Basketbol Efsane basketbolcu Birsel Vardarlı'dan 8 Mart Kadınlar Günü mesajı

Efsane basketbolcu Birsel Vardarlı'dan 8 Mart Kadınlar Günü mesajı

09.03.2021 - 16:41 | Son Güncellenme:

Türk basketbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane oyuncusu Birsel Vardarlı, Skorer'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Efsane basketbolcu Birsel Vardarlıdan 8 Mart Kadınlar Günü mesajı

Haziran 2019'da profesyonel basketbol kariyerine nokta koyan Türk basketbolunun efsane ismi Birsel Vardarlı, Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Vardarlı'nın açıklamaları: "Herkesin her zaman örnek alacağı bir sporcu olduğum için çok mutluyum. Kadın olarak böyle bir liderliğe soyunmak her zaman benim için gurur verici ve severek üstlendiğim bir roldü. Biz Türk kadın basketbolu olarak iki Olimpiyat gördük, birçok başarıya imza attık. Basketbolun ne kadar önemli olduğunu kavrayan birçok kız sporcumuz oldu. Buradan mutlaka herkese hem eğitimlerine devam etmeleri hem de mutlaka bir sporla uğraşmaları gerektiğini söylüyorum.

"Kız çocuklarının desteklenmeleri gerekiyor"

Ailem beni her zaman destekledi. Kız çocuklarının öncelikle aileleri tarafından desteklenmeleri gerekiyor. Ben pozitif ya da negatif bir ayrımcılık görmedim. Erkek basketbolu kadınlara nazaran daha popüler gibi gözüküyor. Yani biraz da bu bütçelerle alakalı. Fiziksel farklılıkla da alakalı bu kabul ediyoruz. Ancak biz iki defa Olimpiyatlara gittik. Hiç de az bir şey değil bu.

Haberin Devamı

"Projelerimiz devam edecek"

Benim 2014’te kurmuş odluğum bir spor okulu var. Kız – erkek karışık. Alt liglerde oynadık. Şu an pandemiden dolayı ara verdik tabii. Bundan sonrası için de tabii ki projeler devam edecek. Benim için basketboldan kopmak çok zor. Hayatımın büyük bir parçasıydı. İçinde kalmak isterim ancak ne yaparım nasıl bir proje yaparım şu an bilemiyorum.

"Eski günleri özledim"

Özledim tabii ki eski günleri. Şu an kadın basketbolu televizyondan takip ediyorum. Hem oynamayı hem o eski zamanları özledim. Soyunma odasında olmak, maçları yaşamak, geçmişte yaşadığım tecrübeler, maç anları hepsi aklıma geliyor. Bir özlem var ama böyle olacağını biliyordum. 2 sene sonra ya da 3 sene sonra da bıraksam bunları hissedeceğimi biliyordum. Ama herhangi bir pişmanlığım yok.

Bugünün anlamı aslında dünya emekçi kadınlar günü. Bugünün önemini daha çok eylem olarak göstermek toplumsal olarak daha iyi. Türkiye’deki kadınların çoğu farkında aslında ancak farkındalığı olmayanlar için çok önemli bir gün. Bu işe erkeklerin biraz daha fazla el atması gerekiyor. Mış gibi yapmamak gerekiyor, biraz daha samimi olmak ve eylem yapmak gerekiyor."

Haberin Devamı

Efsane basketbolcu Birsel Vardarlıdan 8 Mart Kadınlar Günü mesajı