İngiltere Premier Lig Efsane'ye buruk veda

Efsane'ye buruk veda

17.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Profesyonel futbolculuğu süresince Liverpool’dan başka bir takımın formasını giymeyen kaptan Steven Gerrard, Kırmızılar ile Anfield Road’daki son maçına dün çıktı.

Efsaneye buruk veda

Liverpool’da bir devir resmen sona erdi. Profesyonel futbolculuğu süresince Liverpool’dan başka bir takımın formasını giymeyen kaptan Steven Gerrard Kırmızılar ile Anfield Road’daki son maçına dün çıktı. İngiltere Premier Lig’de Brendan Rodgers’ın öğrencilerinin, Crystal Palace’ı misafir ettiği mücadelede tribünler yıldız futbolcuya sevgi seline sahne oldu.

Haberin Devamı

Kariyerini ABD’de Los Angeles Galaxy takımında sürdürecek olan 34 yaşındaki oyuncu, kendi taraftarının önündeki son maçta başı dik çıktığı sahadan, maç sonunda boynu bükük ayrıldı. Palace rakibini deplasmanda Puncheon, Zaha, Murray’in golleriyle 3-1 geçti, ev sahibinin tek sayısı Lallana’dan geldi.

Anfield’da Gerrard’ı son kez görmek isteyenler ise bilet fiyatlarını uçurdu. Maçın biletleri 180 sterlinden, 1300 sterline kadar çıktı. İngiliz futbolcu Liverpool formasını 710 kez giyerken 185 gol atma başarısını gösterdi. Gerrard, Ian Callaghan (857) ve Jamie Carragher’ın (737) ardından takımın formasını en çok giyen 3. isim oldu.

Hakan sahnede

Bundesliga’da Bayer Leverkusen sahasında Hoffenheim’ı 2-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin ilk golünü 45’te Hakan Çalhanoğlu frikikten kaydetti. İkinci gol 61’de Stefan Kiessling’den geldi. İtalya’da ise Juventus deplasmanda Inter’i 2-1 yendi.

Yazarlar