Voleybol Eczacıbaşı Vitra'dan müthiş dönüş!

Eczacıbaşı Vitra'dan müthiş dönüş!

31.01.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Derbiye iyi başlayamayan ve setlerde 2-0 geriye düşen Eczacıbaşı Vitra uykudan geç uyandı. Boskovic’in hücumlarıyla maça tutunan ev sahibi salondan 3-2’lik skorla galip ayrılmayı bildi. Turuncu-beyazlıların Sırp yıldızı 40 sayıyla tamamladığı müsabakada galibiyetin mimarı oldu

Eczacıbaşı Vitradan müthiş dönüş

Misli.com Sultanlar Ligi 26. hafta mücadelesinde Eczacıbaşı Vitra, güçlü rakibi Galatasaray HDI Sigorta karşısında müthiş bir geri dönüşe imza attı, 2-0 geri düştüğü karşılaşmayı 3-2 kazandı.
Birinci sete hızlı başlayan Eczacı’nın farkı açmasına izin vermeyen sarı-kırmızlılılar, teknik molaya 12-9 önde girdi.
Cim-Bom çekişmeli geçen seti 25-23 kazandı. İkinci sette de kontrolü elinde tutan konuk ekip bu seti de 25-19 alarak durumu 2-0’a taşıdı.
Eczacıbaşı uykudan üçüncü sette uyandı. 8-2’lik seriyle sete başlayan ev sahibi, Boskovic’in hücumlarıyla rakibinin farkı eritmesine engel oldu. Teknik molaya 12-6 önde giren turuncu-beyazlılar seti 25-20 galip kapatarak geri dönüşün ilk adımını attı.

Ogbogu’nun blokları
Derbide dördüncü set nefesleri kesti. Galatasaray ilk oyunlarda farkı açsa da Boskovic ve Ogbogu’nun etkili oyunuyla maçta kalan Eczacıbaşı seti 29-27’lik skorla aldı ve mücadeleyi tie-break setine uzattı.
Önemli bir geri dönüşe imza atan turuncu-beyazlılar final setinde rakibinin üstünlüğü ele almasına izin vermedi. Saha değişimine 8-5 önde giren taraf Eczacıbaşı VitrA oldu.
Başa baş geçen mücadelede ev sahibi seti 16-14, maçı da 3-0 kazandı. Derbinin en skorer ismi 40 sayıyla Tijana Boskovic olurken, turuncu-beyazlıların yaptığı 14 bloğun 8’i Ogbogu’dan geldi.