Skorer El Clasico

El Clasico

29.11.2010 - 02:22 | Son Güncellenme:

La Liga'nın devleri Barcelona ile Real Madrid bugün saat 22.00'de Nou Camp'ta düelloya çıkıyor. Biletler karaborsada 1500 euroya alıcı buluyor. Dev maçı 24 ülke televizyonu naklen yayınlayacak

El Clasico

İspanya'da bugün, "El Clasico" heyecanı yaşanacak. La Liga'nın devleri Barcelona ile Real Madrid arasında saat 22.00'de başlayacak müthiş maçı NTV Spor naklen ekrana getirecek.
Sonucu büyük merakla beklenen karşılaşma öncesi ev sahibi Barcelona 31 puanla ikinci sırada bulunuyor. Real Madrid ise 32 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

İŞTE EL CLASICO’NUN NOTLARI
--Pazartesi oynanacak olmasına rağmen maçı 24 ülke televizyonu naklen yayınlayacak. Maçta 400 milyon kişiyle izleyici rekoru kırılması bekleniyor.
-Karşılaşmaya toplam 891 medya mensubu akredite oldu.
-Biletler günler öncesinden tükendi. Karaborsaya düşen biletler 1500 eurodan alıcı buluyor.
-100 bin Barcelona taraftarı, takımlar sahaya çıkarken özel kartonlarla, "Barça'yı seviyoruz" yazısı oluşturacak.
-Dünya Şampiyonu İspanya Milli Takımı'ndan toplam 13 futbolcu sahada olacak.
-Real Madrid'li Ronaldo kariyeri boyunca 5 maçta Barcelona'ya tek gol atamadı. Portekizli yıldız bugün bir ilki başarmaya çalışacak.
-Barcelona'nın sihirbazı Messi'nin de, Jose Mourinho'nun çalıştırdığı takımlara karşı golü bulunmuyor. Mourinho'nun görev yaptığı takımlara karşı 7 kez Barcelona forması giyen Messi golle buluşamadı.


Real Madrid daha değerli!
İki takımın toplam kadro değeri 4 milyar euroya yaklaşıyor. Real Madrid'in 2 milyar 530 milyon, Barcelona'nın 1 milyar 440 milyon euro değeri var. Real, Ronaldo'nun bonservis bedelini 1 milyar euro olarak belirledi. Barça ise Messi'nin değerini 250 milyon euro olarak İspanya Futbol Federasyonu'na bildirmişti.

Şartlar eşit

İspanya'da son 10 gündür bu maçın dışında bir şey düşünülmüyor. Ülkenin neresine giderseniz gidin, selamlaşmadan sonra gelen konu Barcelona-Real Madrid karşılaşması...
Mourinho, Nou Camp'a ilk kez ayak basacak bir hoca değil, ancak ilk kez çıkacak gibi bir heyecan yaşadığı kesin... Bu Clasico nun diğerlerinden farklı bir özelliği var. Son yıllarda hiçbir zaman, bu iki takım gerek ekonomik güçte gerekse teknik ve taktik anlayışta bu denli eşit sartlarda sahaya çıkmamışlardı.
Mourinho ile Guardiola'nın taktik savaşı dışında Messi ile Cristiano'nun futbol şölenine tanık olacağız. Dünyanın en fazla konuşulan ve izlenen iki futbolcusu kimin daha büyük olduğunu televizyonda, yüz milyonlarca seyirci karşısında kanıtlayacaklar.
İki takımın da puan ve gollerde hemen hemen eşitliği var. Cristiano gol krallığında liderken, Messi hemen altında... Real Madrid' de, Higuain formunun zirvesindeyken, Barça'da Villa var.
Kısacası, futbolun kalbi Barcelona'da atacak. Sadece İspanya'da değil dünyanın birçok ülkesinde de yaşamın 90 dakika duracağına eminim.

FABIAN TORRES

Yazarlar