Diğer Eğitim için pedalladılar!

Eğitim için pedalladılar!

14.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Turkcell GranFondo İstanbul yol bisiklet yarışı dün yapıldı. Organizasyona bin amatör sporcu katılırken, salgın döneminde vefat eden sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik yapılan kampanya da büyük alkış aldı

Eğitim için pedalladılar

Türksporu’nun en büyük destekçisi Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Beykoz Belediyesi’nin katkılarıyla İstanbul’da ilk kez düzenlenen Turkcell GranFondo İstanbul yol bisiklet yarışı dün yapıldı.
Organizasyonun startını Beykoz Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı ve Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan tarafından verdi. Bin amatör sporcu, Boğaziçi’nin eşsiz doğal güzellikleri arasında yarışma şansına sahip oldu.
Ayrıca Turkcell GranFondo İstanbul yol bisiklet yarışında bisikletseverler eğitim için ‘pedalladı’. Salgın döneminde vefat eden sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik kampanya sayesinde yarışmacılar ve yarışmacıları destekleyenler bağış için katkıda bulunurken toplanan teknolojik atıkların geri dönüşümünden elde edilen gelir de bu eğitim bursuna eklendi.
Uzun parkur erkeklerde Muhammed Erkan, kadınlarda ise Esra Kürkçü zirveye çıktı. Kısa parkurda da erkeklerde Furkan Abdullah Pamukçu, kadınlarda Beste Hepkaradeniz mutlu sona ulaştı.
Organizasyonla ilgili değerlendirmede bulunan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “15 ülkeden gelen bisikletseverin pedal çevirmesi, uluslararası anlamda Türk bisiklet tarihine geçerken yarışa apayrı bir anlam katan bir diğer konu ise eğitim bursu kampanyası oldu” dedi.

Haberin Devamı