Voleybol Eda Erdem Dündar heykelinden ilk fotoğraflar geldi! Fenerbahçe'den paylaşım

Eda Erdem Dündar heykelinden ilk fotoğraflar geldi! Fenerbahçe'den paylaşım

11.02.2024 - 11:33 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nın ve Fenerbahçe Opet'in kaptanı Eda Erdem Dündar'ün heykeli ile ilgili kulüpten paylaşım geldi.

Eda Erdem Dündar heykelinden ilk fotoğraflar geldi Fenerbahçeden paylaşım

Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol ve Milli Takımı'nın kaptanı Eda Erdem Dündar’ın heykelinin yapımı devam ediyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un verdiği heykel müjdesi sonrasında Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Simla Türker Bayazıt, eser konusunda Heykeltraş ve Y. Mimar Pınar Öktem Doğan ile anlaşmıştı.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Haftası’nda açılışı yapılması planlanan Eda Erdem Dündar heykeliyle ilgili Pınar Öktem Doğan şunları söyledi:

“Bu eser ile Eda Erdem’in heykelinin biçimini onun duruşundaki duyguyla ilişkilendirerek başarıya giden yoldaki düşüncelerini, emeklerini ve gücünü yaratım sürecinde kile taşıyor ve izleyiciye aktarıyorum. Onun görselinde bu heykelde başarı soyuttan somuta çevrilerek simgeselleştirilmekte ve gelecek nesillere, dolayısıyla dünyaya katkıda bulunmaktadır.

Eda Erdem Dündar heykelinden ilk fotoğraflar geldi Fenerbahçeden paylaşım

Bir eseri meydana getirmek öncelikle tasarım sürecinden başlar. Bu bölüm benim için zorlanmadığım bir süreçti. Çünkü Eda Erdem büyük başarıdan sonra bakışları ve duruşuyla öylesine her şeyi ifadelendirmiş ki bana kalan oradaki ifadeyi kile taşımak oldu.

Haberin Devamı

Yerleşeceği alanda eserin bütünlüğünü sağlamak adına ölçek ilişkilerini de içine alan kaide tasarımı bu sürece dahil oldu ve tamamlandığında üzerindeki anlatımlarla birlikte izleyiciyi bilgilendiren yazıtlarla donatıldı.

Heykelin kil malzemesi ile sanatsal anlamda form arayışlarında en mükemmele ulaşabilmek arzusundayım. Bunun için öncelikle yüzündeki o vakur ifadeyi yakalamaya çalıştım. Duruş o ifadenin tamamlayıcısı. Önümüzdeki günlerde sevgili Eda Erdem atölyemize gelecek ve kil aşamasında tekrar çalışmamızı kontrol edeceğiz.

Detayları şekillendirerek estetik değerleri hakkında mutabık kaldığımızda döküm aşamasına geçerek mart ayında bu ayın anlamına büyük değer katan açılışımızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

Eda Erdem Dündar heykelinden ilk fotoğraflar geldi Fenerbahçeden paylaşım