Voleybol Egonu krizi koltuğundan etti! İtalya'da hüsran

Egonu krizi koltuğundan etti! İtalya'da hüsran

26.09.2023 - 09:39 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nın Avrupa Şampiyonası yarı finalinde saf dışı bıraktığı İtalya, olimpiyat elemelerinde hüsrana uğradı. Egonu krizinin yaşandığı İtalya'da Mazzanti ile ilgili sıcak gelişmeler yaşandı.

Egonu krizi koltuğundan etti İtalyada hüsran

İtalya ülke takımları sezonunda büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Avrupa Şampiyonası yarı finalinde Filenin Sultanları'na mağlup olan İtalya, olimpiyat elemelerinde de büyük şok yaşadı. Egonu krizinin devam ettiği İtalya'da Mazzanti ile ilgili karar verildi.

Haberin Devamı

İTALYA MİLLİ TAKIMI İLE YILDIZI BARIŞMADI
2022 FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’nı bronz madalya ile tamamlayan İtalya’da Paola Egonu’nun karşılaşma sonrası yaptığı açıklamalar, voleybol gündeminde ilk sıraya yerleşmişti. Yarı finalde Brezilya’ya kaybeden İtalya’da sorumlu olarak Paola Egonu hedef gösterilmiş hem sosyal medyada hem de İtalyan medyasında ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

SULTANLARIN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ İTALYA'YI SAF DIŞI BIRAKTI
Avrupa Şampiyonası'nın favorileri arasında yer alan İtalya, yarı finalde Türkiye ile eşleşti. Mücadelede 2-1 öne geçen İtalya, Sultanlar'ın muhteşem dönüşüne engel olamadı ve maçı 3-2 kaybetti. Mücadelede as pasör çaprazı olarak Antropova oynarken Egonu yedek olarak müsabakada yer aldı.

Haberin Devamı

İtalya bronz madalya için Hollanda ile karşı karşıya geldi. Üçüncülük maçını da 3-0 kaybeden üçüncülüğü Hollanda’ya kaptırdı.

Egonu krizi koltuğundan etti İtalyada hüsran

EGONU, OLİMPİYAT ELEMELERİNE DAVET EDİLMEDİ
İtalya kadın voleybol milli takımı, Paris 2024 olimpiyat elemeleri için takım kadrosunu açıklarken, takımının yıldızı Paola Egonu kadroda yer almamıştı. İtalya basınında konuyla ilgili haberler 'Egonu milli takımdan ayrılıyor', 'Egonu, olimpiyat elemelerine katılmıyor', 'Mazzanti-Egonu, ayrılık kesin' şeklindeki başlıklarla haberlere yansıdı.

Paola Egonu milli takımla ilgili son olarak yaptığı açıklamada Tezahürat yapmam gerekiyorsa tezahürat ederim, oynamam gerekiyorsa oynarım. Takımın ihtiyacı olan her şeyden memnunum" ifadelerini kullanmıştı.

İTALYA OLİMPİYAT BİLETİ ALAMADI
İtalya, Polonya'da oynanan olimpiyat eleme maçlarında başarısız oldu. Olimpiyat kotası için son maçta Polonya ile karşılaşan İtalya sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.

Başnatrenör Davide Mazzanti konuyla ilgili olarak şunları söyledi: Pek çok şeyle, pek çok sürprizle, pek çok keşifle ve bazen de pek çok belirsizliklerle dolu bir yaz oldu. Örneğin fiziksel problemlerle noktalanan VNL’i düşünüyorum. Süreç açısından yoğun ve güzel bir yazdı ama sonuçlar açısından zayıftı çünkü tüm çabalara rağmen VNL, Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Elemeleri’nde istenilen sonuçları vermedi. Benim işim sonuçlarla değerlendirilir, bunun farkındayım ve bu yüzden sezonu değerlendirmekte zorlanıyorum çünkü birlikte yaptıklarımızın zenginliği sonuçların yetersizliğiyle çatıştı.

Haberin Devamı

Egonu krizi koltuğundan etti İtalyada hüsran

FEDERASYON BAŞKANI: BİRÇOK ŞEYİN ÇALIŞMADIĞI İNKAR EDİLEMEZ
İtalya Federasyonu başkanı Giuseppe Manfredi yaşanan başarısızlıkla ilgili, 'Olimpiyat Elemelerinde bileti alamadığımız için büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Kadın milli takımının sezon performansı şüphesiz negatif. Bu yaz birçok şeyin çalışmadığı inkar edilemez. Daha önceki sezonlarda çeşitli başarılar elde ettik ve övgüler aldık, şimdi ise eleştirileri kabul etmek doğru olan şey: bu spor dünyasının kuralıdır. Yakın günlerde Federasyon ile birlikte neler olduğunu detaylı olarak analiz edeceğiz ve bu zorlu dönemi hızlı bir şekilde aşmanın en iyi çözümünü bulma amacıyla çalışacağız.' ifadelerini kullandı.

MAZZANTI İLE YOLLAR AYRILDI
İtalyan medyasından çıkan haberlere göre başarısızlığın ardından İtalya milli takımı, Davide Mazzanti ile yollarını ayırdı. Resmi açıklamanın kısa sürede yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

YENİ ADAY VELASCO
İtalya Federasyonu yeni koç olarak ilk seçimi Julio Velasco ile görüşmelere başladı.

İTALYA'NIN OLİMPİYAT İÇİN TEK ŞANSI KALDI
Paris vizesi alamayan İtalya'nın tek şansı kaldı. Olimpiyat Oyunları’nda toplamda 12 ülkeden takım yer alacak. Sadece 5 takım için kontenjan kaldı. 5 ülke 2024’teki FIVB Kadınlar Milletler Ligi’nin ardından oluşacak dünya sıralaması ile belli olacak. 17 Haziran 2024'te dünya sıralamasında 2024 Paris Olimpiyatları’na hali hazırda bilet almış ülkelerin haricindeki takımlardan 1., 2. ve 3. sırada yer alan ülkeler Paris vizesi alacak.