Skorer Ege'de sıcak saatler!

Ege'de sıcak saatler!

07.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yeni sezon heyecanı bugün başlıyor. İki gün boyunca nefes kesecek bir podyum mücadelesine sahne olacak, yarış takviminin ilk organizasyonu Ege Rallisi, 10 takım ve 60 ekibin katılımıyla nefes kesecek

Egede sıcak saatler

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yeni sezon Ege’den start alıyor. Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından organize edilen ve 2012 sezonunun ilk rallisi olan Ege Rallisi’nde 10 ayrı takım, 60 ekip mücadele edecek.
Son üç yılın şampiyonu Yağız Avcı’nın yanı sıra aralarında Volkan Işık, Ercan Kazaz ve Vedat Diker gibi bir çok şampiyonluk yaşamış tecrübeli ve usta isimlerin de katılımıyla son yılların en çekişmeli şampiyonası olmaya aday muhteşem organizasyon bugün saat 14.30’da Forum Bornova’da verilecek seramonik start ile başlayacak.
Bonus Parkur Racing, Castrol Ford Team Türkiye, Ege Asal Metal Rally Team, Genpower Rally Team, GP Garage, Neo Motorspor, Pegasus Racing, ST Racing, Team 47 ve TOK Sport takımlarının da aralarında yer aldığı 60 ekip, 2 gün boyunca toplam 408.71 kilometreden oluşan 11 özel etap kat edecekler. İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı’nın servis alanı olarak kullanılacağı Ege Rallisi’nin ilk gününde Bademler, Efemçukuru, Beyler ve Çatalca özel etapları koşulacak.
Yarın sabah 09.00’da tekrar start alacak yarışçıları zorlu iki loop ve sekiz etap bekleyecek. Bu yıl 22.’si yapılacak Ege Rallisi’nin kendine has asfalt etaplarında yarışacak ve şampiyonanın ilk ayağında podyuma çıkacak isimler ise yarın saat 17.00’de İnciraltı’nda yer alan finiş noktasında belli olacak.

Haberin Devamı

Rosetti’ye dikkat!
Ege Rallisi ile başlayacak yeni sezonun en sürpriz ismi 3 Avrupa ralli şampiyonluğunun yanı sıra dünyada önemli bir yeri olan İtalyan pilot Luca Rosetti olacak. 2008, 2010 ve 2011 Avrupa Ralli Şampiyonu olan Rossetti, 2012 sezonu için Türk lisansı alarak FIA kuralları gereği bütün sezon katılacağı bütün rallilerde Türk lisansı ile yarışacak. Pegasus Racing adına kayıt yaptıran İtalyan pilot Skoda Fabia S2000’ün direksiyonuna geçerken, takım arkadaşları Skoda Fabia S2000 ile yarışacak olan Burak Çukurova, Punto S2000 ile yarışacak Fatih Kara, Punto S1600 ile yarışacak olan Ünal Şenbahar, Palio S1600 ile Berkay Hakkı Şavkay ve Fiat Punto S1600 ile Simin Bıçakçıoğlu olacak.

Haberin Devamı

Ege’de Işık hızı!
Türk motorsporları tarihinde Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk ve tek puan alan pilot unvanına sahip olan Volkan Işık, aldığı “geri dönüş” kararıyla bu sezona renk, heyecan ve çekişme getirecek isimlerin başında yer alıyor. Uzun bir ayrılığın ardından geçen sezonun son ayağı Hitit Rallisi’nde ortaya koyduğu performansla taktir toplayan Işık, bu yılki şampiyonada Team 47 Motorsports takımında Skoda Fabia S2000 Evo3 ile start alacak.
Team 47 Motorsports amblemi altında yarışacak diğer isim ise aynı zamanda takım kurucusu Halim Ateş olacak. Mini JCW S2000 ile yarışacak Ateş’in yanısıra, Sinan Saatçi (Fiat Palio), Ümit Can Özdemir (Fiat Palio) ve Yiğit Alparslan Timur (Fiat Palio) yarışacak.

Rallide yarışacak takımlar
Castrol Ford Team Türkiye’nin çifte zirve mücadelesi yapacağı yeni sezonda da en büyük kozu son üç yılın şampiyonu Yağız Avcı olacak. Avcı, Castrol Ford Team Türkiye’nin Fiesta S2000’i ile yine şampiyonluk hedefi ile start alacak. Castrol Ford Team Türkiye’nin diğer pilotları Fiesta S2000 ile Murat Bostancı, Fiesta R2 ile Orhan Avcıoğlu ve Fiesta R2 ile Emre Yurdakul.
Parkur Racing iki otomobil ile etaplarda olacak; Türkiye şampiyonlarından Ercan Kazaz Skoda Fabia S2000 ile, genç bayan pilot Burcu Burkut Erenkul ise Ford Fiesta ST ile yarışacak.
Neo Motorsport’da Adil Küçüksarı yarışlara geri dönüyor. Mitsubishi Evo 9 ile yarışacak olan Küçüksarı’ya Tezcan Dalfidan (Ford Fiesta ST) ve Furkan Atik (Renault Clio) takımda eşlik edecek.
Tok Sport 4 otomobil ile bu sezona başlıyor. Vedat Diker Punto S2000 ile yarışacakken, Menderes Okur Mitsubishi Evo 9, Mithat Diker Mitsubishi Evo 9 ve Orçun Polat Mitsubishi Evo 8 ile yarışacaklar.
GP Garage’ın bu seneki süprizleri Hakkı Ağaoğlu (Mitsubishi Evo 9), Alptekin Işıkalp (Citroen C2) ve Ali Gülan (Renault Clio Sport).
ST Racing adına Erkan Gürel otomobili Mitsubishi Evo 9 ile parkurda olacak.
Gen Power Team’in pilotu Ender Kozlu ise Fiat Palio ile yarışa katılıyor.
Mahalli Kupa’da Ege Asal Metal ağırlığı var. Takım 7 otomobil ile etaplarda olacak.

Yazarlar