Galatasaray Eksik Galatasaray, Rayo Vallecano'ya takıldı

Eksik Galatasaray, Rayo Vallecano'ya takıldı

04.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya Kupası için verilen arada düzenlenen Dostluk Turnuvası’nda ilk maçına çıkan Galatasaray, Martin’in golüne engel olamayınca Rayo Vallecano’ya kaybetti. Sarı-kırmızılıların istediği üretkenliğe ulaşamaması dikkatlerden kaçmadı.

Eksik Galatasaray, Rayo Vallecanoya takıldı

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, iş birliği içerisinde olduğu LaLiga ile Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen arada düzenlediği dostluk turnuvasında Galatasaray ilk maçında Rayo Vallecano’ya 1-0 yenildi.

Haberin Devamı

Üç gün önce Fenerbahçe’nin 3-1 mağlup ettiği İspanyol ekibine karşı alınan yenilgide şüphesiz önemli eksiklerin rolü büyüktü. Buna rağmen Dünya Kupası için verilen aranın Cim-Bom’u bir hayli geriye götürdüğü de dikkatlerden kaçmadı.

Galatasaray eksiklerine rağmen aslında maça iyi başladı. 12. dakikada Yunus Akgün direğe takıldı. 16’da Mata’nın frikiği az farkla auta gitti. 34’te ise İspanyol ekibinin golü geldi. Martin’in uzaktan sert şutunda Okan’ın çabası sonuçsuz kaldı ve top ağlara gitti: 0-1. İlk yarı bu golle konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci devre, ilk 45 dakikadaki görüntüden farklı değildi Galatasaray için. Sarı-kırmızılıların maçtaki en önemli sorunu üretkenlikten uzak olmalarıydı. Daha net pozisyona giren İspanyollardı. İki hoca da bu devre bol bol değişiklik yaptı ama sonuç değişmedi. Cim-Bom turnuvadaki ikinci maçında salı günü Villarreal ile saat 20.00’de karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

"Sahada Galatasaray'ın geleceği vardı"Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Rayo Vallecano maçının genç isimler adına önemli olduğunu söyledi, “Aanholt ve Okan haricinde 2000’den sonra doğanlarla bitirdik maçı. Galatasaray’ın geleceğini gördük sahada. Ben de oradan geliyorum” dedi. Eksiklerin çok olmasına dikkat çeken Buruk, “Sakatlıklar beni korkutuyordu. Oliveira ve Icardi’de bu başımıza geldi. Midtsjö hastalandı. Dünya Kupası’ndan elenenler gelecek, onları adapte etmek bizim için önemli olacak” diye konuştu.

Son olarak Katar’daki turnuvayı yorumlayan genç çalıştırıcı, “Beklentinin altında başladı turnuva. Son 16 ve çeyrek finalde kalite artacaktır. Takımlar önce kaybetmemeyim üzerinden oynuyor. Şu anda Dünya Kupası’nda Türkiye Ligi’nden daha altta görebiliriz. Kaliteli takımlar birbiriyle oynayınca oyun ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

Falcao tekrar NEF Stadı'nda

Daha önce üç sezon Galatasaray forması giyen Kolombiyalı tecrübeli forvet Radamel Falcao bu kez sarı-kırmızılara rakip oldu. Maç kadrosuna alınmamasına rağmen NEF Stadı’na gelen yıldız futbolcuya taraftarın da ilgisi büyüktü. Mücadele öncesinde kendisini çağıran taraftarı kırmayan ve onları selamlayan Falcao üçlü de çektirdi. 36 yaşındaki golcü 43 resmi maçta Galatasaray formasını giyerken 20 kez rakip ağları havalandırmıştı.

Haberin Devamı

‘Gençlerin şans bulması güzel’

Rayo Vallecano ile oynanan hazırlık maçına ilk 11’de başlayan Galatasaray’ın yıldız ismi Mata mücadelenin ardından, “Böyle bir ara verilince ilk maçta mücadelenin biraz daha düşük olması normal” dedi.

Tecrübeli futbolcu şöyle devam etti: “7-0’lık güzel bir maçla araya girdik. Bundan sonra Dünya Kupası’na gidenlerin dönmesine bakacağız. İyi bir şekilde hazırlan-mamız lazım. Sakatlık olmaması ve genç futbolcuların oynaması da iyi. Genç oyunculara şans verilmesi çok güzel bir şey. Umarım çok güzel bir gelecek onları bekliyor.”

Büyükekşi’den ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Futbol Akademileri kapsamında sürdürdüğü ziyaretlerine Galatasaray ile devam etti. TFF heyetine A Takım Yardımcı Antrenörü Moritz Volz eşlik ederken, ziyarette 2. Başkan Metin Öztürk, Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ve Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Hatipoğlu da yer aldı.

Haberin Devamı