Diğer Ebru Acer'den Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

Ebru Acer'den Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya

07.09.2023 - 23:11 | Son Güncellenme:

Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda özel sporcu Ebru Acer, Lea Ferney'i 3-0 mağlup ederek altın madalya kazandı.

Ebru Acerden Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonasında altın madalya

İngiltere - Sheffield 2023 Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası Klas 11 finalinde mücadele eden özel sporcu Ebru Acer, Fransız rakibi Lea Ferney'i 3-0 mağlup ederek altın madalya kazandı ve Avrupa şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Ebru Acer, İngiltere'nin Sheffield kentinde düzenlenen Avrupa Şampiyonasında gruplarda; Çek Cumhuriyetli rakibi Macurova Denisa'yı 3-1, Polonyalı rakibi Lysiak Krystyna Maria 3-0, Polonyalı rakibi Nowacka Dorota 3-0 yenerek grup aşamalarını tamamladı.Yarı final maçında Ukraynalı rakibi Kosmina Natalya'yı 3-1 lik skor ile geçerek finale yükseldi. Finalde Fransız Ferney Lea ile karşılaşan Acer, maçı 3-0 kazanarak tarihteki ilk ITTF PTT Büyükler Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İngiltere'de düzenlenen Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda 3'ü altın, toplamda 7 madalya kazanan milli oyuncular için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İngiltere'nin Sheffield kentinde düzenlenen Para Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olarak altın madalya kazanan ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları kotası elde eden Abdullah Öztürk, Ebru Acer, Kübra Korkut’u, gümüş madalya elde eden Merve Cansu Demir’i ve bronz madalyanın sahibi olan Ali Öztürk, İrem Oluk ve Neslihan Kavas Acer’i canı gönülden kutluyorum. İnanıyorum ki oyuncularımızın bu başarıları kendilerinden sonra gelen sporcularımız için de ilham kaynağı olacaktır. Bu başarıda pay sahibi olan başta milli sporcularımız başta olmak üzere tüm teknik ekibe ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı