Voleybol Ebrar Karakurt'tan Vargas için İstiklal Marşı açıklaması!

Ebrar Karakurt'tan Vargas için İstiklal Marşı açıklaması!

25.09.2023 - 09:45 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları, olimpiyat elemelerinde Belçika'yı 3-0 mağlup ederek sezonu 22'de 22 ile kapadı. Maçın ardından Ebrar Karakurt'tan Melissa Vargas ile ilgili açıklama geldi.

Ebrar Karakurttan Vargas için İstiklal Marşı açıklaması

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nun son maçında Filenin Sultanları, Belçika'yı 3-0 mağlup ederek sezonu tamamladı. Mücadele sonrasında Ebrar Karakurt Melissa Vargas ile ilgili soruya cevap verdi.

Haberin Devamı

Milletler Ligi ve Avrupa Şampiyonası’nı birincilikle tamamlayan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, böylece art arda katıldığı üçüncü turnuvayı da zirvede bitirdi. Üst üste 22. galibiyetine imza atan milli takım, aynı zamanda Dünya Kupası adıyla oynanan olimpiyat elemelerini kupayla noktaladı. Kupayı takım kaptanı Eda Erdem ve başantrenör Daniele Santarelli birlikte aldı.

FARK OLDUKÇA AÇILDI
FIVB Kadınlar Voleybol Dünya Sıralaması’nın zirvesindeki Türkiye, Tokyo’daki olimpiyat elemelerinin ardından rakipleriyle farkı açtı. Santarelli yönetimindeki ekip 397.46 puanla zirvede yer alırken, ikinci sıradaki Sırbistan 359.30, üçüncü sıradaki Amerika Birleşik Devletleri 357.65 puanla Filenin Sultanları’nı takip etti.

Haberin Devamı

1)Türkiye 398
2)Sırbistan 359
3)Amerika 358
4)Brezilya 350
5)İtalya 347
6)Çin 321
7)Polonya 319
8)Japonya 307

EBRAR: VARGAS MARŞIN BİRKAÇ CÜMLESİNİ BİLİYOR
Ebrar Karakurt, Melissa Vargas’a İstiklal Marşı’nı öğrettiğini 4Bir4Bir'e açıkladı: VNL'in ilk gününden beri Vargas, biz İstiklal Marşı'na başlarken Vargas'a 'Korkma sönmez' diye bir girişle giriyordum. O da bir anda bunu tekrar söylemeye başladı. Ben maçta böyle söylerken her defasında Vargas'ın kulağına eğilmemden bence sıkıldı biraz (Gülerek) Artık o da söylemeye başladı. Çalışmalarımızın çok başındayız. Sadece birkaç cümle biliyor. Umarım tüm İstiklal Marşı’nı öğreteceğim günler de yakındır."

Ebrar Karakurttan Vargas için İstiklal Marşı açıklaması

"YILLARDIR HAYALİNİ KURDUĞUMUZ GERÇEK OLDU"
Ebrar Karakurt, olimpiyat elemelerinin sona ermesiyle sosyal medya hesabından bir değerlendirmede bulundu. 23 yaşındaki voleybolcu şunları yazdı: “Yıllardır hayalini kurduğumuz anların gerçek oluşuna şahit olduk. Mükemmel bir milli takım sezonu geçirdik. Oynadığımız 31 maçın 28 ini kazanarak tarihi bir başarıya imza attık. Tüm yaz boyu tek amacımız ay yıldızlı bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak, İstiklal Marşımızı başımız yukarıda gururla okumaktı. Bizleri destekleyen herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün kızları olarak Türk kadınını gururla ve onurla temsil edeceğimiz nice yazlarımız olsun.”

Haberin Devamı

Yazarlar