Diğer El ele zirveye

El ele zirveye

09.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İslami Dayanışma Oyunları’nda dün özel anlar yaşandı. Sırıkla atlamada Buse Arıkazan ile Demet Parlak, 2017’deki organizasyonun ardından Konya’da yine beraber mutlu sona ulaştı, altını kaptı

El ele zirveye

5. İslami Dayanışma Oyunları’nda Türkiye rüzgârı dün de esmeye devam etti. Sporcularımız elde ettikleri derecelerle bir kez daha gururumuz oldu. Atletizm müsabakalarında özel anlar yaşandı. Buse Arıkazan ve Demet Parlak, sırıkla atlamada 4 metre ile yarışmayı birlikte zirvede tamamladı ve ülkemize 2 altın kazandırdı. İlginç tesadüf; iki sporcumuz 2017’deki organizasyonda da beraber aynı sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

Alperen’den rekor
Çekiç atmada Kıvılcım Kaya Salman gümüş alırken, gülle atmada da Emel Dereli zirveye çıktı, onu Pınar Akyol takip etti. Erkeklerde ise Alperen Karahan 20.46 metrelik atışıyla oyunlar rekoru kırarak altının sahibi oldu. Kadınlar 10 metrede Yasemin Can altını kimseye bırakmadı.

Kürsüye ambargo
Masa tenisinde bir sporcumuz şampiyon oldu. Özge Yılmaz bireyselde mutlu sona ulaşırken, Sibel Altınkaya bronz aldı. Para yüzmede kadın sporcularımız kürsüye adeta ambargo koydu. 200 metre serbestte Sümeyye Boyacı mutlu sona ulaşırken, Sevilay Öztürk 2., Emine Avcu 3. sırayı aldı. Erkekler 200 metre serbest ise Koral Berkin Kutlu 866 puanla altını kaptı, Hamit Demir de gümüşü boynuna taktı. 200m bireysel karışıkta Şevval Beren Mutlu kürsünün ikinci basamağına çıktı.

Haberin Devamı

El ele zirveye

Sultanlar set vermedi
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, oyunlarda A Grubuna Özbekistan galibiyetiyle start verdi: 3-0. Rakibi karşısında baştan sona üstün bir maç oynayan Filenin Sultanları karşılaşmanın setlerini, 25-13, 25-3 ve 25-15’lik skorlarla kazandı. Oyunlarda U23 Futbol Milli Takımımız da grubundaki ilk maçında Senegal’i 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlıların galibiyet golünü Muhammed Gümüşkaya ağlara gönderdi. A Milli Erkek Hentbol Takımı ise gruptaki açılış mücadelesinde İran’a 26-20 kaybetti.

 

Yazarlar