lig. Türkiye Ligi'ni ilk 4 takım domine ederken burada işler daha farklı. Her maçta her şey olabiliyor. Türkiye Ligi medyada daha çok yer bulurken İtalya Ligi'nde bu söz konusu değil.. İtalya ligindeki takımlar küçük şehirlerde ve ilçelerde Türkiye’de ise genelde İstanbul takımları var”

Ebrar Karakurttan Türkiyeye geri dönüş açıklaması Kurşun döktürmeyi gel de İtalyanlara anlat

GERİ DÖNÜŞ AÇIKLAMASI
Milli voleybolcu Ebrar Karakurt, sosyal medya hesabından soruları yanıtladı. Ebrar Karakurt, “Türkiye’ye dönmeyi düşünüyor musun?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Zaman neyi gösterir bilemeyiz fakat yurt dışında oynama deneyimini seviyorum. Kısa vadede Türkiye’de oynamak gibi bir planım yok. Milli takımda buluşuyoruz zaten biraz özlem iyidir”

"EVİME YAKIN BİR SÜRÜ KEBAPÇI VAR"
İtalya'da yaptığın en Türk hareket? sorusuna milli yıldız; "Sürekli istemeden 'Tamam' diyorum ve her fırsatta Türk yemeği arayıp buluyorum. Şansıma evime yakın bir sürü kebapçı var. Kebapları bizimkiler gibi değil, hindiyle karıştırıp yapıyorlar. İtalyanların damak tadına daha uygunmuş. Ben asla beğenmedim." yanıtını verdi.

Haberin Devamı

"KURŞUN DÖKTÜRMEYİ GEL DE İTALYANLARA ANLAT"
Bir kullanıcının "Ne olacak bu Novara'nın sakatlıklarla hali, yüzümüz gülmedi?" sorusuna Ebrar: "Benim kurşun döktürmek gibi bir fikrim var ama gel de bunu İtalyanlara anlat. Takım olarak sakatlıklardan kurtulamadığımız bir sezon. Ama bu asla bir bahane olamaz. Biz bahanelerin arkasına sığınmak yerine durum ne olursa olsun sahaya çıkıp savaşıyoruz. Ben eminim ki sezon sonunda çok daha güzel şeylerden bahsediyor olacağız... Arkadaşlarıma ve görevlilere olan güvenim sonsuz." ifadelerini kullandı.

"Lavarini hocamızı 3 kelimeyle anlatabilir misin?"
-Samimi, garip ve hırslı.

"En iyi motivasyon sözün?" sorusuna Ebrar şu yanıt verdi: "Biz buralara yeni gelmedik yine geldik"

HOCASINA MUZİP HAREKET
Ligdeki Scandicci maçında Ebrar'ın hocası Lavarini'ye yaptığı hareket gündem olmuştu. Novara'da kazanılan sayı sonrası Ebrar Karakurt'tan hocasına sürpriz geldi. Büyük sevinç yaşayan Ebrar kenarda bulunan başantrenör Lavarini kaldırdı. O anları anlatan İtalyan spiker bu harekete gülerek tepki vermişti.

Haberin Devamı

Ebrar Karakurttan Türkiyeye geri dönüş açıklaması Kurşun döktürmeyi gel de İtalyanlara anlat

 

Yazarlar