Skorer Efes’e rakip yok

Efes’e rakip yok

11.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Lacivert-beyazlılar, Türkiye Kupası C Grubu'ndaki 2. maçında da zorlanmadı, Pınar Karşıyaka karşısında baştan sona üstün oynadığı mücadeleyi çok farklı kazandı. Efes’te Savanovic ve Vujacic yıldızlaştı

Efes’e rakip yok

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu'na galibiyetle başlayan iki takımın mücadelesinde Anadolu Efes, Pınar Karşıyaka'yı 90-65 yenerek 2'de 2 yaptı.
Maça Stanojevic ile bulduğu basketlerle başlayan İzmir ekibi ilk dakikalarda üstünlüğü ele alsa da, Anadolu Efes çabuk toparlandı, Vujacic'in art arda attığı sayılarla ilk periyodu 23-21 önde kapadı.
İkinci çeyrekte Kinsey ve Savanovic'in devreye girmesiyle farkı 10 sayının üzerine taşıyan Efes, soyunma odasına da 45-37 önde gitmeyi başardı.
Üçüncü çeyrekte Pınar Karşıyaka, İlkan'ın sayılarıyla farkı azaltmaya çalışsa da, baskılı savunması ile rakibini hataya zorlayan ve Vujacic ile skor bulmayı sürdüren lacivert-beyazlılar, son çeyreğe de 67-53 üstün girdi.
4. periyoda da hızlı başlayan Anadolu Efes, 35. dakikada Cenk Akyol'un üç sayılık basketi ve hemen ardından Barac'ın basket faulüyle skoru 84-60'a getirerek 24 sayılık farkı yakaladı. Kalan sürede iki takım da skora razı bir oyun ortaya koyarken, farkı 27 sayıya kadar çıkaran Anadolu Efes, gruptaki ikinci galibiyetini 90-65'lik skorla aldı.

Haberin Devamı

Kupada bugün
A GRUBU
Eskişehir Anadolu Ünv. S.S.
17.30 Hacettepe-Beşiktaş Milangaz
20.00 Trabzonspor-Banvit
C GRUBU
İzmir Enka S.S.
15.30 Pınar KSK-Türk Telekom
18.00 Anadolu Efes-Aliağa Petkim

Maçlar SportsTv'de
Spor Toto Türkiye Kupası'nda bugün oynanacak A ve C Grubu maçları Sportstv'den yayınlanacak. Basketbolseverler, Sportstv'yi Digiturk 82.Kanal, Dsmart 84. Kanal, Teledünya 135. Kanal ve Türksat 2A Uydusu’ndan izleyebilirler.

Kritik maç pazar günü
Basketbolda yarın Kayseri'de Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray arasında oynanacak Cumhurbaşkanlığı Kupası mücadelesinin ardından, kadınlarda da en büyük kupa, 16 Ekim’de sahibini bulacak. 19. Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası, Fenerbahçe ile Galatasarays arasında Ankara’da saat 15.00’te oynanacak.

Yazarlar