Voleybol Elemelerde Sırbistan'a büyük şok! Türkiye'ye yaradı

Elemelerde Sırbistan'a büyük şok! Türkiye'ye yaradı

22.09.2023 - 08:43 | Son Güncellenme:

Olimpiyat elemelerinde Dominik Cumhuriyeti'nden sürpriz galibiyet geldi. Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'ye karşı final oynayan Sırbistan mücadeleyi 3-1 kaybetti. Bu sonucun ardından dünya sıralamasında değişiklik yaşandı.

Elemelerde Sırbistana büyük şok Türkiyeye yaradı

Olimpiyat elemelerinde favori takımlardan Sırbistan Dominik Cumhuriyeti'ne takıldı. Dominik Cumhuriyeti sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Sırbistan ve Eczacıbaşı'nın kaptanı Tijana Boskovic, 33 sayıyla oynarken mağlubiyete engel olamadı. Dominik'te Gaila Gonzalez ise 18 sayı üretti. Öte yandan Dominik, Milletler Ligi'nde Sırbistan'ı 5 sette mağlup ederek finallere kalmasını engellemişti.

Grupta Sırbistan, Dominik, Hollanda ve Çin'in bir mağlubiyeti bulunuyor.

GUIDETTI TAKIMIN BAŞINDA
Yaz sezonu öncesinde milli takım ile yollarını ayıran Guidetti Sırbistan ile anlaşmaya varmıştı. Milletler Ligi'nde son 8'e kalamayan Sırbistan, Avrupa Şampiyonası'nda finale kadar yükselmişti. Finalde karşılaştığı Türkiye'ye mağlup olan Guidetti'nin öğrencileri turnuvayı gümüş madalya ile kapatmıştı.

Elemelerde Sırbistana büyük şok Türkiyeye yaradı

SIRBİSTAN DÜNYA SIRALAMASINDA GERİYE DÜŞTÜ
Uzun süredir Filenin Sultanları'nın zirvede bulunduğu dünya sırlamasında bu maç sonrası değişiklik yaşandı. Dominik Cumhuriyeti'ne 3-1 yenilen Sırbistan, dünya sıralamasında yaklaşık 10.1 puan kaybederek 2 sıra geriledi ve 4. sıraya düştü. Böylece Türkiye direkt rakiplerinden biri olan Sırbistan ile farkı açtı.

Haberin Devamı

Türkiye, bugün Brezilya'ya kaybetse bile zirvedeki yeri değişmeyecek. Öte yandan ABD, bu akşam İtalya ile karşı karşıya gelecek. O maçın skoru yine sıralamada önemli rol oynayacak.

Dünya Sıralaması

1) Türkiye 386
2) ABD 361
3) Brezilya 355
4) Sırbistan 353
5) İtalya 349
6) Çin 336