İspanya La Liga El Clasico zamanı! Ronaldo mu, Messi mi gülecek?

El Clasico zamanı! Ronaldo mu, Messi mi gülecek?

22.12.2017 - 11:56 | Son Güncellenme:

2017 yılı dev bir derbiyle kapanıyor. La Liga’da El Clasico heyecanı, Cristiano Ronaldo ile Lionel Messi arasındaki artan rekabet ile daha heyecanlı bir hale ulaştı.

El Clasico zamanı Ronaldo mu, Messi mi gülecek

Celal Umut Eren / Skorer | Dünya futbolunun en büyük derbilerinden olan El Clasico, 23 Aralık Cumartesi günü La Liga’nın 17. Haftasında Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak.

Haberin Devamı

TSİ 15.00’da başlayacak olan ve Skorer'den Görüntülü Canlı Anlatım farkı ile takip edebileceğiniz dev karşılaşma öncesi tüm gözler her zamanki gibi iki takımın büyük yıldızları, Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi’nin üzerinde olacak. Ancak bu sezon ikili arasındaki rekabet daha üst düzey yaşanacak. Hem istatistiksel anlamda hem de başarı anlamında, Ronaldo ile Messi arasındaki rekabetin daha da kızışması, derbiyi de yakından etkileyecek.

2017 yılı içerisinde atılan gol sayıları dahi bu rekabetin büyüklüğünü ve heyecanını gösteriyor. Ronaldo, 59 maçta 53 gol atarken, Messi de 63 maça 53 gol sığdırdı. Adeta koca bir yılın gol krallığı için kapışan iki dünya yıldızı, bireysel ödüller ve kupalar konusunda da yarış halinde.

Haberin Devamı

Ronaldo’nun Real Madrid’e transfer olduğu 2009 yılından bu yana 8 yıldır devam eden bu rekabet, 2017’nin son günlerinde adeta tavan yaptı. Bu zamana kadar Ronaldo ve Messi arasındaki 34 maçın 15’ini Messi, 10’unu Ronaldo kazandı. Ronaldo, 18 gol kaydederken, Messi, 20 gol attı.

Bu sezon La Liga’daki gol krallığı yarışında ise 16 maçta 14 gol atan Arjantinli Messi’nin hakimiyeti var. Portekizli Ronaldo, 11 maçta 4 golde kaldı.

Geçtiğimiz günlerde 5. Altın Top (Ballon D’or) ödülünü alan Ronaldo’ya karşılık Messi de geçtiğimiz hafta Camp Nou’da taraftarı önünde 4. Altın Ayakkabı ödülüyle gövde gösterisi yaptı.

2017 yılı içerisinde Ronaldo’nun kupa hakimiyeti öne çıkıyor. Real Madrid ile yarıştığı 6 kupanın 5’ini (Şampiyonlar Ligi, La Liga, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası ve Dünya Kulüpler Şampiyonluğu) kazanan Portekizli’ye karşı Messi ise sadece Kral Kupası ile yetindi.

Toplam rakamlara bakıldığında, El Clasico’ların tarihinde 24 golle Messi zirvede oturuyor. Ronaldo, 17 golle rakibinin uzağında duruyor. Piyasa değeri olarak da ikili arasındaki rekabet öne çıkıyor. 130 milyon euro değerinde gösterilen Messi ile 106 milyon euro olarak değerlendirilen Ronaldo’nun çekişmesi her alanda sürüyor.